- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Vieraskynä: Koska Suomen hallinto aikoo paljastaa kansalle NATO-jäsenyytemme?

Kauanko tätä illuusiota jatketaan? Savon Sanomat kertoo siitä miten Rissalassa valmistautudutaan NATO-joukkojen koulutukseen. Vuoden alussa maavoimien yksikkö liittyi NATO-osastoon ja pian NATO:n joukkoihin osallistuu myös Hornettimme. Herra tasavallan presidentti, onko tässä vielä jotain epäselvää?

Edellisessä pääkirjoituksessa (http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=6549) otin kantaa presidentti Sauli Niinistön ”linjapuheeseen”, jossa hän kertoi ”Suomen aikovan pysyä ulkona lännen sotaliitosta” ja vakuutti, ”ettei ammattiarmeija ole Suomelle vaihtoehto.” Nyt on kuitenkin pakko jatkaa siitä mihin viimeksi lopetin, koska suunta on uusimpien uutistenkin mukaan todellisuudessa täysin päinvastainen. Valhe ja illuusio maamme tilasta on jo sietämätön.
Suomi on tarjonnut ilmavoimiamme sotilasliitto NATO:n käytettäväksi vuoden 2014 alusta alkaen. Kyseessä on ns. NRF-osasto, joka lähtee hyökkäystoimiin kautta maailman erittäin lyhyellä varoitusajalla. Maavoimien nopean toiminnan NRF-osasto liittyi NATO:n muonituskirjoihin jo tämän vuoden alusta. Osastojen taistelijat ovat NATO:n palkkasotilaita.
Suomen ilmavoimien NATO-osaston kooksi ilmoitetaan neljä taistelukonetta ja 200-250 sotilasta. Valmiusyksikön henkilöstön rekrytointi on Savon Sanomien haastatteleman Karjalan lennoston komentaja Ossi Sívenin mukaan aloitettu.
Mutta eikö tämä ole täysin presidentti Niinistön ”juuri lupaaman” linjan vastaista ja millä mandaatilla NATO-sitoumuksia oikein tehdään? Ainakaan vaaleissa ei ole NATO:sta keskusteltu.

Annetaan NATO-faktojen puhua puolestaan:

• Suomi on osallistunut aktiiviisiin taistelutehtäviin miehistöllään ja kalustollaan poikkeuksetta kaikissa NATO-operaatioissa viimeisten vuosien aikana: KFOR, ISAF ja merirosvouden vastainen operaatio. Suomen panos on ollut maamme mittakaavaan nähden huomattava jokaisessa operaatioissa
• Suomi aikoo osallistua NATO-jäsenmaan Islannin ilmapuolustukseen ilmavoimien aseistetuilla hävittäjillä
• Suomi on alistanut sotavoimaansa NATO:n NRF-joukoille vuoden 2013 alusta
• Suomi on aikeissa alistaa ilmavoimiemme hävittäjiä NATO-ilmavoimien NRF-osaston käyttöön vuoden 2014 alusta
• Suomi maksaa entistä suurempia kustannuksia NATO-operaatiosta Afganistanissa ja on sitoutunut operaatioihin hamaan tulevaisuuteen saakka
• Suomi valmistautuu lähettämään sotilaitaan Syyriaan ja on ilmaissut tukensa maan hallintoa vastaan taisteleville terroristikapinallisille, joita NATO tukee
• Suomi osallistui länsikoalitiossa Libyan vastaiseen sotaan
Suomi lähettää joukkoja Ranskan johtamaan NATO/EU-operaatioon Malissa
• NATO on harjoitellut aktiivisia sotatoimia niin maa-, meri- kuin ilmavoimienkin toimesta Suomen maaperällä ja aluevesillä toistuvia kertoja…

