- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Vastarintaliikkeen vastine Helsingin tapahtumiin liittyen

Valtamedia ja sananvapautta rajoittamaan pyrkivät poliittiset puolueet yrittävät käyttää Helsingin kuolintapausta poliittisena keppihevosenaan. Lehdistö ei ole kuitenkaan uutisoinut Vastarintaliikkeen vastineesta [1], minkä vuoksi vastuu tasapuolisesta tiedotuksesta jää jälleen Suomen vaihtoehtomedioille. Tekstin lihavoinneista vastaa Magneettimedia.

Vastarintaliike järjesti Helsingin keskustassa 10.9. katuaktivismitapahtuman, joka kuohutti monien paikalla olleiden tunteita. Valtamedia on yhdistänyt aktivismin kuolintapaukseen, vaikka poliisi on painottanut, ettei tästä ole mitään todisteita.

Valtamedian mukaan Jimi Joonas Karttunen -niminen 28-vuotias mies pahoinpideltiin samassa paikassa samana päivänä. Karttunen kuoli viikkoa myöhemmin sairaalassa vielä vahvistamattomista syistä.

Kuten pian aktivismin jälkeen uutisoimme, useat äärivasemmistolaiset ja ”rasisminvastustajat” kävivät häiritsemässä tapahtumaa. Tapahtumavideolta näkee esimerkiksi, kuinka nuori nainen yrittää sylkeä lailliseen katutapahtumaan osallistuvan miehen päälle.

Aggressiivisesta tunnelmasta huolimatta kaikki tilanteet saatiin hoidettua puhumalla – yhtä lukuunottamatta.

Valtamedian mielestä Vastarintaliikkeen katutapahtumia häiriköivät rikolliset ovat aina ”viattomia sivullisia”, jotka joutuvat ”uusnatsien uhreiksi vain, koska he kritisoivat natseja”. Tämä ei ole totta; kuten aktivismivideoiltamme näkee, käymme kiivaita keskusteluita toisinajattelijoiden kanssa jokaisessa tapahtumassamme, eikä ihmisten kimppuun käydä koskaan siksi, että he sattuvat olemaan ”eri mieltä”.

Tilanne katuaktivismissa eskaloitui, kun paikalle tuli joukko miespuolisia räyhääjiä, jotka sylkivät aktivistien päälle eivätkä suostuneet poistumaan edes sen jälkeen, kun näitä oli rauhallisesti pyydetty poistumaan. Valtamedia väittää, että Karttunen olisi ollut yksi aggressiivisista häiriköistä. Helsingin Sanomat on vahvistanut, että Karttunen kertoi poliisille sylkeneensä mielenosoittajan päälle. (Päälle sylkeminen on juridisesti kunnianloukkaus.)

On täysin ymmärrettävää, että esimerkiksi Karttusen isä on järkyttynyt tapahtumien kulusta ja pyrkii suojelemaan poikansa mainetta julkisuudessa. On kuitenkin häpeällistä tehdä omaisen kuolemasta poliittinen keppihevonen. Median ja isän mukaan 28-vuotias Karttunen oli vielä pelkkä ”poika” (ja ”runopoika”), mitä alleviivatakseen lehdistö on levittänyt Jimi Karttusen yli 10 vuotta vanhaa rippikuvaa. Facebook kuitenkin paljastaa, että Jimi Karttunen on muuttunut radikaalisti sitten rippikouluvuosien. Eräässä viestissään ”runopoika” esimerkiksi uhkaa: ”KELA räjähtää ihan just ellei kohtala rahaa tippuu PERKELE!”

Miksi media yrittää valkopestä Jimi Karttusen mainetta, vaikka tapahtumien kulku ja hänen kuolinsyynsäkään ei ole selvinnyt?

Vastarintaliike järjestää lähes kuukausittain vastaavia julkisia tapahtumia, joista kuvattuja videoita voi katsoa Youtubesta. Monenkirjavasta palautteesta huolimatta tapahtumat ovat rauhallisia, ellei aktivistien henkeä uhata tai näiden kimppuun käydä.

Koska Suomen äärivasemmisto on esimerkiksi syksyllä 2014 ottanut julkisesti vastuun siitä, että he hyökkäsivät rautaputkin aktivistiemme kimppuun, olemme tietysti henkisesti varautuneet puolustamaan itseämme. Lisäksi äärivasemmisto on tehnyt aloitteellista väkivaltaa 612-marssia ja Rajat kiinni! -tapahtumia vastaan ilman, että tätä olisi julkisuudessa tuomittu.

Emme edellytä aktivisteiltamme sitä, että he suostuisivat esimerkiksi vasemmistolaisten tai maahanmuuttajien syljettäväksi, koska syljen mukana voi kulkeutua vaarallisia tarttuvia tauteja. Kaikki turvallisuusalalla työskentelevät tietävät tämän.

Helsingissä aktivistien päälle sylkenyt ja ”kurinpalautuksen” saanut häirikkö poistui omin avuin paikalta. Valtamedian mukaan Karttunen kuitenkin kuljetettiin pois ambulanssilla. Ilta-Sanomien ja MTV3:n mukaan Karttusta tönäistiin, Helsingin Sanomat taas väitti, että hänet ”hakattiin henkihieveriin”. Lehdistö väittää, ettei poliisi ollut lainkaan paikalla, vaikka tapahtumavideoltakin näkee poliisiauton. Ilmeisesti poliisi piti tilaisuutta niin rauhallisena, ettei kokenut jatkuvaa seurantaa tarpeelliseksi. Tapahtumien kulkuun liittyvien sekaannusten vuoksi emme voi kommentoida toistaiseksi aktivismin yksityiskohtia tarkemmin.

Olipa Karttusen kuolinsyy mikä tahansa, on tapaus mielestämme omaisten kannalta valitettava ja surullinen. Pidämme kuitenkin äärimmäisen tekopyhänä sitä, että siinä missä maahanmuuttajien murhaaman kajaanilaisen Arto Mikkosen muistoa kunnioittaneita suomalaisia kutsuttiin lehdistössä ”valkoiseksi roskaväeksi”, julistaa media nyt, että Karttusen tapaus ”yhdistää kaikkia suomalaisia”.

Kansallismielisten ei tarvitse alistua väkivallan edessä – ei nyt eikä tulevaisuudessa.

Videoita Vastarintaliikkeen toiminnasta: https://www.youtube.com/channel/UCJ8mhv5gvpYvWCGfiObVmNg [2]

 

Vastarintaliike