"Revisionisti elää vaarallisesti. Poliisi, tuomarit ja valtamedia vaanivat häntä. Hän voi joutua vankilaan tai sairaalaan koska tahansa. Hän ja hänen perheensä voivat joutua vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin. Hän ei anna tämän kuitenkaan häiritä työtään."

Robert Faurisson

Aprikoosit porkkanoitakin parempia silmille

12 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 512 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 512 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 512 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 512 ääntä, keskiarvo: 4,33 / 5 tähteä 5 (12 ääntä, keskiarvo: 4,33)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Lapsena meille kaikille on opetettu, että porkkanat pitävät näkökyvyn hyvänä, mutta nyt näyttää siltä, että aprikoosin kaltaiset hedelmät ovat jopa tehokkaampia.

Lääketieteen aikakauslehti JAMA:ssa julkaistu tutkimus osoittaa, että syömällä kolme annosta tai enemmän hedelmiä päivittäin voi laskea riskiä sairastua vanhuusiän silmänpohjan rappeumaan. Ero on jopa 36 % verrattuna niihin, jotka syövät hedelmiä vain 1,5 annosta tai vähemmän päivittäin. Silmänpohjan rappeuma on yleisin syy vanhusten näkökyvyn heikkenemiseen.

Yli 100 000 miehen ja naisen tutkimuksessa arvioitiin potilaiden nauttimien hedelmien, A-, C- ja E-vitamiinien sekä karotenoidien nauttimisen vaikutusta ikääntymisen seurauksena muodostuvaan silmänpohjan rappeumaan. Tietoja ruokavaliosta kerättiin säännöllisesti naisilla jopa 18 vuoden ajan ja miehillä 12 vuoden ajan.

Yllättävää lienee ehkä se, että kasvisten, vitamiinien ja karotenoidien nauttimisella ei ollut suurta vaikutusta silmänpohjan rappeumaan, mutta hedelmien syömisellä oli merkittävä suojaava vaikutus silmänpohjan rappeuman vaarallisempaan muotoon, jossa silmänpohjaan kasvaa uusia verisuonia (englanniksi neovascular ARMD).

Kolme annosta aprikoosia joka päivä voi tuntua paljolta, mutta hedelmää voi napostelun lisäksi lisätä aamumuroihin, välipalajogurttiin tai vaikka smoothiehen.

 

Terveysvaikutukset

Aprikoosin ravinteet auttavat suojaamaan silmiä ja sydäntä. Lisäksi siinä on sairauksia vastaan yleishyödyllistä kuitua. Aprikoosin korkea beetakaroteenipitoisuus tekee siitä tärkeän terveysruoan sydän- ja verisuonisairauksia vastaan. Beetakaroteeni auttaa suojelemaan LDL-kolesterolia hapettumiselta, mikä voi ehkäistä sydänsairauksia.

Aprikoosissa on A-vitamiinin kaltaisia ravinteita, jotka parantavat näkökykyä. Vahvana antioksidanttina A-vitamiini ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita, jotka voivat vahingoittaa silmän linssiä.

aprikoosisilmat

Vapaiden radikaalien ja oksidatiivisen stressin aiheuttamat vauriot voivat johtaa kaihiin tai vahingoittaa silmän verenkiertoa ja aiheuttaa silmänpohjan rappeumaa. Tutkijat seurasivat yli 50 000 terveydenhoitajaa ja havaitsivat kaihin riskin vähentyvän 40 % niillä, jotka saivat paljon A-vitamiinia.

Aprikoosissa on runsaasti kuitua, joka ehkäisee ummetusta ja ruoansulatuksen ongelmia, kuten divertikuloosi (suolen umpipussitauti). Suurin osa länsimaisista saa kuitenkin ruokavaliossaan alle 10 g kuitua päivässä. Siksi aprikoosi kuuluu terveelliseen ruokavalioon loistavana kuidun ja vitamiinien lähteenä.

 

Kuivatuista aprikooseista terveellinen naposteltava

Kuivatuissa aprikooseissa on yli kolme kertaa enemmän kalsiumia verrattuna banaaneihin ja suolaakin vain nimeksi. Verenpaine alenee kalsiumin tasapainottaessa natriumin kykyä imeä vettä itseensä, mikä pitää veren tilavuuden alhaisempana. Yhdysvaltalaisen kansanterveyslaitos CDC:n tutkimuksissa Atlantassa huomattiin sydän- ja verisuonitautien sekä verenpaineen kannalta hyödylliseksi nauttia enemmän kalsiumia kuin natriumia.

Kuivattuja hedelmiä syödessä saa paljon ravinteita ja vitamiineja pienessä paketissa.

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi PreventDisease.com-verkkosivuilla.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*