- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Ylen ”sananvapaustapahtumassa” vaadittiin sensuuria sekä lisää rahaa valtamedialle

Yleisradio järjesti tiistaina Helsingin yliopistolla sananvapausteemapäivän, jonka sisältö tiivistyi kahteen viestiin. Poliittisesti epäkorrektia tietoa (eli ”vihapuhetta”) on sensuroitava jatkossakin, ja valtamedian toimintaa on rahoitettava tehokkaammin.

Suurin huolenaihe oli pakkomonikulttuurisuutta ja kulttuurimarxismia kannattavien sananvapaus. Puheen Aamun [1] haastattelema PEN-”sananvapausjärjestön” puheenjohtaja Sirpa Kähkönen totesi, että ”vihapuheen” vuoksi vapaan maahanmuuton kannattajat eivät uskalla käyttää sananvapauttaan yhtä paljon kuin ennen. Muita merkittäviä sananvapausongelmia Suomessa ei ole.

Kähkönen esiintyi [2] myös Yle Forumin Sananvapaus Suomessa –tapahtumassa. Puheenvuorossaan Kähkönen lämmitteli uudelleen 100 vuoden takaisia feministisiä ja marxilaisia teemoja ja käytti jopa kommunistista luokkaretoriikkaa. Kähkösen mukaan feminismiä ja monikulttuurisuutta vastustavat mielipiteet ovat ”vihaa”, joten ne eivät kuulu sananvapauden piiriin.

Magneettimedian sananvapausviikon käynnistäneessä artikkelissa [3] ennustimme kaikki Yleisradion teemapäivänä toistuneet argumentit. Tapahtumassa puhuneet kertoivat, että maahanmuuttovastaisuus on osa Venäjän johtaman ”infosodan” strategiaa ja että vaatimus tasapuolisesta tiedottamisesta syö journalismin laatua.

Pisimmälle meni Helsingin Sanomista tuttu toimittaja Tuomas Muraja, joka peräänkuulutti [4] ”elitistisempää” toimituskulttuuria ja avoimempaa kulttuurimarxismia. Murajan mukaan maahanmuuttokriittisyys ei ole vakavasti otettava poliittinen kanta vaan ”rasismia”, jota valtamedian tulee vastustaa avoimesti.


Twitter: Muraja on yksi Venäjä-salaliittoteorian innokkaimmista kannattajista.

 

Onko ”maltillistaminen” seuraava trendisana?

Yle Forum –keskustelutilaisuudessa [9] sama virsi jatkui. Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi totesi, että merkittävin uhka sananvapaudelle on valtamedian taloudellinen ahdinko. Lisää rahaa tarvisi. Yleisradion Atte Jääskeläinen puolestaan vaati, että Suomen keskusteluilmapiiriä on järjestelmällisesti ”maltillistettava”. ”Maltillisuuden” määrittely on tietysti valtamedian tehtävä. Toisin sanoen valtamedian on ankarammin sensuroitava väärinä pitämiään mielipiteitä.

Keskustelutilaisuuden lopuksi painotettiin, että Suomeen on luotava ”yhteinen käsitys” siitä, mitä sananvapaus on. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että julkisesta keskustelusta on entistä ankarammin rajattava pois ne näkökulmat, jotka eliitin mielestä eivät nauti sananvapauden suojaa.

Hyvä esimerkki on maahanmuuttajarikollisuus; tänään nimittäin selvisi, että valtakunnallisen määräyksen perusteella Suomen poliisia on kielletty tiedottamasta rehellisesti laittomien siirtolaisten tekemistä rikoksista (1 [10], 2 [11]).

Kuten olemme uutisoineet [12], monikulttuurista rikollisuutta koskevaa uutisointia on hiljattain päätetty vaikeuttaa myös Tilastokeskuksessa. Tilastokeskus ilmoitti lopettavansa ”resurssipulan” vuoksi vuosittaisten tuomioistuintilastojen laatimisen. Tilastoista kävi ilmi muun muassa ulkomaalaisten tuomittujen määrä.

Samalla kun maahanmuuttajarikollisuudesta keskustelemista vaikeutetaan, vaikeutetaan myös tiedonsaantia maahanmuuttorikollisuudesta. Tästä ei tosin mainittu sanallakaan Ylen sananvapausjuhlissa.

 

Lue myös:

Ihmisoikeustuomioistuin: juutalaisilla erityisasema sananvapauskysymyksessä [13]
Vasemmistoaatteen valta suomalaismediassa [14]