"Elämme pelossa, emme demokratiassa. Eliitti pelkää kansaa, minkä vuoksi se on säätänyt mielipidelakeja pelotellakseen kansaa. Siksi yhä harvempi uskaltaa kertoa todellisista mielipiteistään."

Ursula Haverbeck Dortmundin tuomioistuimessa 2007.

Hiilijalanjälki ja sen hinta

2 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (2 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jokaisella meillä on hiilijalanjälki. Se tarkoittaa, kuinka paljon tuotamme hiilidioksidia ilmakehään elämämme aikana.

Verotuksen avulla ihmisiä ohjataan kohti pienempiä hiilidioksidipäästöjä. Se jätetään mainitsematta, että hiilidioksidi on yksi maapallon neljästä peruselementistä, jotka mahdollistavat elämän maapallolla. Hiilidioksidi ei aiheuta maapallon lämpenemistä, vaan maapallon lämpeneminen vapauttaa meriin varastoitunutta hiilidioksidia. Maapallon hienoisen lämpiämisen voidaan taas katsoa johtuvan luonnollisesta vaihtelusta, joka puolestaan aiheutuu Auringon aktiivisuudesta.

Hiilijalanjäljellä ja sen keventämisellä ei ole mitään tekemistä saastumisen ehkäisemisen kanssa. Hiilidioksidipäästöjen keventäminen ei vähennä ympäristömyrkkyjen määrää, ei estä sademetsien hakkuita tai maapallon hukkumista muovijätteeseen. Kyse on hiilidioksidipäästöjen kaupasta ja päästörajoituksista, joilla siirretään taloudellista valtaa uusille tahoille. Kaikilla, kuten kehitysmailla, ei ole tähän varaa. Ne, kenellä ei ole varaa siirtyä uusiin hiilidioksidittomiin tekniikoihin, joutuvat maksumiehiksi tai lopettamaan toimintansa. Useat yritykset kuten esimerkiksi suomalainen Neste, markkinoivat itseään ”vihreinä” ja ilmastoystävällisinä, vaikka ovat pahimpia luonnon tuhoajia.

On virheellistä ajatella, että esimerkiksi lihan syömisen vähentäminen tai biopolttoaineen käyttö alentaisivat maapallon lämpötilaa. Hiilidioksidiverotus johtaa siihen, että tavallisilla ihmisillä ei ole varaa syödä mitä haluavat tai käyttää autoa milloin haluavat. Vaikka autoilu tai lihan syöminen eivät ole taloudellisesti tai ympäristöllisesti järkeviä vaihtoehtoja, niin monille autoilu on kuitenkin elinehto, ja useimmat eivät lihasta osaa luopua. Kun verotus nousee ja elinkeino ei enää kannata, niin loppuu myös toimeentulo.

Maailman nälänhädän ongelmat perustuvat maailmantalouden toimintamekanismeihin kuten EU:n verotuskohteluun kolmansia maita kohtaan. Hiilidioksiditaistelussa vihreät aatteet kuten Suomeen tullut E-10-polttoaine ovat torjuntamekanismien keskiössä. Vihreät aatteet ja polttoaineet pikemminkin pahentavat maailman puutteellista ravitsemustilaa; biopolttoaineiden viljely vie loputtomia alueita maa-alaa muilta viljelysmailta tai sademetsiltä, jotka toimivat maailman hiilinieluina.

Jos ilmastokokouksien agendat hyväksyttäisiin kokonaisuudessaan, niin mitä siitä seuraisi? Käytännössä valtiot voisivat laittaa verolle mitä tahansa. Hiilidioksidia syntyy kaikissa prosesseissa, joita kuvitella saattaa. Verot voivat olla mielivaltaisia, ja niillä voidaan ohjailla talouden mekanismeja. Tämä tarkoittaa melkein rajatonta valtaa talouden ohjailussa ja sääntelyssä.

Takaisin pääjuttuun: Kallis ilmastonmuutos (sisältää lähteet)

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*