- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Ympäristömyrkyt aiheuttavat sairauksia ja häiritsevät aivotoimintaa

Hermoston välittäjäaineet ovat kemikaaleja, jotka välittävät viestejä hermosolujen välillä. Hermoston välittäjäaineet vaikuttavat moniin asioihin, kuten fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn, painoon, kivun tuntemukseen ja kivunsietokykyyn, uneen, sekä emotionaaliseen ja henkiseen olotilaan. Jos hermoston välittäjäaineet ovat epätasapainossa, koko kehon käy epävireessä. Arvioiden mukaan [1] 80 prosenttia ihmisistä kärsii hermoston välittäjäaineiden epätasapainotilasta.

Maaliskuussa 2010 julkaistun tutkimuksen [2] mukaan myrkkyaltistus voi vaikuttaa hermoston välittäjäaineisiin tai jopa estää niiden toiminnan. Herääkin kysymys: kuinka se vaikuttaa meihin?

Vaikuttipa se millä tavalla tahansa, yksi asia on varma. Myrkyille altistutaan yhä enemmän ja enemmän. WHO:n [3] mukaan:

”Maailmanlaajuisesti noin 355 000 ihmistä kuolee vuosittain tahattoman myrkytyksen seurauksena. Kehitysmaissa – missä tapahtuu kaksi kolmasosaa kaikista kuolemantapauksista – myrkytystapaukset liittyvät vahvasti myrkyllisille kemikaaleille altistumiseen ja liialliseen käyttöön. Monesti myrkyllisiä kemikaaleja vapautuu suoraan maaperään, ilmaan ja veteen – teollisuudesta, sellu- ja paperitehtaista, nahankäsittelystä, kaivostoiminnasta ja kestämättömän maanviljelyn seurauksena – pitoisuudet tai määrät ylittävät reilusti ihmisen sietämän rajan.”

Eräs pahimmista ympäristömyrkyistä on torjunta-aine RoundUp. Vasta viime vuonna WHO julisti Monsanton lippulaivatuote RoundUpin karsinogeeniksi [4]. Päätös kuitenkin pyörrettiin tänä vuonna, kun YK:n tapaamisessa RoundUp/glyfosaatti julistettiin vaarattomaksi, vain kahta päivää ennen EU-äänestystä, jossa äänestettiin myyntiluvan jatkamisesta. Mielenkiintoinen yhteensattuma myöhemmin samana vuonna: lääkejätti Bayer ilmoitti Monsanton ostamisesta. Bayerin toimitusjohtaja Werner Baumann sanoi [5]: ”Askel on täysin johdonmukainen. Yritykset sopivat täydellisesti yhteen ja täydentävät toisiaan saumattomasti.”

Baumannin lausunto on erityisen ongelmallinen, kun otetaan huomioon, että 2009 Scientific American [6] julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan ”RoundUpin täyteaineet tekevät aineesta myrkyllisempää ihmissoluille [erityisesti sikiön, istukan ja napanuoran soluille] – pienemmillä pitoisuuksilla kuin mitä maatiloilla ja nurmikentillä käytetään.”

Ecowatch julkaisi listan sairauksista, joilla on yhteys [7] RoundUpiin: