"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Näkökulma: Tilanne elää

0 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 5 (0 ääntä, keskiarvo: 0,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

IMF:n tuore pää, ranskalainen Christine Lagarde on ehättänyt pelottelemaan uudella globaalilla kriisillä, jos pankkeja ei tueta. Lagarde epäilee Euroopan pankkien vakavaraisuutta ja vaatii EU:ta tukemaan pankkeja jälleen kerran.

Suomessa presidenttiehdokkaista ainakin Paavo Lipponen (sd) on jyrähdellyt vahvan EU:n puolesta. Käytännössä vahva EU tässä tilanteessa tarkoittaa pankkien tukemista, yhteistä taloushallintoa sekä liittovaltioitumista.

Talouskomissaari Olli Rehn puolestaan sanoo Taloussanomissa olevansa huolissaan rahoitusmarkkinoiden kriisin leviämisestä reaalitalouteen.

– Tilapäiset hidastumiset eivät ole tavattomia monivuotisessa talouden elpymisvaiheessa. Tämä ei ole yllättävää finanssikriisin jälkeen, kun otetaan huomioon sekä julkisen, että yksityisen sektorin jatkuva tarve vähentää velkaantumista.

Rehn tuntuu – ristiriitaista kyllä – pitävän ratkaisuna uutta yhteisvastuukeräystä veronmaksajilta pankeille. Pankkituella olisi suuri vaikutus reaalitalouteen kulutukseen käytössä olevan rahamäärän poistumisen takia.

Suomalaisten kanssa täysin eri mieltä ovat asiantuntijat.

Maailman arvostetuimpiin kuuluva saksalainen Max Planck -tutkimuslaitos julkaisi tällä viikolla euroalueen tilaa ja tulevaisuutta kriittisesti käsittelevän tutkimusraportin The Future of the Eurozone, eli Euroalueen tulevaisuus.

Raportti on tyly, ja kertoo, että tähänastiset kriisitoimet ovat täysin epäonnistuneet. Raportin laatijat, julkisen talouden tutkimuslaitosta johtava professori Kai A. Konrad ja Die Welt -sanomalehden taloustoimituksesta vastaava Holger Zschäpitz uskovat europäättäjien sinnikkäästi jatkamien väärien hätätoimien pahentavan kriisiä ja että kriisin varjolla ajettava liittovaltiokehitys lopulta todennäköisesti hajottaa euron.

Nyt ymmärrätte, miksi Islannista ei saa puhua.

 

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*