"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko."

George Orwell

Estonian kylkeen törmäsi massiivinen voima; kätketäänkö ”hautarauhalla” salaisuus?

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,56
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Alkuviikosta valtamedioissa uutisoitiin siitä kuinka Itämereen uponneen matkustaja-alus Estonian rungosta on löytynyt nelimetrinen reikä. Tästä löydöstä kertoo dokumenttielokuva   Discovery Networkin Dplay-kanavalla. Norjalaisessa dokumentissa paljastetaan vedenalaisia kuvia, joissa havaitaan merkittäviä vaurioita hylyn oikealla puolella. Jopa Suomen ulkoministeriöstä pidetään tietoa reiästä rungossa hyvin dokumentoituna faktana.

 

Repeämä Estonian kyljessä vesirajan alapuolella.
Repeämä Estonian kyljessä, vesirajan alapuolella.

Estonian uppoaminen 

Autolautta M/S Estonia upposi 28 syyskuuta 1994 seilatessaan Tallinnasta Tukholmaan. Onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä. Tämä merionnettomuuden on Euroopan pahin sitten toisen maailmansodan. Uhrien omaiset sekä onnettomuudesta selviytyneet ovat taistelleet 26 vuoden ajan vastauksen löytämiseksi: mitä Estonialle todella tapahtui? 

Estonia upposi alle tunnissa, vaikka se oli sen kokoluokan alukset eivät ole milloinkaan aiemmin uponneet yhtä nopeasti – ellei niitä ole sabotoitu. Kolme vuotta uppoamisen jälkeen onnettomuustutkintalautakunta oli esittänyt loppuraporttinsa, mutta eloonjääneiden todistukset ovat ristiriidassa tutkijoiden havaintojen kanssa. Vuonna 2000 saksalainen toimittaja päätti käynnistää yksityisen sukellusretken hylylle löytääkseen vastauksia kysymyksiin. 

Estonia ilmeisesti upotettiin? 

Viron entinen Estonia-onnettomuustutkimuksen johtaja Margus Kurm on päätynyt Postmees-lehdessä siihen johtopäätökseen, että Estoniaan olisi mahdollisesti törmännyt sukellusvene. Tätä arviotaan hän perustelee esimerkiksi sillä, että rungon suurimmat vauriot sijaitsevat aluksen vedenalaisessa osassa, eikä alueella ollut näköpiirissä muita laivoja. 

Margus Kurm arvioi, että sukellusvene on mahdollisesti törmännyt Estonian kylkeen vahingossa, sillä se on ilmeisesti suojannut Estoniassa kuljetettavaa … erittäin arvokasta lastia.

Margus Kurm arvioi, että sukellusvene on mahdollisesti törmännyt Estonian kylkeen vahingossa, sillä se on ilmeisesti suojannut Estoniassa kuljetettavaa tietyille tahoille erittäin arvokasta lastia. Toisaalta mainitulla merialueella oli hänen mukaansa käynnissä Ruotsin merisotaharjoitus, ja Ruotsin laivasto olisi voinut aiheuttaa repeytymän Estonian kylkeen. 

Kurm toteaakin, että virallinen Ruotsi on valehdellut Estoniaan kohdistuneesta uppoamisen syistä vasten kasvoja Virolle.  Hän sanoo Ruotsin salanneen hylyn vaurioiden kuntoa, kertoo Eesti Päevaleht.  

Täysin mahdollista on, että Estonia upotettiin tahallisesti jonkun vieraanvaltion toimesta, ettei sen salainen lasti, joka saattoi olla esimerkiksi ydinasemateriaalia, pääsisi perille. Tässä tarvittaisiin puolueetonta ja rehellistä tutkimusta.

Norjan meritekniikan professori Jørgen Amdahl on erikoistunut auto-onnettomuuksien sekä laivojen uppoamisten aiheuttamien onnettomuuksien tietokonesimulaatioihin. Hän ei usko virallista selitystä siitä, että aluksen revennyt keulavisiiri olisi saattanut aiheuttaa matkustajalaivan rungossa suuren repeämän, josta uusi dokumentaatio myös kertoo.  Amdahl arvioi, että Estonian rungossa löydetyn ison repeämän syntymiseen on vaadittu muiden muassa sotilaalliseen sukellusalukseen verrattavaa voimaa.  

