"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko."

George Orwell

Israelin vakoojat suututtavat Yhdysvalloissa

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Yhdysvalloissa ollaan huolissaan mahdollisuudesta, että Israel hyväksyttäisiin maan Visa Waiver Program (VWP) -ohjelman piiriin. VWP:n piirissä olevien valtioiden asukkaat saavat matkustaa Yhdysvaltoihin korkeintaan 90 päiväksi ilman viisumia.

Erityisen kovaa vastustusta ehdotus on saanut Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden työntekijöiltä. Arvostettu Roll Call -lehti haastatteli kokenutta Valkoisen talon avustajaa, jonka mukaan USA:n turvallisuuselimet pelkäävät viisumivapauden lisäävän israelilaisten vakoojien määrää maassa. Israel on jo pitkään yrittänyt päästä VWP-maaksi. Amerikassa toimivat voimakkaat sionistiset lobbausryhmät ovat myös ajaneet asiaa aktiivisesti.

Yksi syy vakoojahuoleen on Jonathan Pollardin tapaus. Yhdysvalloissa syntynyt juutalainen Pollard koki aina omien sanojensa mukaan ”rodullista velvollisuudentunnetta” Israelia kohtaan. Hän pääsi töihin Yhdysvaltojen merivoimien tiedustelupalveluun ja käytti asemaansa röyhkeästi hyväksi: Pollard välitti Israelille tuhansia salaisia asiapapereita. Hänet tuomittiin 1987 elinkautiseen ja on edelleen vankilassa.

Press TV:n maanantaina haastattelema politiikantutkija Mark Glenn kutsui Israelia Yhdysvaltojen ”pahimmaksi viholliseksi”. Vaikka amerikkalaiset poliitikot ja liikemiehet ovat täysin sionistisen lobbyn vietävissä, Yhdysvaltojen tiedusteluyhteisö inhoaa Israelia. Glenn muistutti Press TV:n haastattelussa, että vakoilun lisäksi Israelin tiedustelupalvelut ovat tehneet iskuja amerikkalaisia vastaan. Esimerkiksi WTC-iskut oli Israelin keino usuttaa Yhdysvallat Irakin kimppuun.

Press TV
Electronic Resistance

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*