- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Yle: pankkikriisi torjutaan rankaisemalla tavallisia työntekijöitä

Verorahoitteinen valemedia Yleisradio ei suostu myöntämään, että korruptiolla ja pankkiirien rikoksilla voisi olla jotain tekemistä Italian pankkikriisin kanssa. Aiheesta uutisoidessaan Yle toimiikin pankkien ja eläkerahastojen propagandatorvena.

Yle lähetti kuun alussa Politiikkaradion [1] jakson, jossa keskusteltiin Brexitin seurauksista sekä Italian finanssivaikeuksista. ”Asiantuntijoina” toimivat kaksi rahoitusmaailman lobbaajaa, Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju.

Italian pankkikriisin [2] taustalla ovat huonot lainat [3], jotka kasvattivat pankkien näennäistä ”kannattavuutta” lyhyellä aikavälillä mutta johtavat varmaan katastrofiin pitkällä aikavälillä. Kummallista kyllä, Yle ei lainkaan pohdi sitä, miksi italialaiset pankit ovat myöntäneet miljarditolkulla riskilainoja. Yleä ei kiinnosta myöskään lainkaan se, kuinka roskalainaaminen saataisiin lopetettua ja pankkijärjestelmä vakautettua.

Politiikkaradion lähetyksessä ei ylipäätään puhuttu talousrikollisuudesta, vaikka Italian tilannetta verrattiinkin juutalaiseen Lehman Brothers –pankkiin [4], joka luhistui rikollisten lainojen taakan alle ja käynnisti edellisen kansainvälisen finanssikriisin.

Ylen, Murron ja Kangasharjun mukaan pankkiirien syyttäminen ei ole kosher. Rikollisuudesta puhuminen on tabu. Huomio on käännettävä eliitin bandiiteista tavalliseen kansaan.

Sen sijaan, että pankkiirit laitettaisiin vastuuseen teoistaan, tulisi seuraava finanssikriisi torjua Ylen asiantuntijoiden mukaan ”rakenneuudistuksilla”, joista tärkein on lobbaajien mukaan ”työmarkkinauudistukset”.

”Rakenneuudistukset” on kiertoilmaus hyvinvointivaltion purkamiselle ja peruspalveluiden yksityistämiselle. ”Työmarkkinauudistukset” merkitsevät puolestaan palkkaleikkauksia ja työehtojen heikentämistä. Kun rahoituseliitti tekee rikoksia, on Ylen tarjoama ratkaisu siis rehellistä työtä tekevien kansalaisten riistäminen ja julkisten palveluiden tuhoaminen.

Kangasharjun kaltaiset lobbaajat kannattavat työehtojen heikentämistä siksi, että finanssisektori voi lyhyellä aikavälillä tahkoa huikeita voittoja irtisanomalla omistamiensa yritysten työntekijöitä ja sulkemalla tehtaita. Tämä on johtanut länsimaisen teollisuuden rappeutumiseen, mistä on kirjoitettu kattavasti artikkelissamme ”Suomea johtaa mafia [5]”.

Kangasharjun ristiretki rehellisellä työllä ansaittua elantoa vastaan sai viimeksi paljon huomiota, kun hän otti kantaa Suomen pakolaiskriisiin (1 [6], 2 [7]).

Kangasharjun mukaan valtion tulisi ottaa velkaa, jotta voisimme elättää mahdollisimman suuren määrän elintasoshoppailijoita. Pakolaiskriisi on pankkiireille kaksinkertainen onnenpotku: yhteiskunnan velkakierre on pankeille bisnestä ja ulkomainen halpatyövoima [8] polkee palkat maanrakoon.

Aki Kangasharju. [9]
Aki Kangasharju.

Huonot lainat oli tietoinen rikollinen strategia

Yle ei ole toki ainut valtamedia, joka on päättänyt vaieta Italian pankkikriisin syistä sekä siitä, kuinka vastaavilta vitsauksilta voitaisiin tulevaisuudessa säästyä.

Sen sijaan eräs harvoista aihetta rehellisin sanankääntein käsitelleistä kirjoittajista on legendaarinen pankkisääntelijä sekä talous- ja oikeusprofessori William K. Black, joka itse oli passittamassa satoja rikollispankkiireita vankilaan 1980-luvulla puhjenneen säästöpankkikriisin [10] jälkimainingeissa.

Black kirjoitti Italian tilanteesta Brexit-aiheisessa blogitekstissään [11], jossa hän esitti, että pankit ovat täysin tietoisesti luoneet kriisin edellytykset.

Pankit ovat myöntäneet satojenmiljardien edestä huonoja lainoja, joita ne ovat uusineet ja piilotelleet siinä toivossa, ettei julkinen valta puuttuisi petokseen. Black syyttää myös Italian viranomaisia siitä, etteivät ne ole täyttäneet velvollisuuttaan ja estäneet vilpillistä lainanantoa.

Nyt eliitti tahtoo pelastaa kansakunnan ryöstöön syyllistyneet pankkiirit julkisella pelastuspaketilla!

