- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Turkki Syyrian sariinihyökkäyksen takana?

Turkin parlamentin kahden jäsenen mukaan Turkin hallitus järjesti vuoden 2013 kaasuhyökkäyksen Syyriassa. Vuotajat kertovat turkkilaisen MKE:n (The Turkish Mechanical and Chemical Industry Corporation) toimittaneen kemikaalit. He viittaavat myös salaa tallennettuihin keskusteluihin.

 

Oppositiopuolue CHP:n edustajat Eren Erdem ja Ali Seker puhuivat lehdistötilaisuudessa Istanbulissa 21. lokakuuta 2015.

Pulizer-palkittu journalisti Seymour M. Hersh kirjoitti vuonna 2014 Turkin tiedusteluorganisaation osallistuneen kaasuiskujen suunnitteluun.

Adanan kaupungin pääsyyttäjäviraston suorittaman tutkinnan mukaan sariini toimitettiin Syyriaan useiden liikemiesten välityksellä.

[Juutalaisen Anti-Defamation League (ADL) –järjestön johtaja Abraham H. Foxman ojentamassa palkintoa presidentti Erdoğanille.] [1]

Juutalaisen Anti-Defamation League (ADL) –järjestön [2] johtaja Abraham H. Foxman ojentamassa palkintoa presidentti Erdoğanille.

Edustaja Erdemin mukaan Turkin hallitus on tarkoituksenmukaisesti haitannut tutkintaa.

Erdem mainitsi, että Turkin valtakunnansyyttäjäviraston suorittaman teknisen valvonnan avulla saatiin pitävää näyttöä yhteyksistä ääriliikkeisiin. Terroristijärjestö al-Qaidan militantti Hayyam Kasap oli yksi sariinikaasun vastaanottajista.

”MKE [The Turkish Mechanical and Chemical Industry Corporation] on yksi toimijoista, joka on mainittu tutkinta-aineistossa. Teonkuvaus on mainittu. Kaikki yksityiskohdat siitä, kuinka sariini valmistettiin Turkissa ja toimitettiin terroristeille löytyvät tästä aineistosta, kuten myös äänitallenteet,”

”Salaa nauhoitetut puhelinkeskustelut paljastavat, kuinka kaasu toimitettiin haluttuihin osoitteisiin kuten myös sen, kuinka hankkia raketteja, jotka kykenevät laukaisemaan myrkkykaasua sisältäviä kapseleita. Kuitenkin, pitävästä näytöstä huolimatta ketään ei ole pidätetty tapaukseen liittyen. Kolmetoista henkilöä pidätettiin tutkinnan ensimmäisessä vaiheessa, mutta heidät vapautettiin myöhemmin, mikä osoittaa vääräksi hallituksen väitteet sen terrorismin vastaisesta kamppailusta,” Erdem huomauttaa.

[3]

Musa’nin çocuklari (suom. Mooseksen lapset). Kirjailija Ergün Poyrazin mukaan Recep Tayyip Erdoğan ja hänen vaimonsa ovat kryptojuutalaisia, jotka tekevät salaista yhteistyötä Israelin tiedustelun kanssa.

 

Yli 1300 ihmistä on kuollut sariinihyökkäyksissä Ghoutan alueella sekä lukuisilla muilla Syyrian pääkaupunki Damaskoksen lähialueilla. Länsi on syyttänyt al-Assadin hallintoa hyökkäyksistä. Venäjä väittää iskujen olleen ”väärän lipun operaatioita”, joiden tarkoituksena on mahdollistaa Yhdysvaltain armeijan väliintulo Syyrian konfliktiin.

CHP:n sihteeri Seker oli tyytymätön hallituksen toimintaan.

”Tutkinta osoittaa selkeästi että kemikaalit salakuljettaneet henkilöt … eivät kohdanneet vaikeuksia, mikä todistaa Turkin tiedustelun olleen tietoinen heidän toiminnastaan.” Hän totesi.

”Näiden henkilöiden tulisi istua vankilassa rikostensa vuoksi, mutta yhtäkään ei ole vangittu. Entiset pääministerit ja sisäministeri tulisi saattaa vastuuseen heidät osallisuudestaan tapahtuneisiin selkkauksiin,” Seker jatkoi.


Erdem sanoi nostavansa rikoskanteen tapauksen johdosta.

 

Lähde: Zaman