"On väärin kysyä, miten holokausti oli teknisesti mahdollista toteuttaa. Holokausti oli teknisesti mahdollinen, koska se tapahtui."

Fernand Braudel

Tutkimus: jooga auttaa masennukseen

6 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 56 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 56 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 56 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 56 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 5 (6 ääntä, keskiarvo: 4,33)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Bostonin yliopiston tutkimuksen mukaan jooga ja syvähengitysharjoitukset lievittävät masennuksen oireita merkittävästi.

Journal of Alternative and Complementary Medicine –lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan jooga voi lievittää merkittävästi masennuksen oireita.

Tutkimuksessa masentuneet osallistujat jaettiin kahteen ryhmään. Ensimmäisen ryhmän osallistujat suorittivat kolme 90 minuutin harjoitusta viikossa. Toisessa ryhmässä suoritettiin kaksi 90 minuutin harjoitusta. Kummankin ryhmän osallistujat tekivät lisäksi kotiharjoitteita. Masennus lieveni molemmissa ryhmissä, mutta muutos oli suurempi ensimmäisessä.

Tutkimuksen vastaava tutkija Chris Streeter totesi:

”Tämä tutkimus tukee joogan ja hengitysharjoitteiden käyttöä masennuksen hoitoon henkilöillä, jotka eivät käytä antidepressantteja, sekä heillä, jotka ovat käyttäneet antidepressantteja mutta oireet eivät ole lievittyneet,”

Steeren mukaan jooga ja hengitysharjoitteet ovat varteenotettava vaihtoehto, sillä niillä ei ole mielialalääkkeiden sivuvaikutuksia.

”Kun suurin osa masennuksen lääkehoidosta tähtää monoamiinijärjestelmiin, kuten serotoniiniin, dopamiiniin ja norepinefriiniin, tämä interventio tähtää parasympaattiseen järjestelmään ja gamma-aminobutyyrijärjestelmään ja tarjoaa uuden tavan hoitaa.”

Masennuslääkkeiden käyttö on yhdistetty muun muassa autismiin, väkivaltaisuuteen, itsetuhoisuuteen, ja sukupuoli-identiteettiongelmiin.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Avustaja 1

2 Kommentit

  1. Jooga on saatanasta.

    (7)(9)
  2. Jooga on muinaisarjalaista viisautta, joka on valitettavasti nykyään länsimaissa usein valjastettu ja subvertoitu kaiken maailman kabbalistisiin New Age juttuihin.

    (7)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*