- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Yhdysvaltain lääkevirasto myöntää statiinien aiheuttavan diabetesta ja muistihäiriöitä

Useat lääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat esittäneet näkemyksensä, että statiinilääkkeitä pitäisi jaella ihmisille ilmaiseksi ja jopa lisätä juomaveteen tai tarjoilla ruoan päätteeksi ravintolassa. Nyt kannattaisi pistää suu soukemmalle ja tutustua Yhdysvaltain lääkeviraston uusiin suosituksiin ja varoituksiin koskien statiinien mahdollisia haitta- ja sivuvaikutuksia, joita voivat olla muistihäiriöt, lihasvauriot, maksasairaudet, kohonnut verensokeri ja 2-tyypin diabetes.

Statiineja löytyy kymmenkunta, joista lähes kaikki löytyvät varoitettavien lääkkeiden listalta, jossa on tuotemerkkejä, kuten Altoprev, Crestor, Lescol, Lipitor, Livalo, Mevacor, Pravachol, Zocor, Advicor, Simcor ja Vytorin. Lääkeviraston sivuilla varoitetaan, että ” raportit muistin häiriöistä, unohtelusta ja sekavuudesta koskevat kaikkia statiineja ja kaikkia ikäryhmiä. Myös 2-tyypin diabetes ja kohonneet sokeriarvot on liitetty statiineihin.”

Vaikka virasto toisaalta myöntää statiinilääkkeiden vaarantavan terveyden, varovat he silti astumasta liikaa lääketeollisuuden varpaille vakuuttaen ihmisille, etteivät uudet ohjeet ole kovin vakavia ja statiineja tulisi kuitenkin syödä lääkäreiden määräysten mukaisesti.

Vuonna 2010 Lontoon Imperial Collegesta julkaistiin tutkimus, jonka mukaan ihmisille pitäisi antaa ilmaiseksi pikaruokaravintoloissa ruokailun päätteeksi statiineja korvaamaan roskaruoan aiheuttamat vahingot keholle. Heidän mielestään statiinit palauttaisivat sydänkohtauksen riskin tasolle ilman roskaruokaa, vaikka statiinit tutkitusti vahingoittavat enemmän ihmisiä kuin auttavat. Vakavien ongelmien joukkoon kuuluvat mm. maksan ja munuaisten vauriot.

Kenneth Thomasin sanoin ”yhden ihmisen kuoleman välttämiseksi kolmen vuoden aikana sata muuta syö statiinilääkkeitä, joista ei ole heille mitään apua, vaan pelkkää haittaa.”

 

Jonathan Benson 01.03.2012

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/035112_statin_drugs_diabetes_memory_loss.html [1]