"Revisionisti elää vaarallisesti. Poliisi, tuomarit ja valtamedia vaanivat häntä. Hän voi joutua vankilaan tai sairaalaan koska tahansa. Hän ja hänen perheensä voivat joutua vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin. Hän ei anna tämän kuitenkaan häiritä työtään."

Robert Faurisson

Birgitta Jonsdottir on tullut kuuluisaksi ajamastaan laista.

Islannista vapaan median turvasatama

15 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 515 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 515 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 515 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 515 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 5 (15 ääntä, keskiarvo: 4,67)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Islanti on tehnyt IMMI-lakialoitteen, jolla pyritään takaamaan turvasatama tutkivalle journalismille. Ehdotus sisältää mm. kohdat, joilla pyritään takaamaan ilmaisun vapaus, internet-palveluiden tarjoajien suojaaminen, suoja korruption ja väärinkäytösten paljastajille, lähdesuoja sekä suoja lähteitä käyttävälle tutkivalle journalismille. Ehdotettu on myös ultramodernia tiedon vapautta ja sen liikkuvuutta koskevaa lainsäädäntöä.

Asiaa voimakkaasti ajava Islannin parlamentin jäsen Birgitta Jonsdottir toteaa, että IMMI kykenisi suojaamaan esimerkiksi internet-arkistoja sensuurilta.
-Olen ollut järkyttynyt huomattuani kuinka paljon aikaa, vaivaa ja rahaa yritykset ja poliitikot käyttävät vetääkseen pois internetistä tietoa, jonka he eivät halua olevan siellä ihmisten nähtävissä. Myös kirjastot ovat tämän sensuuriuhan alla, Jonsdottir perustelee.

MEP Eva Joly on samoilla linjoilla: – IMMI tukisi vastuullista hallintotyötä ja vapaata journalismia. Tutkiessani korruptiota olen nähnyt kuinka tärkeää on, että on olemassa jokin vankka mekanismi, jolla taataan vapaa tiedonkulku yleisölle. Ilman sitä ei ole olemassa todellista läpinäkyvyyttä ja oikeutta.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Yksi kommenti

  1. Riikka Söyring

    IMMI-aloitteesta englanniksi http://immi.is/?l=en

    (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*