"Revisionisti elää vaarallisesti. Poliisi, tuomarit ja valtamedia vaanivat häntä. Hän voi joutua vankilaan tai sairaalaan koska tahansa. Hän ja hänen perheensä voivat joutua vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin. Hän ei anna tämän kuitenkaan häiritä työtään."

Robert Faurisson

Voinko lainata rahaa ystävälleni ilman korkoa?

Vippi ystävälle

2 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 52 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (2 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Voinko lainata rahaa ystävälleni ilman korkoa? 

Kyllä voit lainata. Verottaja tai mikään muukaan taho ei edellytä, että lainasta tulisi periä korkoa. Merkitystä ei ole sillä, onko lainansaaja Sinulle sukulainen, ystävä tai täysin ventovieras.

Lainasta on hyvä tehdä kirjallinen velkakirja, vaikkei laki tätä edellytäkään. Velkakirja on todiste velan olemassaolosta ja sen määrästä. Todistajat eivät ole välttämättömiä mutta saattavat olla hyödyllisiä mahdollisessa riitatilanteessa.

Velkakirjasta tulee ilmetä lainan kokonaismäärä, lyhennyserät ja maksuaikataulu. Lainan lyhennyksistä maksun suorittajan tulee saada kuitti. Suositeltavaa on, että lyhennykset maksetaan pankin välityksin ja tiliotteet säilytetään vastaisuuden varalle.

Luonnollisesti lainanantaja kantaa yksin riskin siitä, onko velallisella tosiasiallisesti varaa maksaa lainaamansa summa takaisin ja sovittuna ajankohtana.

Velka kun on tunnetusti veli otettaessa, mutta veljenpoika maksettaessa…

 

Theresa Bergroth-Penttilä
OTM, lakimies
Asianajotoimisto
Talviaro Oy
www.lakineuvo.fi

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*