”Holokausti oli toisen maailmansodan traagisin tapahtuma. Saksalaisten hallitsemilla alueilla asui neljä miljoonaa juutalaista, joista kuusi miljoonaa murhattiin. Sodan jälkeen heitä oli jäljellä enää viisi miljoonaa.”

Nicholas Kollerstrom

Nokosista tutkitusti hyötyä

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Uuden tutkimuksen mukaan nokosten ottaminen parantaa keskittymiskykyä ja tietoisuutta. Tutkimukseen osallistuneiden huomattiin olevan huomattavasti valppaampia heti nokosten jälkeen. Tulosten perusteella pienten päiväunien povataankin olevan erityisen hyödyllisiä urheilijoille.

Yhdysvaltalailainen ”unitohtori” Charles Czeisler on tutkinut nokosten vaikutusta konsolidaatioon eli siihen, kuinka asiat painuvat pitkäkestoiseen muistiin. Asiaa on tutkittu analysoimalla mm. hiirten juoksua labyrintin läpi. Tutkijat huomasivat, että kun hiiret ovat tietyssä kohtaa labyrinttia niiden tietyt aivosolut aktivoituvat. Hiiret myös harjoittelivat ”rataa” unissaan, jolloin ne pystyivät herättyään selviytymään sokkelosta nopeammin.

Päiväunet ovat niin ikään höydyllisiä univeloista toipumiseen. Monien asiantuntijoiden mukaan optimaalinen nokosten kesto on 10–30 minuuttia. Alle viisi minuuttia kestävistä torkuista ei ole todettu olevan samanlaista hyötyä ja vastaavasti yli puolentunnin päiväunet voivat haitata unentuloa illalla.

Lähde:

http://www.naturalnews.com/033179_naps_brain_function.html

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*