- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Tutkimus: Yhdysvallat on oligarkia, ei demokratia

zion-bankers-38619723032 [1]

Akateeminen Perspectives on Politics tulee ensi syksynä julkaisemaan tutkimuksen, jonka mukaan Yhdysvallat ei ole demokratia, vaan läpeensä korruptoitunut oligarkia.

On mielenkiintoista, että demokratian esitaistelijaksi kutsutussa Yhdysvalloissa tutkimus on ensimmäinen lajiaan. Tutkimuksen nimi on ”Testing Theories of American Politics” ja sen ovat tehneet Martin Gilens ja Benjamin I. Page.

Tutkijoiden mukaan ”amerikkalaisilla kansalaisilla ei ole todellisuudessa juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa maansa asioihin”. Maa toki täyttää muutamat kansanvallan perusvaatimukset, kuten säännölliset vaalit, mutta todellista valtaa maassa käyttää silti talouseliitti ja vaikutusvaltaiset lobbausjärjestöt. Kansalaisten on mahdotonta vastustaa rikasta ja hyvin verkostoitunutta eliittiä esimerkiksi äänestämällä vaaleissa.

Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, onko Yhdysvallat demokratia, oligarkia vai jotain näiden väliltä. Tutkijat muun muassa selvittivät Yhdysvaltojen kannan 1 779 tärkeässä poliittisessa kysymyksessä. Valtamedia ruokkii jatkuvasti mielikuvaa Yhdysvalloista ”vapaana maana”. Kiistaton johtopäätös kuitenkin oli, että Yhdysvalloissa poliittinen valta on huippurikkaalla eliitillä, eikä muutosta ole toistaiseksi näkyvissä.

BlackListedNews.com [2]