- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Lännen ja Venäjän todelliset valtiaat

Juutalaiseliittillä on täydellinen valta Yhdysvalloissa, ja paljon valtaa myös Euroopassa.1,2,3 Myös Venäjällä on valta edelleen kanainvälisellä juutalaiseliitillä, mikä tarkoittaa lännen ja Venäjän näennäistä vastakkainasettelua tietyn globaalin eliitin intressien saavuttamiseksi. 

Hieman historiallista taustaa 

Tunnettua on, että juutalaiseliittillä on täydellinen valta Yhdysvalloissa, ja paljon valtaa myös Euroopassa.1,2,3 Yhdysvalloissa tämä valta-asetelma paljastui kaikille nykyisissä presidentin vaaleilla, jossa Israelia rähmällään palvellut sionisti presidentti Donald Trump viskattiin komeroon, kun tilalle löytyi oikein sydänjuuriaan myöten oleva sionisti ja Israelin horjumaton palvelija demokraattien Joe Biden.  

Myös Venäjällä on valta edelleen kanainvälisellä juutalaiseliitillä, joka onnistui kaappaamaan vallan vuonna 1917 Wall Streetin juutalaispankkiirien rahoittamassa ja juutalaisvasemmistolaisten toteuttamassa bolsevikkikumouksessa. Lontoon Times-lehden Venäjän kirjeenvaihtaja Robert Wilton esittää kirjansa (Romanovien viimeiset päivät; Les derniers Jours des Romanoffs) ranskankielisessä versiossa bolsevikkien ylimpien hallintoelinten jäsentenluettelot, joissa hän kirjoittaa jäsenten nimet ja kansallisuuden. Kyseiset luettelot hän oli kerännyt virallisista neuvostolähteistä. Luetteloista paljastuu hämmästyttävä tosiasia: korkeimmissa hallintoelimissä ei ollut juuri lainkaan venäläisiä! Ylivoimainen enemmistö muodostui ”juutalaisista”, joista useat olivat muuttaneet nimensä venäläisiksi. Siten historiankirjoissa väitetty “venäläisten kansannousu tsaaria vastaan” ei pidä paikkaansa, vaan kyseessä oli ollut juutalaiseliitin suorittama vallankaappaus Venäjällä.4   

Tsaariperheen tyttäret: Vasemmalta oikealle: Olga, Tatjana, Maria ja Anastasia.

Tämän jälkeen ei juutalaiseliitin luomassa Neuvostoliitossa, eikä sen romahduksen jälkeisessä Venäjällä ole tapahtunut oleellisesti mitään merkittävää muutosta, joka olisi siirtänyt vallan pois juutalaisilta. Josef Stalin oli hyödyksi juutalaisten johtamalle vapaamuurarijärjestölle, vaikka tietävästi hän ei kuulunut mihinkään loosiin, vaan Stalin oli “vapaamuurari ilman kilttiä”.5 Ei edes Stalinin aikana, jolloin Stalin oli juutalaisten rakastajattarien ympäröimä ja hänen kabinettinsa sekä salaisen poliisin johto oli juutalaisten miehittämä, joista seuraavaksi muutamia esimerkkejä: 

Leonid Raikhman [1], NKVD:n upseeri [2]   (KGP:n edeltäjä), mm. todisteiden väärennys Nürnbergin näytösoikeudenkäyntiin sekä Katynin joukkomurhan syyn vierittäminen saksalaisten niskoille. 

Genrikh Yagoda [3] , Gulag-leirien perustaja ja miljoonien Venäjän kristittyjen massamurhaaja. 

Ilya Ehrenburg, propagandaministeri, joka kehotti neuvostosotilaita tappamaan ja raiskaamaan saksalaisia. Ehrenburg osallistui myös aktiivisesti holokaustivalheen levittämiseen ja saksalaisten syyllistämiseen valheellisin perustein. “… jonka (Ehrenburgin) vivahteeton saksalaisviha meni niin pitkälle, ettei Stalinkaan voinut sitä hyväksyä sodan aikana (Solsjenitsyn 2012).7 

Lazar Kaganovich [3] , ukrainalaisten massamurhan pääarkkitehti on vastuussa n. 7-10 miljoonan ukrainan kristityn nälkäkuolemasta. 