Veronmaksajien rahoittamat pelastuspaketit ovat erittäin tulenarka poliittinen kysymys Euroopassa juuri tällä hetkellä, sillä 1.1.2016 EU:ssa astui voimaan laki [12], jonka piti yksiselitteisesti kieltää ne! Julkilausuttu tavoite oli suojella tavallisen kansan etua suhteessa suursijoittajiin mahdollisen finanssikriisin iskiessä.

EU-eliitillä on nyt kuitenkin kova kiire päästä rikkomaan itse laatimiaan sääntöjä. Reutersin [13] mukaan uudesta laista onkin jo löydetty sopiva porsaanreikä, jonka avulla veronmaksajat voidaan asettaa vastuuseen pankkiirien rikoksista. Lain mukaan valtio voi ostaa suoraan osuuden pankista, joka epäonnistuu stressitesteissä.

EU on valmis rikkomaan omia sääntöjään, sillä italialainen talouskriisi tulisi nopeasti leviämään velkakirjamarkkinoiden myötä mantereen joka kolkkaan.

EU:n alueella toimivat pankit ovat sijoittaneet valtioiden velkakirjoihin enemmän rahaa kuin koskaan ennen; Italia on velkaa ulkomaalaisille pankeille yhteensä 550 miljardia euroa. 250 miljardia kuuluu ranskalaisille ja 83,2 miljardia saksalaisille laitoksille. Italian rahoituskriisin puhkeaminen johtaisi maan velkakirjojen arvon romahdukseen, mikä myrkyttäisi hetkessä velkakirjoihin sijoittaneet eurooppalaiset jättipankit.

euro_2241006b [14]

IMF syyttää Brexitiä

Jopa Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoitti [15], että Italian kriisi voi synnyttää kansainvälisen dominoefektin.

IMF on osoittanut tukeaan pelastuspaketteja kannattavalle Italian pääministerille Matteo Renzille siitäkin huolimatta, että esimerkiksi Saksa ei ole lämmennyt ajatukselle. Ei ole tietenkään yllättävää, että IMF:n mielestä veronmaksajat ovat vastuussa pankkiirien rikoksista.

Vaikka Italian pankkikriisi on muhinut pinnan alla jo lähes vuosikymmenen, syytti IMF ongelmista tänä kesänä järjestettyä Brexit-kansanäänestystä. Tämä on loogisen epäloogista jatkoa Yleisradion, Kangasharjun sekä Murron valheelle siitä, että rahoituskriisi voitaisiin ”hoitaa” kurjistamalla työntekijöiden elämää. Eliitti ei suostu katsomaan peiliin, vaan syyttää kaikesta EU:n vastustajia, nationalisteja ja rehellisellä palkkatyöllä perheensä elättäviä kansalaisia.

Kuten uutisoimme [16] kesäkuussa, ovat pankkiirit olleet raivoissaan Brexitistä, vaikka monet heistä ennustivat äänestystuloksen oikein jo etukäteen. Esimerkiksi IMF:n juutalaistaustaisen entisen pääekonomisti Kenneth Rogoffin mukaan kansanäänestys todisti demokratian olevan pelkkää ”venäläistä rulettia”. Rogoffin mukaan britit olivat yksinkertaisesti ”tulleet hulluiksi”.

Yhdessä Brexit ja Italian pankit muodostavat kieltämättä liittovaltiofanaatikoiden kannalta vaarallisen koktailin [17]. Britannia on vientimarkkinoiden kannalta maailman neljänneksi tärkein kohdemaa, minkä lisäksi se on maksanut lähes 13 % EU:n vuotuisesta budjetista. Mikäli EU-valtioiden paisuvat jäsenyyskulut ja supistuva vienti osuvat yhteen pankkisektorin tautiepidemian kanssa, voivat poliittiset seuraukset monissa maissa olla arvaamattomat.

Eliitin selviytymisstrategia onkin nyt yksinkertainen: finanssikorttitalo pyritään pitämään kasassa kääntämällä eurooppalaisten katseet pois rosvopankeista kohti Brexitiä ja työmarkkinariitoja.

Maailman varakkaimmat investointipankkialalla toimivat rikollisjärjestöt Goldman Sachs [18] ja JPMorgan [19] suuntasivat pian Brexit-äänestyksen jälkeen Britanniaan vakuuttamaan tekevänsä kaikkensa, jotta Lontoo säilyttäisi asemansa kansainvälisenä rahoituskeskuksena.

Business Insiderin [20] mukaan lobbaajat pyrkivät nyt takaamaan, että Euroopassa toimivilla pankeilla olisi tulevaisuudessakin erityisoikeus käyttää englannin puntaa valuuttanaan. Lisäksi englantilaiset pankit käyttävät nyt Brexit-hajaannusta hyväkseen [21] pyrkiessään lobbaamaan velkamarkkinoiden, korruption ja talousrikollisuuden kannalta entistä edullisempaa lainsäädäntöä.

Eurooppa suuntaa kovaa vauhtia kohti seuraavaa rahoituskriisiä, ja Suomessa valtamedia ja pankit ovat tehneet harvinaisen selväksi, ketkä joutuvat jälleen maksumiehiksi.

 

Arvi Pihkala