- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Venezuelan öljykentät ovat liian lähellä Yhdysvaltoja; Maduron valta vaakalaudalla!

Yhdysvallat tukee oppositiojohtaja Juan Guaidóa, ja haluaa syöstä vallasta Maduron. Yhdysvallat on suunnannut himoitsevan katseensa Venezuelan valtaviin öljyrikkauksiin. Timo Soini antaa imelän puudelin tukensa USA:n aikeille.

Venezuelan kärjistynyt tilanne

Venezuelassa [1] on osa kansaa jalkautunut kadulle. Maan pääkaupungissa Caracasissa oli kymmeniä tuhansia ihmisiä tämän viikon keskiviikkona kaduilla osoittamassa mieltään. Mieltään osoittavissa oli sekä presidentti Nicolás Maduron [2]kannattajia että vastustajia, kertoi uutistoimisto AFP. Koska tämä tiedonvälitys siivilöityy sionistivaikutteisen lännenmedian kautta, emme voi tietää sitä, onko esimerkiksi kannattajia enemmän kuin vastustajia. Myös Suomen puolueellinen media pyrkii suomalaisten poliitikkojen rinnalla mustamaalaamaan Maduroa, joka on kivi Yhdysvaltojen kengässä.

Nicolás Maduro voitti toistamiseen viime vuonna pidetyt Venezuelan presidentin vaalit, ja Yhdysvaltojen tukemaa oppositiota tämä tietysti harmittaa kovasti.

Venezuelan tilanne kärjistyi viime keskiviikon uuden käänteestä, kun oppositiojohtaja, parlamentin puhemiesJuan Guaidó [1], nimitti itsensä laittomasti ”virkaa tekeväksi presidentiksi” ja lupasi maahan vapaat vaalit. Yhdysvallat tukee ja ajaa Juan Guaidóa Venezuelan presidentiksi.

Venezuelan kansan valitsema presidentti Nicolás Maduro ei tietenkään ole astumassa syrjään virastaan. Helsingin Sanomat vääristellee, että Keskiviikkona Venezuelassa oli näin ollen kaksi kilpailevaa presidenttiä, mikä ei pidä paikkaansa, sillä Juan Guaidó on vain CIA:n yritys siirtää valta maassa Yhdysvaltojen nukkehallitsijalle.

Venezuelaan erikoistunut politiikantutkija Ronal Rodriguez [3] Bogotan Rosario-yliopistosta toteaa Reutersille: Vaikka on totta, että Guaido on saanut kansainvälistä tukea, todellinen valta on edelleen Nicolas Maduron käsissä.

Madurolla on takanaan armeijan tuki, joten Yhdysvaltojen tukeman opposition ja armeijan välille voi puhjeta avoin konflikti, joka pahimmillaan johtaa sisällissotaan.

Miksi Yhdysvallat haluaa suistaa Maduron vallasta?

Yhdysvallat ovat riippuvaisia öljystä, jota Venezuelalla olisi riittävästi. Tästä syystä USA pitää yllä aggressioita Venezuelan kanssa. Trump on jopa uhannut Venezuelaa sotatoimilla, joiden mahdolliseen toteuttamiseen ovat tekosyyksi kelvanneet ihmisoikeusrikkomukset. Täysin sionistien ja Israelin kontrollissa oleva valtioterroristi USA on viimeinen tekijä, jolla on oikeutta puhua muiden ihmisoikeusrikkomuksista. Yhdysvaltojen ”rauhaan pakottamisen” operaatioissa, ”ennakoivissa” sodissa, talouspakotteissa ja Israelin absurdissa tukemisessa on kuollut tai vammautunut miljoonia ihmisiä.

