”Holokausti oli toisen maailmansodan traagisin tapahtuma. Saksalaisten hallitsemilla alueilla asui neljä miljoonaa juutalaista, joista kuusi miljoonaa murhattiin. Sodan jälkeen heitä oli jäljellä enää viisi miljoonaa.”

Nicholas Kollerstrom

Loppuvatko Libyan koettelemukset sotaan ja humanitaariseen kriisiin?

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

RT News´in mukaan eivät. Entiset NATO-liittolaiset ovat alkaneet keskinäisen kahinan Libyan öljy- ja maakaasuvarojen hyödyntämisestä.
Ranska ja Italia kisaavat keskenään saaliista. Uuden hallituksen korruptoitumista pelätään.

Libyan kapinallishallinto onkin jo saanut Italialta puoli miljardia dollaria, Turkilta 300 miljoonaa dollaria ja YK:n kautta 1.5 miljardia dollaria niistä varoista, jotka kuuluivat Libyan aiemmalle hallinnolle, mutta jotka pankit jäädyttivät.
PeaceReporter-journalisti Lucca Galassi kuvaa tilannetta ”tilanteeksi, jossa raha on äänekkäin. Libya on nyt ´mahdollisuuksien maa´. Jokainen yrittää hyötyä -ryöstää- mahdollisimman paljon.”

Italian ulkoministeri kiistää kilpajuoksun Ranskan kanssa, vaikka italialaiset ovat tehneet selväksi, että ”haluavat säilyttää yhtä läheiset suhteet uuden hallinnon kanssa kuin Italialla oli Gaddafin hallinnon kanssa”. Ekoaktivisti Marinella Correggia uskoo Ranskan olevan Italian edellä kilpajuoksussa Libyan rikkauksista: ”Ranska on käyttänyt 160 miljoonaa euroa tähän sotaan, mutta sillä on jo CNT:n kanssa 28 miljardin dollarin arvoiset sopimukset.” ”Sota on mahdollisuuksien hetki, taloudellisten hyötyjen ja voittojen haalimisen hetki. Nykypäivänä sota on länsimaisille talouksille ja teollisuudelle välttämätön: tuhotaan, jälleenrakennetaan ja tuhotaan taas. Se on ilkeä kierre ja iso bisnes.” toteaa Lucca Galassi

 

 

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*