"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Israelin kansa vaatii sosioekonomista vallankumousta

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Kymmenet tuhannet israelilaiset ovat osoittaneet mieltään hallitusta vastaan.

Päätapahtuma on pidetty Tel Avivissa, jossa suurin mielenosoittajien joukko kerääntyi ”Israelin Tahrir Squareksi” nimettyyn paikkaan. Nimitys viittaa Kairon Tahrir Squareen, jolla egyptiläiset pakottivat Hosni Mubarakin luopumaan vallasta, mutta myös muualla Israelissa on ollut joukkokokoontumisia.

Mielenosoittajat ovat vaatineet sosiaalisia uudistuksia, joihin kuuluvat vaatimukset alhaisemmista ruoan, asuntojen, terveydenhuollon ja koulutuksen hinnoista. Protestit ovat yllättäneet hallinnon.

Mielenosoitusaukiolla on ollut vahva poliisivalvonta, ja useita aktivisteja on pidätetty näiden suljettua teitä Tel Avivissa. Mielenosoittajat ovat vaatineet Benjamin Netanyahun hallituksen eroa. Väkivaltaisuuksilta ei ole tyystin vältytty.

”Olen täällä, koska on tämä maa on muuttumassa mahdottomaksi paikaksi asua”, kertoo eräs mielenosoittajista.

”Tämä on meidän viimeinen mahdollisuutemme, tämä on ainoa toivomme, meidän on muutettava tämä, koska meillä ei ole muuta vaihtoehtoa”, sanoi toinen protestoija.

Analyytikko Gidi Grinstein arvioi, että kyseessä on ennemminkin sosiaalinen kuin poliittinen kamppailu, ja sen inspiroijana ovat enemmän Espanjan ja Kreikan mielenosoitukset kuin Arabian kevät. Israelilaiset haluavat sosiaalista ja taloudellista vallankumousta.

Asiasta kertoi RT News.

 

Lähteet:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=753

http://rt.com/news/israel-mass-rally-social-justice/

 http://rt.com/news/protests-israel-social-revolution/

http://rt.com/news/israel-people-tel-aviv-housing/

 

 

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Yksi kommenti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*