Kymmenen vuotta sitten pallonpuoliskon suurimpiin öljynviejiin lukeutuva Venezuela päätti tulla riippumattomaksi Yhdysvalloista, ja alkoi suunnitella myyvänsä yhä suurempia määriä öljyä Kiinaan. Tämä oli suuri isku Washingtonin energiapolitiikalle.1  Lisäksi myös Maduron taloudelliseen suunnitelmaan sisältyy öljyprojektien ja pankkien kansallistaminen. Näistä tekijöistä johtuen Yhdysvallat käyttäytyy vihamielisesti ja jopa hyökkäävästi Venezuelaa kohtaan.

Miksi Venezuelassa kärsitään nälkää ja lääkkeiden puutetta?

Sionistien kontrolloiman Yhdysvaltojen imperiaalisen suurstrategian ihannoijat vyöryttävät Venezuelan köyhyyden Venezuelan hallinnon syyksi. Nämä ovat röyhkeydessään täysin epäoikeudenmukaisia syytöksiä tätä bolivariaanista tasavaltaa vastaan.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Venezuelassa on runsaat öljyvarat, mutta Venezuela on vajonnut köyhyyteen lähinnä huonon hallinnon takia. Talouden romahdus vaikeuttaa ihmisten elämää erittäin paljon.

Se, että Venezuela kärsii talouskriisistä esimerkiksi ruuan ja lääkkeiden puutteesta, johtuu Yhdysvaltojen asettamista rankoista talouspakotteista Venezuelaa vastaa. Maan ulkoministerin toteamuksen mukaan USA:n talouspakotteet ovat ”pahimpana aggressiona venezuelalaisia kohtaan”. Ulkoministerin mukaan Yhdysvallat koettaa lisätä humanitääristä kriisiä talousvaikeuksissa painivassa Venezuelassa.

Täten Yhdysvalat on pahimman luokan terroristivaltio, joka murhaa surutta niiden valtioiden kansalaisia, joiden hallitukset kieltäytyvät antautumasta Yhdysvaltojen ”demokratian” ja uusliberalistisen vapauden ”syleilyyn.” Venezuelan ulkoministerin mukaan Yhdysvallat yrittää kasvattaa humanitääristä kriisiä talousvaikeuksissa painivassa Venezuelassa.

Yhdysvaltojen uudet talouspakotteet kieltävät kaupankäynnin [4] Venezuelan valtion tai sen omistaman öljy-yhtiön markkinoille laskemilla osakkeilla.

Venezuela pystyisi olemaan, ilman Yhdysvaltojen talousterrorismia, yksi maailman suurimmista öljyntuottajamaista sekä yksi maailman mittavimmista kivihiilen viejistä.2 Tämä tarkoittaisi sitä, että maa voisi hyvin yksi maailman rikkaimmista hyvinvointivaltioista. Suurimpana esteenä tälle positiiviselle talouskehitykselle on yhdysvaltojen himo Venezuelan luonnonrikkauksiin. 

Muita huomioita Venezuelasta

Maduron hallintokausi pohjautuu Hugo Chávezin hallinnolliselle rakenteelle, joka vielä vaatii hiomista muun muassa siinä, että kuinka ”ylhäältä alaspäin” suuntautuvaa taloudellista demokratiasointia voidaan hyödyntää.

Chávezin sairaus ja kuolema ovat herättäneet epäilyjä salamurhasta.

Chávezin hallinnon perintöön sisältyy muiden muassa osuuskuntien tukeminen, työläisten ja valtion yhdessä hallitsemien suuryhtiöiden luominen, itsenäisten mikroyhtiöiden edistäminen sekä demokratisoitu omistus maalla ja kaupungeissa. Tässä struktuurissa työläisten ja valtion hallitsemat suuryhtiöt eivät ole monopoliasemassa vaan kilpailevat markkinoilla yksityisten yhtiöiden kanssa.3, 4, 5, 6

Luonnollisesti tärkeää tässä olisi, että Venezuelan koko yhteiskunnan intressit olisivat (kuten osittain ovatkin) edustettuna yhtiöiden toiminnassa, ja yhteiskunnan vaatimuksia edustaisi luonnollisesti valtio. 3, 4, 5, 6 Tämän saavuttaessa enemmän sujuvuutta esimerkiksi tulonsiirrot, terveyden- ja sairaanhoito tulisivat tehokkaammaksi. Mutta kuten sanottua näiden yhteiskunnallisten hyvinvoinnin sektorien ontuvuus johtuu Yhdysvaltojen vihamielisestä politiikasta Venezuelaa kohtaan.

