- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Timo Soini vie perussuomalaisia kohti Natoa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on julkaissut uuden videon, jossa hän toteaa, että Nato-asialla ”nokittelu on tyhmää”. Toisin sanoen häntä ärsyttää se, että puolueilta vaaditaan rehellisiä kannanottoja sotilasliittokeskustelussa.

Tuoreella videolla Soini toteaa, että lähtökohtana kaikelle keskustelulle on oltava, että Suomella on ”Nato-optio”. Kun Soinilta kysytään, mikä hänen Nato-kantansa on, ei puheenjohtaja suostu antamaan suoraa vastausta. Soini puhuu ”isänmaan edusta”, muttei siitä, mitä se konkreettisesti merkitsee.

Soini on rakentanut pitkäjänteisesti suorasanaisen periaatteen miehen julkisuuskuvaa. Hänen kantansa Nato-kysymykseen on kuitenkin osoitus siitä, että kansanomaisen ulkokuoren alla piileskelee pesunkestävä ammattipoliitikko vailla periaatteita. Soini on muuttanut Nato-kantaansa jatkuvasti vuoden 2014 aikana ja hänen jäljissään ovat seuranneet muutkin perussuomalaiset.

Keväällä [1] ilmestyi Soinin Peruspomo-kirja, josta selvisi, että perussuomalaisten kanta Natoon ei enää ollut kielteinen. Soini perusteli takinkääntöä Venäjän toiminnalla. Pian Soini kuitenkin ilmoitti Uudessa Suomessa [2], että hän ei kannata Natoon liittymistä. Samalla hän totesi, että mikäli Natoon kuitenkin päätetään liittyä, puolueiden täytyy sopia asiasta äänestäjiltä salassa. Loppukesästä [3] mieli muuttui jälleen, ja Soini liittyi Nato-selvitystä kannattavien joukkoon. ”Vielä toukokuussa Soini piti keskustelua Suomen Nato-jäsenyydestä hyödyttömänä, koska neljällä suurimmalla eduskuntapuolueella ja presidentillä ei ole jäsenyydestä yhteistä kantaa,” MTV3 kirjoitti. Syyskuussa [4] perussuomalaisten oma puoluejulkaisu kertoi Soinin todenneen Ylen Ykkösaamussa, että puolueen Nato-kanta on negatiivinen. ”Pitää olla pitkä ja looginen linja!” peruspomo totesi.

Mikäli merkit pitävät siis paikkansa, tulee Soinin seuraava Nato-kannanotto olemaan negatiivinen. Tämä jälkeen on vuorossa Natoa puoltava lausunto. Selvää on, että perussuomalaiset tahtovat sotilasliittoon, mutta eduskuntavaalien alla rehelliset kannanotot pelottavat suomalaispopulismin kuningasta.

Myös perussuomalaisiin kuuluva puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö on antanut ristiriitaisia Nato-lausuntoja. Vielä 2011 [5]linjan piti olla selvä: ”Suomen kansan enemmistö ei maatamme Naton jäseneksi halua. Eivät myöskään Perussuomalaiset.” Tänä keväänä [6] jyrkkä sävy oli kuitenkin jo loiventunut: ”Ei Nato meille mörkö ole, mutta suhtaudumme tällä hetkellä kriittisesti Nato-jäsenyyteen,” Niinistö kertoi Verkkouutisille. Kesälläkin [7] Niinistön kanta oli yhä ”kriittinen”. Johtuneeko peruspomon painostuksesta, mutta syksyllä [8] kelkka oli kääntynyt jo kokonaan – nykyään Nato-jäsenyys olisi hänen mielestään ”hyvä asia”.

 

Lue myös:

Timo Soini rakastaa Gazan kansanmurhaa [9]
Myös Perussuomalaisten nuorten uusi johtaja on sionisti [10]
Nato: 65 vuotta rauhantyötä pommittamalla [11]
Nato-jäsenyys olisi suuronnettomuus Suomelle [12]