Mainittu suuri repeämä, jopa paikoin 4 metriä leveä, Estonian kyljessä on voinut vaikuttaa aluksen  uppoamisnopeuteen, päättelee Jørgen Amdahl. 

Syytä on huomauttaa, että Estonia aluksen upotessa merenpohjaan, ei reikää aluksen kylkeen ole voinut syntyä sillä merenpohja alueella on hyvin pehmyt. 

Mitä oli Estonian lastina? Hylyn kuorrutuksella haluttiin salata jotakin

Ensinnäkin on syytä mainita, että Estonian hylyn kuorruttamisella, mitä ilmeisemmin on haluttu salata yhtäältä onnettomuuteen johtaneet syyt, ja toisaalta Estonian hylyn uumenissa piileksivä mahdollinen lasti, joka pahimmassa tapauksessa voisi muodostaa yllättävän vaaratilanteen Suomen rannikon tietyllä alueella. 

Estonian uppoamisen jälkeen virallinen Ruotsi päätti peittää hylyn betonillajotta “hautarauha” säilyisi. Mutta kansa vastusti hanketta niin voimakasta, että betonoimisesta luovuttiin. Myöhemmin osa Estonian hylkyä kuorrutettiin hiekalla. 

Voidaan vain spekuloida, että salakuljettiko Estonia lastinaan aseita tai jopa Neuvostoliiton aikaisesta sukellusveneestä purettua avointa ydinreaktoria. Mikäli tilanne olisi ollut tällainen Ruotsissa yhtäältä tietty osa instituutioista olisi tiennyt salaisuuden lastista, ja toisaalta jokin toinen yhteiskunnallinen instituutio ei olisi tiennyt siitä mitään. Mutta, jos tieto kuljetuksesta olisi paljastunut myös tälle toiselle instituutiolle tai jopa laajemmalle, piti Estonian upota. 

Kuitenkin on tässä syytä huomioita, että ovatko yleensä tällaiset hylkyjen kuorrutukset betonilla tai hiekalla kovinkaan tavanomaisia maailmalla? Tuskinpa! Mitä siis haluttiin salata? 

Virallinen Ruotsi ja Suomi sekä Estonian kansainvälisen tutkimuskomission JAIC, ovat luonnollisesti kieltäneet perättöminä kaikki aseiden salakuljetukseen liittyvät “huhut”. Nämä esittävät virallisena syynä Estonian uppoamiseen keulavisiirin repeytyminen ja veden tulvimisen autokansille. Kurm  on korostanut haastatteluissa, että Estonialta pelastuneen merimiehen mukaan visiiri oli kiinni loppuun saakka.

Markku Juutinen 

Lähteet 

Dplay (2020).  ESTONIA; mullistava löytö. Saatavina: https://www.dplay.fi/ohjelmat/estonia  

Postimees (2020). Saatavina: Margus Kurm toenaoliselt pohjustas laevahuku kokkuporge Rootsi allveelaevaga? Saatavina: https://tv.postimees.ee/7072599/margus-kurm-toenaoliselt-pohjustas-laevahuku-kokkuporge-rootsi-allveelaevaga?_ga=2.261005839.382427099.1601294849-246213808.1601294844 

Kuznetsov, Igor (29.9.2020) Sputniknews, Was the Estonia downed by submarine huge hole inhull Kindles new theories about 1994 tragedy. Saatavina: https://sputniknews.com/europe/202009291080604839-was-the-estonia-downed-by-submarine-huge-hole-in-hull-kindles-new-theories-about-1994-tragedy/ 

Svt. (23.9.2014). Estonian hautarauhaa rikotaan jatkuvasti. Saatavina: https://www.svt.se/nyheter/uutiset/estonian-hautarauhaa-rikotaan 

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

15 Kommentit

 1. Väärä jumala

  https://www.bitchute.com/video/YPQqfpOGDugd/

  Pistäkäähän jakoon! Äärimmäisen Tärkeä!

  Jakakaa tämä video perheillenne ja kavereillenne!!