Lisäksi Suomi on kieltäytynyt vastavuoroisesta sotilaallisesta yhteistyöstä itäisen naapurimaamme Venäjän kanssa, kuten kesällä 2012 todentui Venäjän asevoimien komentaja Nikolai Makarovin tarjottua julkisesti tätä yhteistyön mahdollisuutta Suomen puolustusvoimille – se torjuttiin. Kaiken lisäksi käytännössä kaikki Suomen sotilastekniikka ja varustus hankitaan muista NATO-maista.
Suomen hallitus, jonka korkein johto osallistui kesällä 2012 Chicagossa pidettyyn NATO-huippukokoukseen ja osallistui siellä lukemattomiin eri kokouksiin, ei ole koskaan paljastanut kansalaisilleen niitä sitoumuksia ja asiasisältöjä, joista Yhdysvalloissa keskusteltiin, sovittiin tai mihin maamme sitoutui.
Suomen Kuvalehti uutisoi tilanteen kehityksestä 13.5.2012 ja totesi, ettei Suomi ole enää ainoastaan NATO:n kumppani. Mikä me siis olisimme, ellemme läntisen sotilasliiton ”salainen” jäsenmaa?
Suomen sitoutuminen EUFOR-armeijaan on tiedossa ja käytännössä asiat voidaankin ”hämäyksen onnistumiseksi” kierrättää tarvittaessa EU:n puolustushallinnon kautta, mutta muuttaako se mitenkään vallitsevaa ’de facto’ -turvallisuuspoliittista linjausta ja mahdollisesti taustalla vaikuttavia kiinteitä sopimuksia? Meillä on oikeus tietää isänmaalle ja samalla meille kansalaisille asetetut velvoitteet.

Taustalla suuri sotasalaisuus: arktisen alueen militarisointi?

Koska asioista ei keskustella tai vastauksia anneta, niitä on kaivettava omatoimisesti esiin. Siis miksi Suomen voimakas NATO-sitoutuminen on tehty ja mihin sillä pyritään? Kuka hyötyy ja mikä intressi voi olla niin arvokas, että asiamiesten kannattaisi vaarantaa kotimaamme turvallisuus, idänkauppa ja idänsuhteet?
Kenraali Makarov otti kesällä 2012 Suomessa pitämässään puheessa esille Venäjän huolen lännen sotilaallisista tavoitteista lähialueillaan. Vaikka komentaja ei osoittanut suoraan kohti Suomen ylintä johtoa, varoitus pohjoisten alueiden aiheuttamista jännitteistä on osuva ja erittäin ajankohtainen – USA:n ohjukset ovat vyörymässä Venäjän rajoille ja Venäjä on voimistanut rajaturvallisuutta varsinkin arktisilla alueilla samaan aikaan kun kiistat alueen luonnonvaroista ovat jatkaneet kiristymistään.
Venäjän ääni kirjoittaa 31.1. siitä, kuinka NATO valmistelee arktisen alueen militarisointia. Huolen tästä esitti Ruotsin rauhanneuvoston varapuheenjohtaja, International Peace Bureaun (IPB) hallintoneuvoston jäsen ja maailmanlaajuisen ydinaseiden avaruuteen siirtämistä vastustavan tarkkailuneuvoston jäsen Agneta Nordberg.

NATO:n hankkeista hänen mukaansa todistavat jokavuotiset Skandinavian alueella järjestettävät sotaharjoitukset, joihin osallistuu useita valtioita ja ennen kaikkea USA. Nordberg toi esille huolestuneisuutensa suunnitelmista sijoittaa Venäjän rajojen tuntumaan USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän osia.
Onkin esitetävä vakava kysymys siitä, onko Suomi kansalaistensa tietämättä sitoutunut Venäjän saartamiseen tähtäävään ohjushankkeeseen ja samalla arktisen alueen militarisoimiseen? Mikä on Helsingin USA:n suurlähetystön rakenteilla olevan CIA-vakoilukeskuksen vaikutus armeijamme toimiin? Me vaadimme vastauksia ja meille kuuluvaa suomalaista ulkopolitiikkaa.

– Ja lopuksi hiukan aiheen vierestä, mutta ehkä yllättävästi juuri sen ytimestä: ”Missä viipyy Suomen ulkoministeriön tuomitseminen Israelin eilisestä pommituksesta Syyriassa?”

Lue myös:
”Moni otti riemulla vastaan presidentti Niinistön lupaukset siitä, että Suomi aikoo pysytellä poissa palkka-armeijasta eikä NATO ole ajankohtainen vaihtoehto. Nämä olivat kuitenkin laskelmoituja sanoja illuusion ylläpitämiseksi, koska todellisuudessa keisarimme ei luvannut eikä kertonut mitään.”

Alkuperäinen artikkeli: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=6665 [1]