Juutalaisten vastuuta Neuvostoliiton toimista on pyritty peittelemään väittämällä, että myös juutalaisia vainottiin Stalinin puhdistusten aikana. Luotettavaa tietoa todellisista tapahtumista on kuitenkin vaikea saada ja niin sanotut syrjäytetyt juutalaiset mahdollisesti vain vetäytyivät eläkkeelle toimistaan ja tämä pyrittiin selittämään vainona. Myös Alexander Solzhenitsynin teoksista muistetaan, kuinka gulag-leireille päätyneet juutalaiset saivat parempaa kohtelua, kuin muut leirien vangit.7 

Neuvostoliiton romahdus ja sen ryöstö 

Neuvostoliiton romahduksen kynnyksellä kansallisen omaisuuden ryöstäminen juutalaiseliitin taskuun oli tarkasti etukäteen suunniteltu. Vuonna 1991 toteutettiin ns. Pavlovin [4] rahareformi, jonka seurauksena kaikki 50:n ja 100:n ruplan setelit päätettiin ottaa pois käytöstä ja niiden nostaminen pankista estettiin. Tätä perusteltiin mm. liikkeellä olevan väärän rahan poistamisella sekä inflaation hallitsemisella. 

Juutalaistaustainen Michail Hodorkovski on ihannoinnut 1990-luvun juutalaisen oligarkian kulta-aikoja, jolloin juutalaiset onnistuivat ryöstämään Venäjän luonnonvaroja, tärkeitä teollisuuksia sekä rahastoja luhistuvasta Neuvostoliitosta.

Ilmoitus toimenpiteestä annettiin kansalle, kun kaikki pankit ja kaupat olivat jo sulkeneet ovensa ja aikaa vaihtaa rahat annettiin vain kolme päivää (käytännössä vain yksi päivä, koska vaihdettava kurantti valuutta loppui pankeista yhden päivän aikana). Koska monella ei ollut mahdollisuutta päästä vaihtamaan rahaa välittömästi ja koska seurauksena oli kaaos ja valtavat jonot pankeissa, niin lopulta miljoonille neuvostokansalaisille jäi haltuun heidän käteissäästönsä nyt täysin arvottomana. Tästä operaatiosta hyötyivät ne, ketkä olivat etukäteen olleet tietoisia kyseisestä rahareformista ja keillä oli ollut eniten resursseja ja erityisesti ulkomaalaista suojattua valuuttaa kuten dollareita.  

Seuraava vaihe ryöstössä oli kansallisen omaisuuden yksityistäminen, joka toteutettiin juutalaisen ekonomistin Jeffrey Sachsin [5]  neuvojen mukaisesti. Tehtaista ja muista valtion omistamista komplekseista jaettiin osuuksia kaikille työntekijöille, mutta koska kansan omaisuus oli haihtunut ilmaan rahareformin seurauksena, niin kykeni juutalainen eliitti avainpaikoilta ostamaan merkittävät osuudet itselleen pilkkahintaan. Mikäli jossain päin Venäjää merkittäviä omistuksia päätyi eliitin ulkopuolelle, niin mafia piti pian huolen omaisuuden uusjaosta aseiden voimalla. Edellä mainittu tapahtumaketju on tärkein yksittäinen syy sille, minkä vuoksi valtaosa Venäjän nykyisistä oligarkeista ja miljardööreistä on juutalaisia. Käytännön esimerkin juutalaisten valtavista omaisuuksista Venäjällä sain kerran keskustelemalla aiheesta Pietarissa asuvien venäläisten kanssa. He asuivat vuokralla kaupungin historiallisessa keskustassa. Heidän sanomansa oli selvä; lähes kaikki rakennukset ovat juutalaisomistuksessa ja he ovat vuokralla juutalaisille vuokraisännille. 

Boris Jeltsin ja Michail Hodorkovski 

Yllä esitettyä voidaan selventää myös Boris Jeltsinin ja Michail Hodorkovskin toimintojen vinkkelistä.  

Jeltsinin, valtion kansallisvarallisuuden jakaminen pienehkölle juutalaiskoplalle oli kuvottavan petollinen operaatio Venäjän köyhyydessä elävää kansaa kohtaan.