Chávezin hallinnon kaudella vuonna 2007 ilmoitettiin öljyprojektien ja 2008 pankkien kansallistamisesta. Kuten jo sanottiin, nämä ohjelmat ovat jatkuneet myös Maduron aikana. Myös on huomioitava, että Chávezin aikana äärimmäinen köyhyys, lapsikuolleisuus ja lukutaidottomuus vähenivät. Joskin maan pitäisi irrottautua hallinnon sisällä kytevästä korruptiosta.

Suomen villakoirien iljettävä esiintyminen

Lopuksi on hyvä esittää yhden kaksinaamaisimmista ja etovan imelimmistä näytelmistä, jotka liittyvät Suomen ulkopoliittiseen viitekehykseen. Tämä teatterin numero on osana Suomen ulkopoliittista parodiaa, jonka roolia vetää ulkoministeri Timo Soini, joka on nykyisin niitä uskollisimpia Brysselin puudeleita ja vieläkin uskollisempia Yhdysvaltojen sekä Israelin villakoiria.

Soini antaa Yhdysvaltojen Venezuela-linjausta imartelevan lausunnon:

Ulkoministeri Timo Soinin [5]  (sin.) mukaan Venezuelan presidentillä Nicolas Madurolla ei ole legitimiteettiä olla vallassa, koska presidentinvaalit eivät olleet vapaat ja demokraattiset. Venezuelan ainoa kiistaton ja legitiimi vallan keskus on perustuslaillisesti valittu parlamentti, Soini kommentoi STT:lle Davosista. Tällä parlamentilla Soini viittaa demokratian toteutumiseen, joka miellyttäisi Yhdysvaltoja.

Timo Soini.

Tässä Soini toistelee sionistisen länsimedian propagandaa demokratian ulottumattomista vaaleista, joita olisi hallinnut vapautuksettomuus.

Koska Maduro kuitenkin haluaa pitää vallasta kiinni, tarvittaisiin Soinin mukaan jonkinlaista vuoropuhelua, jotta tilanteessa päästään eteenpäin. Suuri kysymys käynnissä olevan valtataistelun ohella on Venezuelan humanitaarinen kriisi ja väkivallan leviämisen estäminen. Soinin pitäisi kuitenkin huomata, että juuri Yhdysvallat ovat merkittävin tekijä, joka estää talouspakotteillaan Venezuelaa vaurastumasta.

Myös EU:n ulkosuhteiden korkea edustaja Federica Mogherinin mukaan Euroopan unioni tukee täysin Venezuelan parlamenttia, joka on demokraattisesti valittu instituutio. Korkea edustaja alleviivaa, että parlamentin jäsenten vapautta ja turvallisuutta on kunnioitettava.

Suomen poliittisen mafian, kuten myös Soinin pitäisi ymmärtää se, että Yhdysvaltojen poliittisen eliitin, ja kaikenkarvaisten eturyhmien käsitys ”demokratiasta” ei noudata samaa linjaa demokratian perusajatuksesta, jonka mukaan hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa (no ei se noudata Euroopassakaan).
Yhdysvaltoja hallitsevan eliitin mukaan demokratia realisoituu silloin, kun ”vihamielisen”, suvereenin ja taloudellisesti itsenäisen valtion hallinto saadaan kaadettua ja tilalle istutettua Washingtonin hyväksymä ”demokraattinen” hallitusjärjestelmä.
Lisäksi tämä ”demokratia” toteutuakseen edellyttää amerikkalaisen eliitin kustannus-hyötyanalyysin läpäisemistä eli ”demokratian” missiosta täytyy koitua Yhdysvalloille taloudellista hyötyä ja globaalia hegemoniaa riittävän suuri määrä suhteessa kustannuksiin ja jenkkien vuodatettuun vereen. Kysymyksessä on valtioterrorismi.

