- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Video: Juutalaiset Internet-sensuurin takana

Juutalaisen Anti-Defamation League (ADL) –järjestön johtaja Abraham Foxman puhui viime syksynä juutalaisten roolista Internet-sensuurin ja sananvapauslakien kiristämisessä. Videon tapahtumasta voi katsoa alla.

ADL on ehkäpä maailman tunnetuin juutalaisjärjestö. Se on samalla yksi lajinsa rikkaimmista. Vaikka ADL onkin sekaantunut historiansa aikana vakaviin rikoksiin [1], käytetään sen julkaisuja edelleen kansainvälisesti lähteinä, kun puheenaiheena on ”juutalaisvastaisuus” ja ”holokausti”.

Videolla Foxman toteaa suoraan, että juutalaiset järjestöt tekevät kaikkialla länsimaissa pioneerityötä Internet-sensuurin kiristämiseksi ja sananvapauden kaventamiseksi. Foxmanin mukaan työsarkaa on etenkin Pohjois-Amerikassa, jossa sananvapaus on toistaiseksi paljon laajempaa kuin Euroopassa. ADL toivoo Amerikkaan ”eurooppalaisempaa” ajatusrikoslainsäädäntöä. Esimerkiksi Saksassa 78-vuotias asianajaja Horst Mahler istuu tällä hetkellä 12 vuoden vankeustuomiota [2] kyseenalaistettuaan holokaustin virallisen version.

Foxman kannustaa seuraajiaan ahdistelemaan esimerkiksi verkkosivuja ja palveluntarjoajia, jotka eivät välittömästi sensuroi kaikkea Israel- ja juutalaiskriittistä kirjoittelua. ADL:n johtajan mukaan erityisten tehokas keino pakottaa ihmiset Internet-sensuuriin on uhata heidän taloudellista toimeentuloaan.

2000-luvulla Suomessa ja monissa länsimaissa on yleistynyt ajatus, että juutalaiset ovat ”konservatiivisen” ja ”vapaan” lännen puolella ”islamisteja” ja punavihreitä ”kukkahattutätejä” vastaan. Sionismi ja uuskonservatismi ovat ujuttautuneet [3] jopa erilaisiin kansallismielisiin järjestöihin, jotka yleensä vaativat kovaan ääneen rajatonta ilmaisunvapautta. Juutalaisten roolista sananvapauden vastaisessa lainsäädännössä onkin tullut tabu, josta ei saa puhua edes monilla ”kansallismielisillä” keskustelupalstoilla. Suomessa hyvä esimerkki tästä on perussuomalaisen [4] Jussi Halla-ahon ympärille rakennettu Hommaforum, jossa Israelista on tehty länsimaisen vapauden symboli.

Sionistien ja uuskonservatiivien väitteet on kuitenkin helppo kumota tutustumalla juutalaisten omiin lähteisiin. Foxman ei ole ainut juutalainen, joka ylpeilee kansansa väsymättömästä taistelusta sananvapautta vastaan. Viime vuonna New York Post [5] julkaisi haastattelun, jossa Simon Wiesenthal Centerin rabbi Abraham Cooper syytti Twitteriä siitä, ettei ”antisemitistisiä” ja ”rasistisia” twiittejä sensuroida tarpeeksi tehokkaasti. Tosin viime kuussa 21-vuotias englantilaismies Garron Helm [6] joutui vankilaan kutsuttuaan juutalaista kansanedustaja Luciana Bergeriä… juutalaiseksi. Helm ei uhkaillut tai yllyttänyt väkivaltaan, eikä hänellä ollut aiempaa rikosrekisteriä. Rabbi Cooperin visio alkaa siis olla jo todellisuutta. Hänen mukaansa juutalaiset vastustavat myös esimerkiksi muslimi- ja homovastaista kirjoittelua.

The Jerusalem Postin [7] viikon takaisessa uutisessa taas kerrottiin, että Israelin kansanedustajat ovat kyllästyneitä Internetissä leviäviin sionisminvastaisiin teksteihin. Heidän mukaansa ”tsunamin tavoin” leviävä ”nettiantisemitismi on hengenvaarallista”. The Jerusalem Post kirjoittaa: ”Razbozov vaati eri maita kiristämään Internetin ’vihapuhelakeja’ ja varoitti, että mikäli juutalaiset eivät taistele verkon antisemitismiä vastaan, voivat he joutua vielä hengenvaaraan.” Myös ADL oli paikalla. Ryhmän edustaja kertoi Israelin parlamentille, kuinka ADL on onnistunut taivuttelemaan Internet-palveluntarjoajia poistamaan verkosta juutalaisille epämieluisaa sisältöä. Myös Facebookin vihapuhesääntöjä ollaan päivittämässä, vakuutti parlamentille Ronald Eissens järjestöstä nimeltä International Network Against Cyberhate.

The Jerusalem Postin mukaan myös The World Zionist Organization on aloittanut ”taistelun” Internet-sananvapautta vastaan. Se on käynnistänyt kaksi kokeilukurssia, joissa israelilaisia koulutetaan Internet-aktivismiin [8]. Israelilainen kansanedustaja Dov Lipman kertoi The Jerusalem Postille omista näkemyksistään. Hänen mukaansa juutalaisten ei tulisi juurikaan perustaa omia verkkosivujaan, joissa he argumentoisivat ”antisemitistien” väitteitä vastaan. Dialogin sijaan Lipmanin mukaan juutalaisten tulisi ”keskittyä Facebookiin, YouTubeen ja Twitteriin” ja vaatia, että ”kaikki juutalaisvastainen materiaali poistetaan niistä”. Lipman vaati sensuuria, ei keskustelua.

 

Lue myös: GASR-raportti: Järjestäytyneiden juutalaisten yhteisö vastustaa sananvapautta [9]