"Ne harvat, jotka tietävät totuuden pankkijärjestelmästä, ovat joko täysin riippuvaisia siitä tai janoavat sen mahdollistamia voittoja. Tämä ryhmä ei siis tule vastustamaan sen vääryyksiä. Sitten on suuri enemmistö, joka ei kykene alkuunkaan ymmärtämään koko talousjärjestelmää. Heistä tehdään maksumiehiä ilman, että he edes tietävät sitä."

Rotschildin veljekset Lontoossa

100% appelsiinimehua?

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,62
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

100% appelsiinimehu – myös ei-tiivisteestä tehty versio-, ei olekaan täyttä tavaraa, kertoo Huffington Post.

Appelsiinimehun valmistusprosessi on itse asiassa hieman monimutkaisempi kuin mitä yleensä luullaan. Ensin appelsiineista puristetaan mehu, josta poistetaan happi, sitten käsiteltyyn ja yleensä pastöroituun mehuun lisätään keinotekoisia makuaineita, jonka jälkeen mehu pakataan. Vasta sitten se on valmista juotavaksi.

Hapen poistaminen mehusta tekee siitä säilymiskelpoisen noin vuoden ajaksi, mutta vie samalla appelsiinien luonnollisia aromeita. Mehuyhtiöt eivät siis välttämättä käytä mehuihinsa parhaimman makuisia appelsiineja, vaan uniikki maku on tulosta uudelleen maustamisesta.

Makuaineet ovat nk. makupaketteja, joita löytyy jokaiselta mehuvalmistajalta. Makupakettien käyttöä ei tarvitse merkitä pakkausselosteeseen, koska ne ovat teknisesti ottaen appelsiiniöljyn- ja esanssin johdannaisia.

Appelsiinimehu on maailman eniten juoduin mehu. Sen suurin kuluttajamaa on Yhdysvallat, jossa sitä juodaan henkilöä kohti lähes 20 litraa vuodessa.

Lähteet:

http://www.huffingtonpost.com/2011/07/29/100-percent-orange-juice-artificial_n_913395.html

http://www.fearp.usp.br/fava/pdf/pdf84.pdf

http://www.europarl.europa.eu/fi/headlines/content/20110415STO17905/html/Mit%C3%A4-mehulasissasi-luuraa

http://gizmodo.com/5825909/orange-juice-is-artificially-flavored-to-taste-like-oranges

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*