  (5)(2)
 2. Jepulisjepsis

  ”Syytä on huomauttaa, että Estonia aluksen upotessa merenpohjaan, ei reikää aluksen kylkeen ole voinut syntyä sillä merenpohja alueella on hyvin pehmyt. ”

  Joo, Mut SILTI tää Suomen Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Kai Valonen sylkee heti hätävalheen suustaan;

  ”Valosen mukaan reikä on voinut tulla laivan kylkeen, kun hylky on iskeytynyt merenpohjaan ”
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/14dcd845-eb3c-4227-8d17-f594a082e2fb

  Mistä lähtien laivat ”iskeytyvät” merenpohjaan? Eikö liene luonnollista, että se vajoo sinne pohjaan hitaasti – laivat eivät iskeydy meren pohjaan. Lisäksi Estonia taisi upota köli ylöspäin, jos oikein muistan?

  Harhaan johtaminen ja valehtelu lienee tänä päivänä Suomessa jokin normi? Milloin se ei olisi ollut? Luulisi riittävän, että valehtelivat 26-vuotta jonkun lapsellisen keulavisiiriteorian parissa, mutta ei. Valehtelua pitää vain jatkaa. Kyllä Valonen tuossa pilaa koko ammattikuntansa maineen tuolla lapsuksellaan – eikö yhtään hävetä ?

  Pohdittiin tuota Estonia-asiaa aikoinaan eräällä jo suljetulla blogilla. Otin sielt ton tekstin talteen. Se kyljen reikä oli ihmettelyssä jo silloin Jutta Raben ansiosta, joka ihmetteli sitä miksi sitä oli yritetty peittää.
  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2017/10/29/estonia/

  Hyviä lukuhetkiä. Mun mielestä tuo Estonian upotus (28. syyskuuta 1994) oli sotatoimi, jolla vaikutettiin mm. Suomen EU – äänestykseen, joka oli pari viikkoa ton ”onnettomuuden” jälkeen, eli 16. lokakuuta 1994. Ihmiset sitten äänestivät tästä asiasta säihkähtäneenä Suomen EU:hun.

  Puheeksi pitäisi ottaa myös se samaan aikaan Itämerellä ollut Nato harjoitus: https://mvlehti.net/2016/06/10/ms-estonia-nato-ja-pieleen-mennyt-pelastusoperaatio/
  Olisivat edes rientäneet apuun, mutta eivät rientäneet. Normimeininkiä. Ihan kuin sota-aikana.
  Mitä ne oli siellä merellä vartioimassa ,juuri samaan aikaan ?

  (6)(0)
  • White Rabbit

   Tuo tutkija Valopään kommentti on tyypillinen esimerkki siitä valehtelusta tai tyhmyydestä, jota virallinen sektori Suomessa edustaa tai on pakotettu harjoittamaan. Meidät alistetaan elämään valheessa tai kyseenalaistamattomuudessa.

   Valopää voisi tehdä itse kokeen ja heittää ison metallipalan veteen ja katsoa kuinka se vajoaa yllättävän hitaasti pohjaan. Laivaan jääneet ilmataskut entisestään hidastavat vajoamista. Sen vuoksi kansa käyttää putoamisliikkeestä vedessä aivan eri nimityksiä kuten uppoaminen tai vajoamien. Mikään ei putoa vedessä tai ”iskeydy” pohjaan.

   Suomenlahden pohja on enimmäkseen mutavelliä. Olisi kai tutkijalla resurssit ja keinot selvittää merenpohjan laatu ko. alueella. Lisäksi reikä on laivan ylöspäin osoittavalla puolella, joten laivan olisi pitänyt ensin osua pohjaan ja kääntyä sitten 180 astetta joko pituus tai leveyssuunnassa oikealta kyljeltä vasemmalle – melkoinen sirkustemppu suurikokoiselta laivalta.

   Myös virallinen 9/11 -raportti on täynnä roskaa eikä kunnon tutkimusta koskaan tehty.

