"Elämme pelossa, emme demokratiassa. Eliitti pelkää kansaa, minkä vuoksi se on säätänyt mielipidelakeja pelotellakseen kansaa. Siksi yhä harvempi uskaltaa kertoa todellisista mielipiteistään."

Ursula Haverbeck Dortmundin tuomioistuimessa 2007.

Kuva: iStock

Kommentti: Veronmaksaja maksaa

3 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 53 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (3 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Euroopan parlamentissakin Mario Draghin nimittäminen EKP:n johtoon herätti kysymyksiä. Varsinkin siksi, koska tuhannet ja tuhannet kansalaiset olivat lähestyneet europarlamenttia raivostuneilla kirjeillä kuultuaan nimityksestä.

Parlamentti totesi, että ”Mario Draghi oli maailman neljänneksi suurimman investointipankin Goldman Sachsin Euroopan-varatoimitusjohtaja vuoden 2002 tammikuusta vuoden 2006 tammikuuhun asti. Tuona aikana kyseinen pankki – sen lisäksi, että se on yksi pääsyyllisistä nykyiseen rahoituskriisiin – osallistui aktiivisesti Kreikan hallituksen kirjanpitohuijausten salailuun ja luultavasti avusti tilien väärentämisessä, velkojen salaamisessa ja julkisen talouden alijäämän peittelyssä.”

Äänestyksen jälkeen tulos oli 499 ääntä puolesta, 72 vastaan ja 89 tyhjää ääntä.

Erittäin arvostettu talousprofessori Michael Pettis summaa hyvin sen, mistä G20 -tapaamisissa ja muissa kriisikokouksissa tosiasiassa neuvotellaan: ”Työläiset voidaan panna maksamaan korkealla työttömyydellä ja alennetuilla palkoilla, keskiluokka voidaan panna maksamaan inflaatiolla, joka tuhoaa sen säästöt, yksityisyrittäjät voidaan panna maksumiehiksi veronkorotuksilla ja omaisuuden pakkolunastuksilla tai sijoittajat voidaan panna maksumiehiksi velkojen alaskirjauksilla ja niin edelleen, mutta joku maksaa kuitenkin.”

Poliitikot vain päättävät, keneltä perivät ´vastuullisen politiikan´ kustannukset, Pettis sanoo.

Pettisin mukaan kyseessä on puhtaasti valtioiden velkaantumisen logiikka – mureneva uskottavuus saa sijoittajat pakenemaan, mikä tietenkin murentaa uskottavuutta lisää. Poliittisen uskottavuuden mureneminen on osa prosessia.

Tämä ralli jatkuu, niin kauan kuin veronmaksajat vain nurkuvat mutta maksavat.

 

Takaisin pääjuttuun

 

Lähteet:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2011-007006+0+DOC+XML+V0//FI

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=1928

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*