Entisenä korruptoituneen oligarkian sisäpiiriläisenä tunnettu juutalaistaustainen Michail Hodorkovski on ihannoinnut 1990-luvun juutalaisen oligarkian kulta-aikoja, jolloin he onnistuivat ryöstämään Venäjän luonnonvaroja, tärkeitä teollisuuksia sekä rahastoja luhistuvasta Neuvostoliitosta.8 

Virallisesti Neuvostoliito hajosi vuonna 1991 ja Venäjän sionistipresidentti Boris Jeltsin aloitti yksityistämisohjelmansa vuonna 1992. Tämä Jeltsinin, valtion kansallisvarallisuuden jakaminen pienehkölle juutalaiskoplalle oli kuvottavan petollinen operaatio Venäjän köyhyydessä elävää kansaa kohtaan. Juutalaiskopla ylimystö sijoitti omaisuutensa lännessä sijaitseviin pankkeihin. 

Mikhail Hodorkovski pidätettynä talousrikoksista. Kuva: EPA

Tällöin Venäjältä virtasi mittaamattomat määrät valuuttaa ”silmänräpäyksessä” läntisiin maihin. Kuitenkaan juutalainen oligarkia tai kopla ei investoinut ensinkään ryöstösaalistaan kotimaahan, vaan kaikki kipattiin ulkomaille. Kuka tietää kuinka paljon ulkomaiset sionistien pankit hyötyivät varojen siirrosta, mutta ainakin Venäjä köyhtyi ennätysvauhdilla. 

Hiukan tarkemmin kuvattuna teollisuuden yksityistämisohjelma merkitsi seuraavaa: Yksityistämisohjelman ja hintojen vapauttamisen ansiosta koitui raju inflaatio, jollaiseen Venäjällä ei ollut totuttu. Yksityistämishuutokaupoissa myytiin valtaosa yksityistettyjen yritysten osakkeista. Yleisesti ottaen kansa ei voinut tai osannut käyttää valtiolta saamiaan ostokuponkeja tarkoitetulla tavalla, vaan tavallisesti ne päätyivät pilkkahinnalla eliitin käsiin. 

Seurauksena oli ”villin idän rosvoustalous”, jossa onnistuivat etupäässä ne, jotka olivat valmiissa asemissa eli heillä oli tuttavaverkostot jo Neuvostoliiton aikana. He kykenivät keinottelemaan itselleen omaisuuksia lainaamalla rahaa matalalla korolla ja odottamaan, että inflaatio ehtisi madaltaa rahan arvon ennen takaisinmaksua. Kykeneville ja röyhkeille hyvien suhteiden käyttäjille kasaantui jättiläismäisiä omaisuusmassoja, kun taas tavallisella kansalla ei ollut mitään mahdollisuutta osallistua kisaan. 

Yksityistämisohjelman puitteissa valtiolta hävisi ensiksi arvokasta omaisuutta ja sen haltuun jäivät lukuisat tuotantolaitokset, jotka eivät kelvanneet kenellekään. Verotusjärjestelmän alkeellisuuden seurauksena suurliikemiehet säästyivät maksamasta veroja ja köyhimmät eivät varojen puuttuessa kyenneet maksamaan omiaan: valtion kassa köyhtyi nopeasti. Valtio joutui myymään loppujakin kannattavasta omaisuudestaan. Tämä tarkoitti erityisesti öljy- ja kaasuteollisuutta sekä arvokkaita raaka-aineita. 9 Tämä lähde ei nimeä oligarkeja sionisteiksi tai juutalaisiksi, vaikka he sitä ovat. 

Hodorkovskin ihannoi ”nykyaikaistuksia” ennen Putinin hallintokautta ja sen alussa. Mitä nämä uudistukset olivat todellisuudessa? 

Ennen Hodorkovskin pidätystä Kansallisen strategiainstituutin perustaja ja johtaja Stanislav Belkovsky raportoi analyysissään siitä kuinka ”Venäjällä valmistaudutaan oligarkian operoimaan vallankaappaukseen”. 

Hänen mukaansa öljy-yhtiö Jukosissa suunniteltiin oligarkian salaliittoa Vladimir Putinin kaatamiseksi ja mahdollisesti oligarkian hallintaan perustuvan parlamentaarisen tasavallan luomista presidenttijärjestelmän sijaan. Tavoitettaan varten Hodorkovski sponsoroi tai lahjoi useita puolueita. Oligarkit markkinoivat vallankaappaustaan ”nykyaikaistamisena”, mutta todellisuudessa kysymyksenä oli oligarkian konklaavin eli harvainvallan synnyttäminen yksityistämisprosessissa. 