   (14)(0)
   • Näkymätön käsi

    Kabbala mafia peittää aina jälkensä ja tekee temppunsa niin hyvin suunniteltuina ettei niitä pääse tutkimaan vapaasti jälkikäteen ja jos joku pääsee liian lähelle totuutta niin mafia eliminoi hänet. Ja omassa ’kabbala-mediassaan’ (=valtamedia) sotkee ja vääntää kaiken niin että rehellinen tutkija saa salaliittoteoreetikon tai muuten sekopään leiman
    Kansalaisten pitäisi aina ymmärtää että kavvalamediaa lukiessaan heitä ohjaa ’näkymätön käsi’ eikä omat aivot.

    (9)(1)
 3. Selitykset pois

  Miten laivaa hitaammalla sukellusveneellä osuu laivan kylkeen noin? Siellä oli kuitenkin myrsky, jolloin merivirrat ja tuuli vaikuttavat noiden alusten nopeuksiin ja kurssiin niin että tuollainen täys osuma on käytännössä mahdotonta. Vaikka kuinka tähtäisi.
  + Mikä osa siitä sukellusveneestä tekee laivan kylkeen tuollaisen viillon? Oliko se kapteeni Nemon Nautilus mikä Estoniaan törmäsi?

  (1)(1)
  • Helsingin ja tallinnan välillä voi yrittää useammakin kerran törmätä laivaan jos sellaiseen on tarvetta eli kyseessä ei ole yksi ja ainut tilaisuus osumiseen emmekä tiedä millaista kalustoa tekijöillä on käytössä.myös metallin väsyminen on mahdollista ja pohjaan vajoaminen aiheuttaa voimia runkoon joka voisi jo väsynyttä tai huonosti hitsattua kohtaa rasittaa,virolaiset tiettävästi laistivat laivan huoltamisesta.on myös mahdollista ettei edelleenkään ole näytetty todellisia vaurioita.

   (1)(0)
   • No niin nyt tais olla juttua että olis taas löytynyt uusi reikä estonian rungosta.

    (1)(0)
 4. Tuo kohudokkari löytyy tubesta tekstutettynä. Viisi osaa

  (3)(0)
 5. Nillittäjä

  Miksi tuosta reiästä ei ole kerrottu loppuraportissa?

  vaikka visiiri olikin auki niin se autokannen taso on edelleen monta metriä merenpinnan yläpuolella että ei sieltä voinut tulla mitenkään laivan upottavaa vesimäärää yksin sisään. Jos vesi olisi tullut sitten auenneesta rampista autokannelle niin laiva olisi kääntynyt ylösalaisin ja jäänyt kellumaan. Mutta, Ramppi EI ollut auki, sen ovat kertoneet laivan konemiehet ja myös sukeltajat jotka eivät päässeet sitä kautta laivaan edes sisään.

  Jokainen laivayhtiö on ilmoittanut että vaikka koko keulavisiiri putois ahdin aittaan ei laivaan pääse semmosia määriä vettä jota ei pystyisi pumppaamaan pois. Mutta, Ehkä tätä laivaa oli sabotoitu jo ennakkoon? Muistaakseni siellä oli sähkökatko, jolloin ne vettä poistavat pumput ei tietenkään pelaa ?

  On väitetty että ramppi vuoti merkittävällä tavalla, että vettä tuli alukseen suljetun rampin kahta puolta, koska ramppi ei ollut tiiviisti kiinni. Tästä on todistajalausunnot henkilöiltä jotka valvoivat ramppia kuvaavaa monitoria viimeiseen asti.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/estonia-dokumentti-konemiehet-tarkkailivat-autokannen-valvontakameroita-kunnes-pakenivat-savupiipusta-yksi-laivan-viime-hetken-tapahtumista-taysin-ristiriidassa-onnettomuustutkinnan-kanssa/7938352

  Ja laiva ei myöskään tipu pohjaan missään vapaapudotuksessa vaan vajoaa sinne hitaasti. Ei, ei tullut reikää pohjaan sen ”tömähtäessä” kiven tms. päälle sinne mutapohjaan. Se teoria on kumottu useamman asiantuntijan toimesta. Tuossakin laivassa on paljon ilmataskuja. Puolan edustalla autolautta kellui monta päivää ennenkuin se upposi.

  Luulisi kapteenin nähneen keulavisiirin irtoamisen kun hälytti ensimmäisen kerran apua silloin kun kertoi ensimmäisen kerran pahasta kallistumasta. Jokin ei täsmää keulavisiiristä ja kapteenin hätäviestistä.

