- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Verensokeri tasapainoon ilman myrkyllisiä lääkkeitä

Tällä hetkellä yli 29 miljoonaa amerikkalaista kärsii diabeteksesta ja jopa 86 miljoonan verensokeri on niin korkea, että heidät voidaan luokitella ”esidiabeetikoiksi”. Terveysongelma on laajuudeltaan epidemian luokkaa. Jopa viranomaiset ovat todenneet, että 15 – 30 prosenttia esidiabeetikoista sairastuu tyypin 2 diabetekseen viiden vuoden sisällä elleivät he muuta ruokavaliota tai liiku enemmän.

Muutokset verensokeritasoissa ja insuliiniresistenssi altistaa kroonisille sairauksille sekä voi horjuttaa henkistä tasapainoa, aiheuttaa mielialanvaihteluita, vihanpurkauksia ja parisuhdeongelmia.

Insuliiniresistenssi kiihdyttää kehon rappeutumista

Haiman beetasolut tuottavat insuliini-hormonia, jolla on elintärkeä rooli elimistössä. Se saa glukoosin imeytymään verenkierrosta soluihin. Insuliiniresistentit solut eivät reagoi kunnolla insuliiniin, mikä saa verensokerin kohoamaan.

Kun soluista tulee yhä resistentimpiä, haima tuottaa yhä enemmän insuliinia, mikä nostaa C-reaktiivisen proteiinin määrää elimistössä, mikä taas saa aikaan tulehdustilan soluissa. Lopulta beetasolut eivät enää kykene tuottamaan riittävästi insuliinia pitääkseen verensokerin aisoissa. Tämä voi nostaa verenpainetta, aiheuttaa valtimoiden kalkkeutumista, kerryttää haitallista vatsarasvaa ja aiheuttaa tyypin 2 diabetesta.

Älä aliarvioi epäterveellisen ruoan aiheuttamia terveysongelmia

Kuten tiedämme, runsaasti prosessoitua ruokaa ja sokeria sisältävä epäterveellinen ruokavalio on keskeisimmistä syistä insuliiniresistenssin taustalla. Insuliiniresistenssi on yleensä seurausta runsaasta insuliinin erityksestä, mikä johtuu – aivan oikein – liiallisesta prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä. Syntyy noidankehä: ylimääräinen paino – erityisesti vatsan alueella – aiheuttaa insuliiniresistenssia ja tulehdusta, mikä taas johtaa suurempaan insuliiniresistenssiin.

Vaikka edellämainittu tilanne voi kuulostaa toivottomalta, insuliiniresistenssiin on olemassa luonnollinen ratkaisu. Ratkaisu on yksinkertaisempi kuin länsimainen lääketiede uskottelee.

Hyvät uutiset: chia-siemenet auttavat pitämään verensokerin kurissa luonnollisesti

Chian siemenet, aavikkokasvi Salvia hispanican siemenet, ovat tehokkaita mitä tulee verensokerin tasapaino-ongelmien hallintaan. Koska siemenillä on taipumus hyytelöityä vatsassa, siemenet hidastavat hiilihydraattien pilkkoutumista, mikä hidastaa niiden muuttumista yksinkertaisiksi sokereiksi. Tämä tekee chian siemenistä täydellistä ravintoa insuliiniresistenssistä kärsiville.

Lisäksi chian siemenet hillitsee ruokahalua, mikä auttaa välttämään ylensyöntiä, joka voi nostaa verensokeria. Ja mitä tulee omega-6- ja omega-3-rasvahappojen optimaaliseen suhteeseen, chian siementen rasvahappoprofiili on loistava, mikä tekee siitä tulehdusta lievittävän superruoan.

Tri Loscalzo suosittelee että syömme 1-2 ruokalusikallista chian siemeniä jokaisella aterialla. Käytä vain luomuchian siemeniä ja verensokerisi pysyy paremmin kurissa.

 

Lähde: Natural News [1]

Lue myös: Verensokeri aisoihin luonnollisin konstein [2]