Järjestäytyneiden juutalaisten valta nykyisin Venäjällä on kasvanut

Muun muassa Foreign Policy –lehdessä työskennellyt Joshua Keating kirjoitti 2014 artikkelin [6], jossa hän totesi, että äärimielinen juutalaislahko Chabad Lubavitch hallitsee Venäjän juutalaisyhteisöä ja että sen edustajat ovat erittäin läheisissä väleissä presidentti Vladimir Putinin kanssa. 

Ulkopuolisille juutalaisten vallan kasvaminen näyttäytyy esimerkiksi suurina synagogien ja juutalaismuseoiden rakennushankkeina, jotka on kustannettu röyhkeästi veronmaksajien varoilla. 

Keatingin haastattelema Venäjän juutalaiskongressi myönsi, että valtion päättäväisen toiminnan vuoksi juutalaisvastaisuus on Venäjällä supistunut voimakkaasti viimeisten 10 vuoden aikana. Keatingin mukaan Putinin lähipiiriin kuuluu lukuisia juutalaisia. Putin on myös henkilökohtaisesti sekaantunut oikeusjuttuihin, kun juutalaisia on syytetty esimerkiksi korruptiosta. Presidentti on tehnyt tuomioistuimille selväksi, ettei Venäjällä sallita ”antisemitismiä”. Juutalaisten tuomioita on jopa kumottu jälkikäteen. 

Venäjällä juutalaisen seurakunnan johtava rabbi Berl Lazar ja Alexander Borod Venäjän presidentin Vladimir Putinin seurassa.

Keating totesi, että suurinta vaikutusvaltaa Venäjällä nauttii FEOR-juutalaisfederaation päärabbi Berel Lazar (10, 11). Lazar sai koulutuksensa Yhdysvalloissa, mutta nykyään hän on ”Putinin henkilökohtainen rabbi”. Lazarin mukaan ”Putin on juutalaisten ystävä” ja ”Venäjä on Euroopan turvallisimpia paikkoja juutalaisille”. Putin on kutsunut juutalaisia muistelemaan kanssaan esimerkiksi toista maailmansotaa ja rahoittanut avokätisesti juutalaisten toimintaa valtion kirstusta. 

Keatingin mukaan juutalaiset ovat ostaneet asemansa Putinin sisäpiirissä sionistimiljardöörien varoilla. Esimerkiksi veritimanteilla rikastunut juutalaistaustainen rikollinen Lev Leviev on tukenut heimonsa poliittista työtä Venäjällä. 

Juutalaisten historiaa tutkivan professori David Shneerin mukaan Venäjän juutalaiset noudattavat ikivanhaa strategiaansa soluttautumalla poliittisen vallan ytimeen korruption avulla. Jo keskiajalla Euroopassa tunnettiin ilmiötä selittävä jiddišinkielinen termi ’shtadlanut’. 2012 The Jerusalem Post julkaisi artikkelin: ”Putinin puolella seisoo juutalaismiljardöörien armeija [7]

Esimerkiksi Sotšin olympialaisten yhteydessä Putinin pitkäaikainen juutalainen ystävä Arkady Rotenberg sai ”yllättäen [8] valtiolta muhkean 7 miljardin dollarin sopimuksen. 

Putinin siteet maan juutalaisyhteisöön ovat vankalla pohjalla eivätkä rajoitu vain yksittäisiin kädenpuristuksiin ja valokuvaussessioihin. Keväällä 2015 Venäjän johtaviin juutalaisiin lukeutuva Aleksandr Boroda [9]  vahvisti [10] Putinin ”suojelevan meitä juutalaisia”. Borodan mukaan julkinen valta tukee juutalaisuutta Venäjällä huomattavasti avoimemmin kuin esimerkiksi Euroopassa tai Amerikassa. 

Kun selvisi, että Putin palaisi presidentiksi 2012, Jewish Telegraphic Agency kirjoitti [11], että valtaosa juutalaisista huojentui kuullessaan uutisen. JTA:n mukaan Putin oli ensimmäinen presidentti, joka pyrki aktiivisesti etäännyttämään Venäjää maan ”antisemitistisestä” perinnöstä. Lazar arvioi [12], että valtaosa juutalaisista äänesti Putinia presidentinvaaleissa. 

Putin on vakiovieras [13] Venäjän juutalaisten museoissa ja temppeleissä. Lisäksi hän pitää yhteyttä kansainväliseen juutalaisyhteisöön. 2014 hän järjesti Moskovassa kokouksen [14] ulkomaalaisten rabbien kanssa. Putin ja juutalaisjohtajat keskustelivat sulassa sovussa muun muassa Hitleristä, antisemitismistä ja Israelista. Ehkäpä raskauttavinta kuitenkin on, että Putin on lähihistorian pahimman länsimaalaisen sotarikollinen [15] , juutalaisen Henry Kissingerin [16], henkilökohtainen ystävä. 