  Virallinen tutkimusraportti myös suomalaisten suulla kertoi että mitään reikää ei ole olemassa Estonian kyljessä, vaikka Suomalainen toimittaja oli nähnyt laivan rakentaneiden videon Saksassa, missä reikä oli selvästi näkyvillä. Reikä on aluksen styyrpuurin puolella (oikea puoli). Ja kun siellä on reikä, vesi tulee aluksen oikealle puolelle ensin ja kallistaa sitä. Näin Estonian lähettämässä hätäsanomassa:

  ”Joo, meillä on nyt tässä ongelma. On paha kallistuma oikealle puolelle, uskon että on pari–kolmekymmentä astetta. Voisitko sä tulla apuun, ja pyytää myös Viking Linen apuun?”

  Ihme olisi jos tuo radiomies ei olisi sanonut mitään mahdollisesta törmäyksestä jonkun kanssa kun hätäpuhelun aikana olisi kyllä aikaa ollut se mainita?

  Ruotsilla oli kiire kuskata päälle 300 miljoonan kruunun edestä kiveä ja soraa. Miksi? Miksi hylky haluttiin niin nopeasti haudata?

  Kukaan ei ole väittänyt, että tuo kyseinen reikä upotti Estonian. Mutta se antaa selityksen sille miksi Estonia upposi niin vauhdilla. Jostain sen ilman piti laivasta paeta jotta matka kohti pohjaa voi noinkin vauhdilla alkaa. Tutkintakomissio on 100% varmasti tiennyt reiästä jo vuonna 94 mutta jostain syystä asia koitettiin salata.

  Lisäksi, Sukellusveneillä ei törmäillä pinta-aluksiin. Niissä on pyöreä keula johon olisi tullut melkoinen vaurio törmäyksessä. Tuo repeämä on liian korkealla jotta sukellusvene olisi sen aiheuttanut. Räjähteelläkö se sitten tehtiin?

  Tehtiin millä tehtiin, niin oleellista tässä on se, että asiaa on yritetty peitellä. Virallinen tutkimusraportti ei mainitse mistään tuollaisista repeämistä mitään. Vaikka ne ovat olleet todistetusti tiedossa jo kauan.

  Esim. Kaleva uutisoi Estonian kyljen repeämästä vuonna 1997 – ”Hylystä löytyi suurehko repeämä nollakannella, jossa sijaitsivat sauna ja uima-allas”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/aed2a407-c1fd-474c-b421-3b829a372c7d

  (5)(0)
  • Mafian jälki

   Kabbala-mafian jälki on kaikessa mitä laivan uppoamiseen tulee. Myös se, ettei oman maammekaan globalistien ’kabbala-media’ kerro totuutta ja yrittää estää totuuden jäljille pyrkiviä vahvistaa sitä että mafia oli asialla … tässäkin tihutyössä. Nehän ovat sen pääharrastus kun se mafian yläkerran ’ukkeli’ sanoo että tuhon kautta tai avulla hommat hoidetaan ja valta saadaan omiin käsiin.

   (10)(0)
   • Mafian jälki 2

    Huhtasaarta voi onnitella merkittävästä oivalluksesta:
    Usein silmät avautuvat vasta kun lyö päänsä seinään. Pikku-Kalle kertoi koulussa juuri syntyneistä koiranpennuista, joita isä nimitti ’kommunisteiksi’. Kun opettaja jonkun ajan päästä kysyi Kallelta kuinka ne ’kommunistit’ voivat, niin Kalle totesi, että vain kaksi on enää kommunisteja, muilta ovat jo silmät auenneet.

