- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Tutkijat tutkittavina

Tanskalainen tutkija Poul Thorsen, 49,  katosi viime vuonna, mukanaan yli miljoona dollaria tutkimuksen tekoon tarkoitettua rahaa.

Nyt Thorsen on löytynyt, ja rahat myös: Thorsen oli hankkinut tutkimusmäärärahoilla asunnon, kaksi autoa ja Harley Davidson-moottoripyörän. Rahat Thorsen pihi antamalla oman tilinumeronsa Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC:n tilinumerona tehdessään tutkimusta CDC:lle ja NANEA:lle.

Syytteitä amerikkalainen oikeusistuin ropisteli Thorsenille varkaudesta, väärennöksestä ja rahanpesusta yhteensä 23 syytettä. Tanska nostaa omat syytteensä, koska Thorsen nosti Tanskan lakien vastaisesti palkkaa kahdesta eri yliopistosta yhtä aikaa.

Thorsen työskenteli Århusin yliopistolla ja häntä arvostettiin tutkijana. Thorsenin työtä on mm. The Danish Study, laajalti siteerattu teelmä vuodelta 2003, jossa kiistetään rokotteiden ja autismin välinen yhteys. Thorsenin tutkimusta on käytetty todistamaan, että elohopeaa sisältävät rokotteet ovat turvallisia: tutkimus todisti, että autismitapaukset olivat lisääntyneet 20-kertaiseksi sen jälkeen kun Tanskassa kiellettin elohopea rokotteissa. Tätä pidettiin todisteena siitä, että elohopea on turvallista.

Sittemmin on käynyt ilmi, että Thorsen jätti mainitsematta tutkimuksessaan sen, että samana vuonna tuli voimaan laki, joka määräsi autismitapaukset rekisteröitäviksi kansallisella, ei pelkästään paikallisella tasolla. Samana vuonna avattiin myös autismitapauksiin erikoistunut klinikka.
Thorsenin kaikki tutkimustulokset joutunevat uudelleen arviointiin. Seurauksena CDC saattaa joutua muuttamaan rokotepolitiikkaansa.
Toinen tunnettu rokotetutkija, pakollisia rokotuksia puoltava Paul Offit on syytteessä perättömien ja perustelemattomien, kunnialle käyvien väittämien esittämisestä. Offit on hyökännyt voimakkaasti rokotekriittisiä ihmisiä ja järjestöjä vastaan median kautta. Tapauksen selvittelyn yhteydessä on tullut ilmi, että Offitilla on vahvat taloudelliset siteet lääkeyhtiöihin, erityisesti rokotevalmistaja Merckiin.

Lisää aiheesta:

http://www.ajc.com/news/dekalb/autism-researcher-charged-with-910252.html [1]
http://www.cphpost.dk/news/international/51446-danish-scientist-indicted-in-us.html [2]
http://www.publicbroadcasting.net/wkar/news.newsmain/article/2/0/1788952/Nation/Denmark.scientist.accused.of.stealing.autism.research.money [3]