2015 amerikkalainen Forbes-talouslehti julkaisikin artikkelin [17], jonka mukaan ”Putinissa on paljon pahaa, mutta ainakaan hän ei ole juutalaisvastainen”. 

Monet tahot pitävät Putinia läntistä globalisaatiota vastustavana epäitsekkään idealistisena voimana, mutta joidenkin mielestä enimmäkseen pragmaatikko. Esimerkiksi Putin on pitänyt yllä molemminpuolisesti hyviä suhteita Israelin kanssa, ja samalla Venäjä on tavoitellut lämpimiä suhteita myös arabimaiden kanssa. Journalisti Israel Shamirin mukaan on mahdollista, että12 Putin olisi muodostanut ystävälliset välit Israeliin, välttyäkseen mahdolliselta juutalaisvastaisuuden leimalta. Tästä huolimatta Shamirk myös pitää Putinin tukea Chabad-Lubavitch-lahkolle perinteisempien juutalaisyhteisöjen kustannuksella oudolta valinnalta. 

Länttä ja Venäjää ohjailee sama juutalaiseliitti 

Lännen, kuten myös Suomen viha Putinin hallintoa kohtaan näyttää olevan hyvin suurta, mutta miksi? Siksi, että juutalaiseliitti lietsoo länsimaita vihaamaan Venäjää, kuten vastaavasti Venäjällä vaikuttava Israel-myönteinen konklaavi eli juutalaispirut koittavat yllyttää Venäjää kaunaisuuteen länsimaita kohtaan.13 

Mikäli läntistä maailmaa, ennen muuta Yhdysvaltoja ja Venäjää ohjailee yhtäläinen juutalaisen eliitin vaikutus, niin miksi luodaan vastakkainasettelu lännen ja Venäjän välille? 

Tätä vihanlietsontaa, kuten esimerkiksi talouspakotteita ei ole pidetty yllä vain siksi, että niillä pyrittäisiin vahingoittamaan lännen ja Venäjän keskiluokkaa sekä yrityksiä. Selvää on, että oligarkkeihin ja poliittiseen eliittiin pakotteilla ei ole mitään vaikutusta. 

Taustalla on siis osittain lännen ja Venäjän sionistisen eliitin hegemoniahakuisuus, mutta onko kansainvälisellä eliitillä myös muita tavoitteita hajota ja hallitse ohjelmansa taustalla? 

Joskus nämä pyrkimykset voivat olla hyvin arkipäiväisiä, mutta silti elämisen kannalta välttämättömiä. 

Maapallon väestön ennusteen arvioidaan ylittävän 9,3 miljardia ihmistä, vuoteen 2050 mennessä. Joe Stone on esittänyt The Washington post -lehden artikkelissaan maailman populaation tarvitsevan vuoteen 2050 mennessä 30:tä 70 prosenttiin enemmän elintarvikkeita kuin nykyisellä ihmismäärällä. Maapallon väestö on lisääntynyt kokoajan ja niin se tekee myös tulevaisuudessa. Tässä tilanteessa tarvittaisiin uutta teknologiaa agraaritalouteen, että jokainen viljeltävä hehtaari saataisiin mahdollisimman tehokkaasti hyödynnettyä.14 

Herää siis kysymys siitä, onko maailman pääoma imperiumien ja siihen liittyvän poliittisen eliitin tavoitteena synnyttää suursota, jonka osapuolet muodostuisivat tietyistä EU-maista ja niiden vastapuolena olevasta Venäjästä sekä sen tiettyjen Itä-Aasian maiden liittolaisista. 

Suursodalla saataisiin kätevästi eliminoitua liikakansoitusta ja siten varmistettua elintarvikkeiden kattavuus myös tuleville vuosikymmenille. Lisäksi pakolaisvyörytyksen keskittäminen Eurooppaan sopisi hyvin tuhoisan sodan kuvioihin: Lännessä ja Venäjällä sota harventaisi tuntuvasti kantaväestöä, joka korvattaisiin kehitysmaalaisilla. Näin syntyisi eliitille robottimainen työvoimareservi vaikka sitten suurplantaaseille. Mikäli sota riehuisi myös poliittisessa Lähi-idässä, maapallon väestön määrä vähenisi väistämättä. 

