- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Yhdysvaltain talous edelleen ongelmissa

Trendianalyytikko Gerard Celente käsitteli RT:n lähetyksessä helmikuussa 2011 Yhdysvaltain taloutta.

Celenten mukaan Yhdysvaltain talouden kriisi liittyy jälleen öljyyn. Hänen mukaansa öljy-yhtiöt ja eliitti yhdessä Valkoisen talon kanssa yrittivät saada raakaöljyn hinnan kohoamaan jopa 150-200 dollariin barrelilta ennen vuotta 2012.

Jotta öljyn hinta nousisi, öljyntuottajamaissa tarvitaan sisäisiä levottomuuksia, ja niitä onkin tullut kuin tilauksesta.

Mahdollisesti tähtäimessä on myös Suezin kanavan sulkeminen, onhan se tärkeä öljynkuljetusreitti.

Öljyn hinta kuitenkin alkoi nousta jo ennen Lähi-Idän levottomuuksia, syynä pääasiassa dollarin arvon lasku. Kun inflaatio lisääntyy, Yhdysvaltain keskuspankki Fedin on pakko nostaa keinotekoisen alhaalla pidettyä korkotasoa pitääkseen öljyn hinnan alhaalla, mutta korkotason nostaminen taas sotkee Yhdysvaltain talouden ja saattaa sen syöksykierteeseen.

Sotilaallisiin tarkoituksiin varattujen ja eri tiedustelupalveluelinten nk. mustien ohjelmien budjettien todellista suuruutta ei tiedä kukaan. Selvää on vain se, että niihin menee paljon rahaa, jota Yhdysvalloilla ei ole.

Budjettien leikkaaminen sosiaali-, koulutus-, palkka- ja terveydenhuoltomenoista ovat entisestään heikentäneet talouskasvua. Celente sanoo olevan selvää, että Valkoinen talo on väärentänyt työttömyyttä ja inflaation todelllista astetta koskevia lukuja: inflaatiotason laskennasta on jätetty pois esimerkiksi ruoan ja polttoaineen kuluttajahinnat.

Myös sijoittaja Robert Rodriguezin mukaan USA:n talousongelmat tulevat lisääntymään.

Hän varoitti jo huhtikuussa 2008, että Fedin politiikka on inflatorista, osakkeet ovat ylihinnoiteltuja ja korjaus on tulossa.

Bob Rodriguez varoitti uudelleen 2009, että löysällä rahalla pakotettu V-muotoinen taantumasta palautuminen ei kestä, koska velkaongelmaa ei ole purettu.

Nyt Rodriguez sanoo, että seuraava taloudellinen, eikä vain finanssikriisi, on edessä varmasti, jos Yhdysvallat ei pysäytä velkaantumistaan ennen 2012 vaalivuotta.

Hän ennustaa seuraavaa talouskriisiä 2-5 vuoden päähän.

Yhdysvallat on ennenkin paikannut talousvajettaan aloittamalla sodan. Sota tuo mukanaan talouskasvun: sotateollisuus tuottaa tavaraa tuhottavaksi; tavaralle on määrätön kysyntä sodan jatkuessa, jolloin työntekijöitäkin tarvitaan taas.

Toisaalta Washingtonin politiikkaa ohjailee voimakkaasti teollisuus, toisaalta ryhmä maailmanhallitusta halajavia elitisisiä maailmanpelastajia. Joskus on vaikea erottaa, kumpaan ryhmään kukin henkilö kuuluu.

Vuonna 1990 Maurice Strong, upporikas industrialisti ja YK:n UNEP-ympäristöohjelman perustaja puhui haastattelussaan West-lehdelle samassa hengenvedossa maailman talousviisaiden kokouksen WEF:n suunnitelmista ja siitä, kuinka pieni ryhmä maailman päättäjiä oli päätynyt siihen, että ainoa tapa pelastaa planeetta Maa on romahduttaa läntisten teollisuusmaiden talous.

Strongin ryhmäkunnalla on kykyä ja halua vaikuttaa voimakkaasti taustalta Washingtonin politiikkaan.