”Venäjän vallanneet johtavat bolševikit eivät olleet venäläisiä. He vihasivat venäläisiä. He vihasivat kristittyjä. Heitä motivoi etninen viha. He kiduttivat ja teurastivat säälimättömästi miljoonia venäläisiä. Lokakuun vallankumous ei ollut 'venäläinen vallankumous'. Se oli vieraan kansan valloitusretki Venäjällä. Lähes kukaan ei ymmärrä tätä vieläkään, mikä todistaa, että kansainvälinen valtamedia on saman heimon käsissä.”

Nobel-palkittu kirjailija Aleksandr Solženitsyn.

Monsanto, Nepali ja gmo-maissi

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,62
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Nepali on noussut vastarintaan, kun agribisnes- ja kemikaalijätti Monsanto pyrkii kiertokautta saamaan geenimuunnellun maissin viljelyyn Nepalissa.

Vastareaktion nosti Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen järjestön USAID:in, niin kutsutun humanitaarisen järjestön, antama lausunto, jonka mukaan se on liittoutunut Monsanton, Nepalin maatalousministeriön ja sekä muiden yhteistyötahojen (MoAC´s) kanssa edistääkseen geenimuunnellun (gmo) maissin siementen levittämistä 20 000 maanviljelijälle Chitwanin, Nawalparasin ja Kavren piirikunnissa, kertoo Mathaba News.

Gm-viljely ei ole suosiossa Nepalin viljelijöiden keskuudessa.

Nepalin lehdistön tartuttua aiheeseen, viranomaiset ovat perääntyneet. MoAC:in sihteeri Hari Dahal sanoo, ettei ”ymmärrä, miksi USAID on mennyt antamaan lausuntoja viranomaisten Monsanton kanssa sopimasta yhteistyöstä, koska mitään sopimusta ei ole allekirjoitettu.”

Tiedusteltaessa asiaa tarkemmin USAID:ilta ei saatu selvää vastausta siihen, tekeekö USAID yhteistyötä Nepalin viranomaisten kanssa, mutta USAID vahvisti kuitenkin työskentelevänsä tehostetusti Monsanton kanssa levittääkseen gm -lajikkeita ympäri maailmaa.

Nepalissa viljellään pääasiassa arvokkaita perintölajikkeita orgaanisesti.

Asiasta kertoi Mathaba Independent News Agency.

 

Lähteet:

http://mathaba.net/news/?x=629459

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Yksi kommenti

  1. Kiitos jutusta! Nepal on maan korrekti kirjoitusmuoto.

    (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*