"Revisionisti elää vaarallisesti. Poliisi, tuomarit ja valtamedia vaanivat häntä. Hän voi joutua vankilaan tai sairaalaan koska tahansa. Hän ja hänen perheensä voivat joutua vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin. Hän ei anna tämän kuitenkaan häiritä työtään."

Robert Faurisson

Syömällä vähemmän aivot pysyvät nuorena

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,86
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Syömällä liikaa aivot ikääntyvät nopeammin, kun taas vähemmän syömällä aivot pysyvät nuorena, kertoo tuore italialaistutkimus. Medical Xpressin mukaan vähäisempi syöminen käynnistää tutkimusryhmän löytämän, moniin pitkäikäisyyden geeneihin kytköksissä olevan CREB1-molekyylin toiminnan aivoissa.

Alun perin Proceedings of the National Academy of Sciences -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa ryhmän löytämä CREB1 aktivoitui kalorisääteisellä ruokavaliolla, kun hiirien päivittäistä kaloriannosta vähennettiin. CREB1:n taas huomattiin aktivoivan sirtuiineja eli elinikää pidentäviä geenejä.

Tutkijat huomasivat, että kalorivajeella molekyylin aktiivisuus lisääntyi huomattavasti. Hiiret söivät 70 prosenttia normaalista päivittäisestä kaloritarpeestaan, mutta samaan aikaan ne eivät kärsineet diabeteksesta, niiden kognitiiviset ja muistiin liittyvät toiminnot olivat parempia kuin muiden ja niiden käytös oli vähemmän aggressiivista.

Catholic University of Romen tutkijoiden mukaan seuraava tavoite onkin saada CREB1 toimimaan niin, ettei sen aktivointiin enää tarvittaisi kalorivajetta. Näin aivot saataisiin pysymään nuorena ja keho terveempänä kauemmin.

Uutisesta kertoi Medicalxpress.com ja siitä uutisoi Poliklinikka.fi.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*