    Maamme globalismin tautiin sairastuttaneen ’kabbala-mafian’ puuhille ja sen ohjaamalle ulkopolitiikalle löytyy todellakin tehokas vastalääke … ja parannuskeino, jonka H on oivaltanut.
    Joten H:n Brysselissä vietetty aika ei näytä menneen harakoille.
    Toivottavasti Persut pian laajemmin yltävät tiennäyttäjä H:n tasolle. Siitä voisi seurata jotain todella merkittävää maamme kohtaloa ajatellen.
    Huhtasaari: EU:n mamupaketti aiheuttaa massamaahanmuuton ja tuhoaa kulttuurimme – ”Äkkiä ulos EU:sta!”
    https://mvlehti.net/2020/10/07/huhtasaari-eun-uusi-mamupaketti-aiheuttaa-massamaahanmuuton-ja-tuhoaa-kulttuurimme-akkia-ulos-eusta/

    Pääministeri myöntää hallituksen valehdelleen koko kevään maskien tarpeellisuudesta, koska niitä ei ollut? Jossakin muualla joku eroaisi, meillä business as usual. Uutiskynnys ylittyy yhdessä iltapäivälehdessä, toteaa PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
    https://mvlehti.net/2020/10/09/paaministeri-marin-myonsi-hallituksen-valehdelleen-maskisuosituksista-halla-aho-business-as-usual/

    The Disease of Globalism Has a Cure – It’s Called Nationalism
    Michael Hill(League of the South)
    Amid this COVID-19 pandemic, some of us have learned one salient lesson: Globalism is the real disease at work, and we are all paying the price. If we wish to get things back to normal and keep them there, there is only one logical antidote for this illness: Nationalism.
    ********
    Globalismin taudille on parannuskeino – sitä kutsutaan nationalismiksi (itsenäistymiseksi takaisin Suomi nimiseksi, itse omista asioistaan päättäväksi maaksi)
    Michael Hill
    Tämän COVID-19-pandemian keskellä jotkut meistä ovat oppineet yhden merkittävän läksyn: Globalismi on todella tehokas sairaus, ja me kaikki maksamme kovan hinnan. Jos haluamme palauttaa asiat normaaleiksi ja pitää ne sillä tasolla, niin tälle sairaudelle on vain yksi looginen vastalääke: nationalismi, itsenäistyminen.
    https://truthtopowernews.com/disease-globalism-has-cure-its-called-nationalism-n3043

    Moraali, totuus, faktat ovat kadonneet kuolevasta lännestä
    Paul Craig Roberts
    ”Jos et usko, että elämme hullussa maailmassa, tässä todisteena Netanyahu, kansanmurhaaja-johtaja, hyökkääjä, joka on tuhonnut Palestiinan ja takavarikoinut Palestiinan juutalaisille ja karkottanut palestiinalaiset kodeistaan, kylistä ja mailtaan ja joka syyttää nyt Abbasia holokaustin kieltäjäksi.
    http://www.thetower.org/6154-south-carolina-is-first-state-to-pass-law-defining-anti-semitism-countering-on-campus-hate/

    Joten mitä voimme päätellä? Juutalaisten holokausti on moraalisesti tuomittavaa, mutta palestiinalaisten holokausti on moraalisesti hyväksyttävää?
    https://www.paulcraigroberts.org/2018/05/03/morality-truth-facts-exited-dying-west/

    (2)(1)
 6. Kolmivuorotyössä silloin

  Olin tuolloin yövuorossa ja viranomaisradio oli auki. Silloin mainittiin tuntematon alus, joka poistui alueelta täysin pimeänä. Samoin ihmeteltiin monellakin taholla sitä, miksi radioliikenne ei tahtonut toimia ollenkaan. Näistä on vaiettu visusti myöhemmin.
  Paljon myöhemmin oli pikku-uutinen lehdessä, että USA:n sotalaivan miehistöön iski pakokauhu Mustallamerellä kun venäläinen sotilaslentokone kolmesti ylitti amerikkalaisen sotalaivan. Joka kerta kaikki sähköt katkesivat laivalla. Myös niissä sotalaitteissa. Toisaalta Lapin sotaharjoituksessa muutamia vuosia sitten armeijan paikannuslaitteet alkoivat näyttää aivan outoja lukemia. Olisiko näillä asioilla mitään yhteyttä keskenään?

  (12)(1)
 7. Ari Käyhkö

  Onnettomuustutkinta raporttia on myöhemmin muutettu. Alkuperäisessä raportissa monet pelastuneet kertoivat kuulleensa useita räjähdyksiä ennen laivan uppoamista. Nykyään ”räjähdys” sanat on raportissa muutettu iskuiksi. Miksi tekstiä on muutettu?

  (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*