"Ne harvat, jotka tietävät totuuden pankkijärjestelmästä, ovat joko täysin riippuvaisia siitä tai janoavat sen mahdollistamia voittoja. Tämä ryhmä ei siis tule vastustamaan sen vääryyksiä. Sitten on suuri enemmistö, joka ei kykene alkuunkaan ymmärtämään koko talousjärjestelmää. Heistä tehdään maksumiehiä ilman, että he edes tietävät sitä."

Rotschildin veljekset Lontoossa

bioakku

Uusi bioakku saa virtansa paperista

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,50
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Elektroniikkavalmistaja Sony on esitellyt uudenlaisen bioakun, joka käyttää veden ja entsyymien seosta hajottamaan paperin selluloosaa glukoosiksi.

Sonyn johtavan tutkijan, Yuichi Tokitan mukaan glukoosista riittää energiaa pyörittämään pientä tuuletinta. -Keksintö on toki vielä alkutekijöissään, mutta on erittäin mielenkiintoista ajatella, mitä kaikkea tällä teknologialla voitaisiin tulevaisuudessa saada aikaan, Tokita kertoo. Sonyn tiedottaja Chisato Kitsukawa sanoo bioakulla olevan samanlaisen mekanismin kuin millä termiitit syövät puuta saadakseen energiaa.

Sokerista muuttui energiaksi, kun Sony käytti sekä paperin että aaltopahvin palasia tuottamaan glukoosia selluloosasta. Selluloosa toimii kasvien soluseinämien tukiaineena ja koostuu tuhansista peräkkäisistä glukoosimolekyyleistä, jotka hajotettiin entsyymeillä, ja jonka jälkeen glukoosia käsiteltiin uusilla entsyymeillä. Tulokseksi saatiin vetyatomeja, jotka yhdistyessään hapen kanssa muuntuvat vedeksi, sekä elektroneja, jotka kulkevat ulkoisen virtapiirin kautta tuottaen sähköä. Sonyn bioakusta ei vielä ole kilpailijaksi nykyisin käytössä oleville akuille, sillä prosessista riittää energiaa lähinnä mp3-soittimen kokoisiin laitteisiin.

Lähteet: http://www.bbc.co.uk/news/technology-16288107
http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/uusi+keksinto+akku+saa+virtansa+paperista/a743162?fail=f

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*