- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Tutkimus: luottamus valtamediaan romahtanut ”historiallisen alas”

Maailman suurimman pr-yhtiön, Edelmanin, uuden tutkimuksen mukaan [1] valtamedian kokema luottamus on romahtanut alemmas kuin koskaan ennen. Tutkimus esitellään tällä viikolla World Economic Forum [2] –tapahtumassa.

Edelmanin mukaan yhä useampi ihminen luottaa mieluummin ystäviensä Internetissä välittämiin uutisiin kuin valtavirtaisen valemedian kertomuksiin. Tämä ei tietenkään ole ihme, sillä valtamedia valehtelee järjestelmällisesti poliittisin motiivein [3].

Tutkimuksen tuottaneen yhtiön johtaja Richard Edelman kertoo, että epäluottamus valtamediaan linkittyy voimakkaasti ”raivokkaaseen populismiin ja nationalismiin”. Tämäkään ei yllätä, sillä valtamedia on aggressiivinen monikulttuurisuuden ja globalismin propagandakanava.

Edelman tutki 28:aa eri maata, joista vain osa sijaitsi Euroopassa. Tutkimuksessa selvisi, että inho valtamediaa kohtaan on universaalia eikä rajoitu vain läntiseen pallonpuoliskoon – epäluottamus toimittajia kohtaan on kasvanut nopeasti niin Kolumbiassa kuin vaikkapa Irlannissa.

Edelmanin mukaan epäluottamus mediaan on osa suurempaa eliitinvastaista liikehdintää. Yhä useampi ihminen vihaa tiedotusvälineiden ohella hallitusta, suuryrityksiä ja vaikutusvaltaisia kansalaisjärjestöjä.

Myös Suomessa jaettiin sodan aikana Poundin epäusko valtamediaan. [4]

Valtamediaa on kritisoitu jo kauan. Kuva 1930-luvulta.

Mediaan kohdistuva viha on kuitenkin kasvanut muihin instituutioihin verrattuna kaikista nopeimmin. Kansainvälinen luottamus mediaan on pudonnut jo 43 prosenttiin, mikä on historian matalin arvo. Edelman kertoo, että kansa pitää mediaa nykyään ”osana eliittiä”.

Valtamediaan pettynyt kansa etsii Edelmanin mukaan nykyään vaihtoehtoista tietoa Internetistä ja erilaisista sosiaalisista verkostoista. Vielä viisi vuotta sitten valtamediaa pidettiin Internetiä luotettavampana tietolähteenä, mutta nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen.

Edelmania yllätti erityisesti se, ettei eliitinvastaisuus noudattele perinteisiä sosioekonomisia rajoja. Myös varakkaat ja korkeasti koulutetut ihmiset ovat alkaneet epäillä valtamediaa. Menestyvistä ihmisistä 51 prosenttia kokee, että yhteiskunta on pettänyt heidät.

Eliitti on reagoinut tähän päättämällä, että hyökkäys on paras puolustus. Esimerkiksi Saksassa johtavat poliitikot ovat vaatineet [5] vankeusrangaistuksia valtamedian haastavien vaihtoehtomedioiden tukijoille.

 

Lue myös: Valtamedia varoittaa Magneettimediasta, Kansallisesta Vastarinnasta ja MV-lehdestä [6]