- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Vaivaako iskias? Nämä joogavenytykset auttavat

Jopa 90 % amerikkalaisista kärsii iskiasvaivoista. Onneksi vaivaan on olemassa hoitokeino. Iskiashermo muodostuu alaselkärangan hermoista L4 – S2, se on elimistön pisin ja paksuin hermo. Iskiashermo alkaa alaselästä ja kulkee jalan sisäpuolella jalkapohjaan saakka.

kiropraktiikka [1]

Vaivat ilmenevät yleensä 25 – 45 vuotiailla. Kiropraktikoiden mukaan iskiashermo voi ärtyä tai vammautua alaselkärangan vääränlaisen asennon vuoksi. Kaatuminen selälleen tai takamukselleen sekä yhtäjaksoinen istuminen voi laukaista oireilun.

 

Kuinka iskiasta hoidetaan: lääketieteellinen vai naturopaattinen menetelmä

Yleensä lääkäri määrää potilaalle muutaman päivän vuodelepoa, lihasrelaksantteja tai kipulääkkeitä sekä suosittelee fysioterapiaa. Vakavissa tai kroonisissa tapauksissa määrätään steroidihoitoa. Steroidihoitoa on pidetty pitkään tehokkaana hoitomuotona. Tuore Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistu artikkeli [2] kävi läpi kaikki steroidihoitoa käsittelevät tutkimukset. Näyttöä paremmasta hoitotehosta perinteisiin hoitomuotoihin verrattuna ei havaittu.

Kiropraktiikkaan keskittyvät aikakausijulkaisut ovat täynnä tutkimuksia, joissa hoitomenetelmä on tuonut pitkäaikaisen helpotuksen iskiaksen aiheuttamaan jalkakipuun ja lihasheikkouteen. Journal of Manupulative and Physiological Therapeutics -lehti julkaisi norjalaistutkimuksen [3] vuodelta 2007. Tutkimukseen osallistu 44 akuutista iskiaskivusta kärsivää potilasta Sognin ja Fjordanen alueen keskussairaalasta. Kiropraktisen hoidon jälkeen kaikki kykenivät palaamaan töihin, kahta henkilöä lukuunottamatta. Myös sairaslomien pituudet lyhenivät kahdella kolmanneksella verrattuna tavanomaista hoitoa saaneisiin potilaisiin.

 

Näin selätät iskiaksen luonnollisesti

Käy kiropraktikolla. Tutkimukset ja lukemattomat tyytyväiset asiakkaat ovat osoittaneet kiropraktisen manipuloinnin auttavan paitsi kipuun, myös ongelman perimmäisiin syihin.

Vältä stressiä. Meditaatio, rukoilu sekä taiji voivat auttaa ”sisäisen rauhan” löytämisessä. Stressi on maailman yleisin kuolinsyy. Se aiheuttaa lihastiukkuutta, tulehdustiloja ja liudan muita vaivoja mitkä pahentavat iskiaksen oireita.

Tulehdusta vähentävä ruokavalio. Runsaasti kurkumaa, inkivääriä, valkosipulia, merilevää ja bataattia sisältävä ruokavalio edesauttaa kivunlievityksessä ja kroonisten sairauksien päihittämisessä.

Huolehdi nesteytyksestä. Juo joka päivä riittävä määrä puhdasta, suodatettua vettä. Näin lievität lihaskramppeja ja -jäykkyyttä, mikä voi auttaa iskiakseen. Anna kehosi puhua niin tiedät kuinka paljon sinun tulisi juoda.

Venyttele. Mene maaten selällesi. Nosta toinen polvesi rintaasi vasten kymmenen sekunnin ajaksi. Nyt vedä polvea kehosi yli niin, että lantiosi nousee irti lattiasta. Pysy tässä asennossa kymmenen sekunnin ajan ja toista toisella jalalla. Toista kolmesti vähintään kolme kertaa päivän aikana.

Ole aktiivinen.
Kehomme on tarkoitettu jatkuvaan liikkeeseen. Paikallaan pysyvä elämäntapa edesauttaa iskiaksen kehittymisessä, minkä vuoksi on ensiarvoisen tärkeää pysyä jatkuvasti liikkeellä. Älä käytä hissiä, kävele portaat aina kun mahdollista. Valitse etäisin paikka parkkipaikalta, jotta voit kävellä ylimääräiset sata metriä. Käy kävelyllä lounastauon aikana. Tyyli on vapaa – tee elämästäsi liikkuvaa tavalla tai toisella.

Pidä tukilihakset kunnossa. Selän koukistus- ja notkistusliikkeet, lankku ja alaspäin katsova koira -liike ovat tärkeitä vatsa- ja tukilihasten kunnon kannalta. Näitä harjoittamalla alaselkäsi pysyy paremmassa kunnossa.

 

Complete Health & Happiness [4]