"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Puolustusvoimat kouluttaa lisää some-upseereita

4 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5 tähteä 54 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5 tähteä 54 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5 tähteä 54 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5 tähteä 54 ääntä, keskiarvo: 4,00 / 5 tähteä 5 (4 ääntä, keskiarvo: 4,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Puolustusvoimien koulutuspäällikkö, prikaatinkenraali Jukka Sonninen, ja Maanpuolustuskorkeakoulun sotatekniikan laitoksen johtaja, eversti Pertti Immonen, ovat ilmoittaneet uusien somekadettien valinnasta.

Suomen Puolustusvoimien mukaan sosiaalinen media on taistelukenttä. Sosiaalinen media militarisoidaan taisteluksi, jota upseerit tahtovat johtaa. Nyt tehdyt somekadettien valinnat ovat vain osa laajempaa kokonaisuutta.

Maanpuolustuskorkeakoulun mukaan somettajina jatkavat edelleen kolmannen vuosikurssin kadetti Jenni Nummela sekä yliluutnantti, maisteriopiskelija Sampo Keski-Patola, joka kirjoittaa usein kunnioittaen ”veli Sirenistä” (Torsti Sirén).

Keski-Patola kirjoitti tammikuussa 2017, että hän on gradun kirjoittamisessaan siirtymässä teoriaosuudesta empiriaan. Opinnäytetyössään yliluutnantti ihastelee, miten jenkkien armeija käyttää sosiaalista mediaa rekrytointiin.

Sotilaspastori Pekka Laatu kirjoittaa Torsti Sirénille somekadettien valinnan jälkeen tunteestaan, että nykyään ne kadettiupseerit eivät muuta teekään kuin someilee. Siren ilmoittaa kadettien tehtäväksi olla siellä, missä nuoriso ja reserviläisetkin ovat eli ”jatkuvasti kentällä”.

Sotilaspastori Pekka Laatu oli yksi monista sotilashenkilöistä, jotka ilmoittivat tykkäämisensä Helsingin Sanomien kesäbloggaaja Janne Riiheläiselle, joka puolusti poliittista puhdista, kun maakuntakomppaniasta sitoumuksesta vapautettiin eräs henkilö.

somekadetit-valittu Pekka-Laatu-Torsti-Siren

Keski-Patola on somekadettina tiukasti Jessikka Aron aatteessa mukana: hän kirjoitti 24.10.2016 suosituksensa selvittää nykyaikaista propagandaa Ylen Kioskin ”tutkimuksen” avulla. Tutkimuksessa selvitettiin Venäjän trolleja Suomesssa.

Kokenut somekadetti, yliluutnantti Sampo Keski-Patola tuli joulukuussa 2016 tunnetuksi, kun hän liittyi somemajuri James Mashiriin ja upseerin virka-asussaan punasi ja kiukutteli Puolustusvoimain komentajaa vastaan Yleisestä palvelusohjesäännöstä.

Uusina somekadettien porukkaan ovat rohkeasti ryhtyneet ensimmäisen ja toisen vuosikurssin kadetit Henri Tielinen, Jason Saborit, Kaarle Muoniovaara, Veera Nuolioja, Miro Mäkinen ja Timi Tuominen.

Nämä somekadetit tarjoavat seuraajilleen opiskelijan näkökulman sotatieteellisiin opintoihin.

 

Julkaistu alunperin MV-lehdessä.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*