"Emme ole kuten amerikkalaiset – emme tule koskaan jättämään ystäviämme."

Qassem Suleimani

Kampanjointi Skotlannin itsenäisyyden puolesta alkanut

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Skotlannissa järjestetään syyskuussa kansanäänestys Yhdistyneestä kuningaskunnasta eroamisesta. Perjantaina alkoi neljän kuun loppukiri ennen äänestystä.

Sekä itsenäisyyden puolustajat että vastustajat ovat aktivoituneet viikonloppuna. Äänestäjien tulee vastata yksinkertaiseen kysymykseen: tulisiko Skotlannin itsenäistyä vai ei? Hallitus on asettanut tiukat rajoitteet poliittisten ryhmien toiminnalle ja esimerkiksi niiden rahankäytölle. Tuomioistuimet ovat jo etukäteen varoittaneet, että sääntöjä rikkovia tullaan sakottamaan.

Itsenäistymistä on pidetty todennäköisenä, mutta tilanne voi vielä muuttua, sillä huhtikuussa vain noin puolet kyselyihin vastanneista kannatti sitä. Itsenäisyyttä kannattava leiri on vahvimmillaan Skotlannissa ja heitä vastustava ”Better Together” -ryhmä Westministerissä. Molemmat ryhmät perustelevat kantaansa muun muassa taloudellisilla argumenteilla. Itsenäisyyttä kannattavia ärsyttää Lontoon politiikassa raha-asioiden lisäksi myönteinen suhtautuminen Euroopan Unioniin ja hallitsemattomaan maahanmuuttoon.

Press TV

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*