"Elämme pelossa, emme demokratiassa. Eliitti pelkää kansaa, minkä vuoksi se on säätänyt mielipidelakeja pelotellakseen kansaa. Siksi yhä harvempi uskaltaa kertoa todellisista mielipiteistään."

Ursula Haverbeck Dortmundin tuomioistuimessa 2007.

Kuva: Toholammin Kehitys Oy

Toholammilla käytössä oma paikallisraha

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 4,92
Loading...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Toholammilla on oma paikallisraha nimeltä Toho. Toho on setelin tapainen maksusitoumuspaperi, jonka tuottajana ja myyjänä toimii Toholammin kehitys Oy. Paikallisraha on käypää valuuttaa 14:ssä toholammilaisyrityksessä.

Toho on ollut käytössä nyt jo neljä vuotta, ja sillä halutaan lisätä Toholammin kunnan omien palveluiden ostamista sekä tukea pieniä ja keskikokoisia yrityksiä. Vuosittain Tohoa on liikkeellä kunnassa muutaman kymmenentuhannen euron edestä.

Tohoa on jaettu opiskelustipendeinä ja urheiluseurojen palkintoina, mutta se käy myös maksuvälineenä kaupanteossa niissä yrityksissä, jotka ovat mukana Toho-järjestelmässä.

Toholammin kunnassa halutaan edistää paikallista yritystoimintaa oman paikallisvaluutan avulla. Tohoksi nimetty raha on käytössä nyt jo neljättä vuotta, ja sillä halutaan lisätä kunnan omien palveluiden ostamista ja tukea pieniä ja keskikokoisia yrityksiä.

Toholammin Kehityskeskuksen neuvoja Tuomas Saroja uskoo, että kunnan oma valuutta on pitkän tähtäimen keino kehittää ja tukea paikallista palvelua ja kauppaa.

Toholammin kunnanjohtajan mukaan idea omasta rahasta syntyi Kanadassa, missä eräällä kauppaketjulla on käytössään vastaava systeemi.

Lähteet: 

http://www.kp24.fi/uutiset/50914/Toholammilla-k%C3%A4yt%C3%B6ss%C3%A4-oma-paikallisraha-TOHO

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/05/toholammilla_ostokset_voi_maksaa_tohoilla_2603558.html

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*