- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Uutispalveluille rahaa Yhdysvalloista

Uutispalvelut ovat saamassa Yhdysvaltain hallitukselta rahaa. Tarkoitus on kehittää tapoja taistella tv:n ja internetin sulkemista vastaan sellaisissa maissa kuin Iran ja Kiina. Samaan aikaan Yhdysvallat säätää kotimaassa useita lakeja, jotka mahdollistavat erilaisten internetpalvelujen sensuroimisen sekä sulkemisen.

Raha muiden maiden internet- ja tv-sulkujen kiertämiseen välitetään BBC World Servicen ”hyväntekeväisyys”osaston, World Service Trustin kautta. Rahan World Service sijoittaa erilaisten ohjelmistojen ja teknologian kehittämiseen, samoin kuin ihmisten kouluttamiseen: maissa, joissa valtio harrastaa sensuuria, joukko ihmisiä koulutetaan kiertämään hallituksen tv- ja internetpalveluille asettamat tekniset esteet.

World Servicen mukaan ”jotkin hallitukset haluavat estää vapaan tiedonsaannin ihmisltä, eritoten tällaisina levottomina aikoina kuin nyt”.

Yhdysvalloissa on parhaillaan senaatin käsittelyssä Internetin Musta Lista-lakiesitys Combating Online Infringement and Counterfeits Act, jonka voimaan tultua Yhdysvaltain hallitus voi sulkea sivustoja copyright-oikeuksien loukkaamisen perusteella. Tähän riittää linkittäminen toiselle sivustolle.

Turvallisuudesta vastaavat ICE; Immigration and Customs Enforcement sekä DHS; Department of Homeland Security ovat sulkeneet jo 84 000 sivustoa Yhdysvalloissa viime kuussa, ilman oikeuden päätöstä. Arvostelijat epäilevät viranomaisten tavoittelevan Facebookin ja muiden vastaavien sosiaalisten verkostojen sulkemiseen oikeuttavia valtuuksia.

Lähteet:
http://www.guardian.co.uk/media/2011/mar/20/bbc-world-service-us-funding?CMP=twt_fd [1]
http://www.speroforum.com/a/50605/WHO-Contamination-From-Fukushima-Worse-Than-Thought [2]