"Poliitikko tahtoo luoda uraa, mutta me tahdomme rakentaa kauniin ja vahvan isänmaan."

Corneliu Codreanu

Kasviöljyt hellivät ihoa

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,73
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Luonnon omat, puhtaat kasviöljyt sopivat sellaisenaan ihon hoitoon. Ne imeytyvät hyvin ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti tukkimatta ihohuokosia.

 

Luomulaatuiset kasviöljyt tarjoavat pehmentävää kosteutta ihon lisäksi hiuksille ja kynsille. Aidon luonnonkosmetiikan voidepohjat koostuvat kasviperäisistä öljyistä ja rasvoista. Tästä syystä öljyjä voi myös sekoittaa hoitovoiteisiin, jolloin ne lisäävät voiteen rasvaisuutta.

Puhtaat kasviöljyt eivät sisällä hajusteita, eivätkä säilöntä- tai väriaineita. Useimmat kasviöljyt ovat ominaistuoksultaan mietoja tai jopa neutraaleja. Kosmetiikalle herkistyneet tai tuoksuyliherkät voivat saada kasviöljyistä luonnon omaa kosteutusta.

 

Seesamöljy lämmittää

Seesamöljy puristetaan seesamin siemenistä, joita viljellään trooppisissa maissa, kuten Sudanissa, Intiassa ja Kiinassa. Kevyesti imeytyvä seesamiöljy on perinteisesti suosittu ayurvedisessa hieronnassa muun muassa sen rauhoittavien ja lämmittävien ominaisuuksiensa vuoksi.

Seesamiöljy auttaa suojaamaan ihoa ympäristön vaikutuksilta, se toimii myös lempeän luonnollisena aurinkosuojana. Öljy sisältää vitamiineja, mineraaleja ja lesitiiniä. Seesamiöljyn sisältämä GLA-rasvahappo auttaa säätelemään talineritystä ja on siten hyvä öljy myös hiusten ja päänahan hoitoon.

 

Manteliöljy kosteuttaa ja rauhoittaa

Manteliöljy (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) on mantelin siemenistä kylmäpuristettua tuoksutonta, vaalean kultaista öljyä. Koostumukseltaan manteliöljy on kevyttä, ohutta ja hyvin imeytyvää öljyä. Se levittyy iholle erinomaisesti tehden siitä kimmoisan ja pehmeän.

Runsaasti A- ja E-vitamiineja sisältävä manteliöljy pehmittää, suojaa, ja ravitsee kuivaa ihoa, mutta myös normalisoi rasvoittuvan ihon rasvatasapainoa. Ihoa rauhoittavalla manteliöljyllä voi hoitaa muun muassa auringon polttamia ja palovammoja. Manteliöljyllä voi kosteuttaa myös hiuslatvoja. Manteliöljy sopii hyvin hierontaöljyksi.

Mieto manteli öljy sopii herkällekin iholle, ja sillä voi hoitaa jopa vauvojen ja pikkulasten ihoa. Manteliöljy säilyy hyvin ja on siksi yksi parhaista kosmetiikan perusraaka-aineista voiteissa, puhdistus tuotteissa ja kylpyöljyissä.

Manteliöljyä voidaan sekoittaa hoitovoiteisiin lisäämään niiden täyteläisyyttä tai käyttää öljyä sellaisenaan ihonhoidossa.

 

Avokadoöljyä ikääntyvälle ja kuivalle iholle

Avokadoöljy (Persea Gratissima Oil) saadaan avokadopuun hedelmistä. Koostumukseltaan melko paksu ja tuoksultaan neutraali avokadoöljy ravitsee, kosteuttaa, uudistaa, suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä aktivoi ihon toimintoja.

Avokadoöljy sisältää runsaasti muun muassa A-, E- ja B-vitamiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä lesitiiniä. Öljyn sisältämä A-vitamiini edesauttaa uusien solujen muodostumisessa ja hidastaa ihon pintakerrosten solujen sarveistumista ja hilseilyä. B-vitamiinit edistävät solujen aineenvaihduntaa ja ihmisille välttämättömät rasvahapot ehkäisevät ihon ylimpien kerrosten halkeilua.

Avokadoöljy sopiikin erityisen hyvin ikääntyvälle, kuivalle ja halkeilevalle iholle. Sitä voidaan käyttää myös raskauden aikana ennaltaehkäisemään raskausarpia.

Avokadoöljyä voidaan lisätä hoitovoiteeseen tai sitä voidaan käyttää sellaisenaan.

 

Jojobaöljy tasapainottaa ihon toimintoja

Jojobaöljy (Simmondsia Chinensis Seed Oil) puristetaan Pohjois- ja Väli-Amerikassa kasvavan jojobapensaan siemenistä. Se on muista öljyistä poiketen nestemäistä vahaa, joka muuttuu juoksevaksi + 10 asteen lämpötilassa. Hieno, nopeasti imeytyvä jojobaöljy ei tunnu rasvaiselta ja siinä on hyvin mieto ominaistuoksu. Jojobaöljyssä on luonnollinen aurinkosuoja, 4.

Runsaasti proteiineja ja mineraaleja sisältävä jojobaöljy sitoo tehokkaasti kosteutta ja sopii siten erinomaisesti silottamaan ja kiinteyttämään ikääntyvää ihoa sekä pehmentämään karkeaa tai rasittunutta ihoa. Jojobaöljyllä voi hoitaa arpia, ihottumaa ja ihon hilseilyä.

Antiseptinen jojobaöljy paitsi pehmentää ja kosteuttaa, myös elvyttää ja rauhoittaa ihon toimintoja, kuten talin tuotantoa, minkä vuoksi se sopii myös rasvaiselle ja akneiholle. Jojobaöljyä käytetään myös psoriasiksen hoitoon.

Jojobaöljyä voidaan käyttää hierontaan, meikinpuhdistukseen, öljyhoitona hiuksiin ja hiuspohjaan sekä kynsinauhojen pehmittämiseen.

Jojobaöljyä voi sekoittaa voiteeseen tai käyttää sitä sellaisenaan. Jojobaöljy säilyy hyvin ja parantaa myös muiden öljyjen ja voiteiden säilyvyyttä.

 

Alkuperäinen juttu julkaistu Luontaisterveys-lehdessä.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

2 Kommentit

  1. Olen tässä parin kuukauden ajan käyttänyt avokadoöljyä ihonhoidossa kasvovoiteiden sijaan. Eipä hilseile eikä kiristä iho enää! Ja tuntuu ihanan pehmeältä! 🙂
    Olen tehostanut tätä hoitoöljyä vielä lisäämällä teelusikalliseen avokadoöljyä pari tippaa eteeristä frankinsensi-öljyä. Saman tehon antaa myös neroli-öljy. Näiden öljyjen sanotaan olevan tehokkaita ryppyihin. Avokadoöljy jo itsessään on ihanteellista silmänympärysiholle.
    En enää kaipaa muita voiteita, ja rahaakin säästyy! Lisäksi tuoksu on aivan ihana. Suosittelen!:)

    (5)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*