Noam Chomskyn teos Maailmanvalta vai maailmanloppu paljastaa sen kuinka myös Latinalaisen Amerikan valtiot ovat ajautuneet Yhdysvaltain globaalin valtapolitiikan kynsiin. Tästä Venezuela ei ole poikkeus, joten erittäin todennäköisellä varmuudella CIA etsii parhaillaan keinoja konfliktin kärjistämiseksi ja Maduron hallinnon kaatamiseksi.

Kuten selvästi on havaittavissa, Suomen virallinen poliittinen linjaus on se, että annetaan varaukseton tuki Yhdysvaltojen valtioterrorismille, jota sen strategiat maailmalla toteuttavat hirvittävistä ihmishenkien menetyksistä ja humanitäärisistä kärsimyksistä huolimatta. Noam Chomskyn mukaan Yhdysvallat on noudattanut yli puolen vuosisadan ajan imperialistista strategiaansa tavoitteinaan koko maailman herruus. Hegemoniatavoitteissaan Yhdysvallat ei ole piitannut globaaleista riskeistä, jota esimerkiksi Kuuban kriisi osoitti.Chomsky tekee kuitenkin sen klassisen virheen, että kuvittelee Yhdysvaltojen olevan tämän kaiken taustalla, unohtaen sen, että USA on vain jättiläismäinen instrumentti Israelin ja Israel-lobbyn käsissä.

Sionistisilla eliittiryhmillä on Yhdysvalloissa lähes täydellinen kontrolli valtamediassa ja kongressissa, jonka on vaikeaa tehdä mitään ilman sionistien hyväksyntää. Israelin suurlähetystöllä on suorastaan vaarallisen suuri vaikutus kongressiin.8

Markku Juutinen

Lähteet

  1. Chomsky, Noam (2008). Savijalkainen jättiläinen, Vallan väärinkäyttö ja hyökkäys demokratiaa vastaan. Gummerus Kirjapaino Oy
  2. KWES (2009). Saatavina: Key world energy statistics 2009 [6]
  3. BBC (2012). Saatavina: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/country_profiles/1229348.stm [7]  
  4. Venezuela’s Chavez: Socialism Still Our Goal (2008). Saatavina: https://venezuelanalysis.com/analysis/3089 [8]  
  5. Sedghi, Ami (6.3.2013) The Guardian. Saatavina: How did Venezuela change under Hugo Chávez? [9]  
  6. Andrianova, Anna (26.11.2013). Saatavina: Venezuela after Chavez: An economy on the verge [10]  
  7. Chomsky, Noam (2004). Maailmanvalta vai maailmanloppu? Otavan Kirjapaino Oy Keuruu.
  8. Dulles, John Fpster (1953-1959). USA:n ulkoministeri; D. Neff 1995/2002, Fallen Pillars: U.S. Policy Towards Palestine and Israel Since 1945, s. 99; Duke 2003, 143; Rami, Ahmed (1988). Vad är Israel? Stockholm: Kultur förlag.

Viittaukset

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005975633.html [1]

https://www.hs.fi/haku/?query=nicolas+maduron [2]

https://www.satakunnankansa.fi/a/200351858 [4]

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/ulkoministeri-soini-venezuelan-madurolla-ei-oikeutta-valtaan-ainoa-kiistaton-valtakeskus-on-parlamentti/ar-BBSFu3M [5]

https://www.iltalehti.fi/teevee/a/2011051513709793 [11]