Totellakin on valitettavaa, että maailman taloudellisiin ja poliittisiin rakenteisiin on iskostunut juutalaisen eliitin myrkyllinen vaikutus, jota vastaan tulisi laatia uusi kansainvälinen foorumi. Tosin aikanaan Uusi Kirkko [18] on tekevä [19]  lopun kansainvälisten juutalaisten maailmanvallasta. 

Luonnollisesti Suomen on pyrittävä hallintorakenteisiin, jotka pitäisivät yllä puolueettomuuspolitiikkaa, kuhunkin ulkopoliittiseen ilmansuuntaan. Muistettavaa on sekin, että Venäjän kansa ei halua olla Suomen kansan vihollinen; venäläiset ovat suomalaisten veljeskansa. 

Magneettimedian toimitus 

Lähteet 

 1. John Mearsheimer and Stephen (2006). London Review of Books; Walt The Israel Lobby. Lunastettavissa: https://www.lrb.co.uk/v28/n06/john-mearsheimer/the-israel-lobby [20]  
 1. John Mearsheimer ja Stephen Walt (2008). Israel Lobby and U.S. Foreign Policy 
 1. Universityof Bath (2016). The Israel Lobby and the European Union. Saatavina: https://researchportal.bath.ac.uk/en/publications/the-israel-lobby-and-the-european-union [21] 
 1. Wilton, Robert (2000). Romanovien viimeiset päivät. Kuinka tsaari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin. Tabernaculum Dei ry 
 1. Steinhauser, Karl (1994). EU huomispäivän super-Neuvostoliitto. Huhmari: Kaprint Ky. 
 1. Solsjenitsyn, Alexander (1974). Gulag-arkipelagen Fängelseindustrin. Del 1 och 2. Wahlström & Widsrand Stockholm. 
 1. Solsjenitsyn, Alexander (2012). Gulag-vankileirien saaristo. Bookwell oy, Juva 2012. Sivu 1272. 
 1. Hodorkovski uskoo vallan vaihtuvan Venäjällä. [22] 
 1. Mäkinen, Tapani (2003). Suuri maa, pitkä kvartaali. [23] Sitra. 
 1. President of Russia. Meeting with Chief Rabbi of Russia Berl Lazar and President of the Federation of Jewish Communities Alexander Boroda. Saatavina:  http://en.kremlin.ru/events/president/news/20775 [24]  
 1. WSJ. Saatavina: https://www.wsj.com/articles/SB117858672536595256 [25]  
 1. Shamir, Israel. The Uzn Review (25.9.2015): Russia Returns to the Middle East. https://www.unz.com/ishamir/russia-comes-back-to-the-middle-east/ [26] 
 1. Zero Hedge –verkkosivuilla [27]. Saatavina: https://www.zerohedge.com/news/2014-04-03/guest-post-russia-dominated-global-banks-too [28]   
 1. Stone, Joe (2.4.2015). The world needs 70 percent more food by 2050. Here’s how we can do it. [29] 

………………………………… 

BBC (26.11.2010). Russian parliament condemns Stalin for Katyn massacre. Saatavina: https://www.bbc.com/news/world-europe-11845315 [1]  

http://www.hrono.ru/biograf/bio_r/raihman_lf.php [2]

MacDonald, Kevin (2010). In the 1930s: Chapter 19 of Alexandr Solzhenitsyn’s “200 Years Together”: Saatavilla [30]https://www.theoccidentalobserver.net/2010/12/12/in-the-1930s-chapter-19-of-alexandr-solzhenitsyns-200-years-together/ [3]  

https://web.archive.org/web/20070927222407/http://www.dailyii.com/article.asp?PositionID=&ArticleID=1020662&p=7 [5]

Slate (28.11.2014). https://slate.com/news-and-politics/2014/11/vladimir-putin-chabad-whats-behind-the-russian-presidents-close-relationship-with-an-orthodox-jewish-sect.html [31]  

Jerusalem Post. https://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-Features/At-Putins-side-an-army-of-Jewish-billionaires [32]  

Bloomberg. https://www.bloomberg.com/news/articles/2013-03-18/putin-buddy-gets-7-billion-of-deals-for-sochi-olympics [8]  

https://www.salon.com/2015/04/17/the_ivy_leagues_favorite_war_criminal_why_the_atrocities_of_henry_kissinger_should_be_mandatory_reading/ [15]