"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Henkilökohtaisten tietojen kanssa tulee olla tarkkana internetissä asioidessa. Kuva: iStockphoto

Tietoturvaviikolla annettiin vinkkejä yksityisyyden suojeluun netissä

0 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 50 ääntä, keskiarvo: 0,00 / 5 tähteä 5 (0 ääntä, keskiarvo: 0,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Yksityisyys verkossa oli teemana tämän vuoden Tietoturvaviikolla, jota vietettiin tällä viikon. Tietoturvaviikkoa koordinoi Viestintävirasto.

Teemaviikon aihe on noussut ajankohtaiseksi sosiaalisen median palvelujen käytön ja verkko-ostamisen yleistymisen myötä.

Tietoturvaviikolla annettiin vinkkejä yksityisyyden suojelemiseen internetissä. Henkilökohtaisten tietojen jakelussa kannattaa olla erityisen huolellinen. Sosiaalisessa mediassa kannattaa miettiä, mitä henkilökohtaisia tietoja itsestään julkaisee ja mille yleisölle.

Netin käyttäjän ei kannata luottaa liikaa eri palveluiden yksityisyysasetuksiin. Oma nimi ja kuva ovat yleistä tietoa, mutta esimerkiksi oman kotiosoitteen, sähköpostiosoitteen, henkilökohtaisten valokuvien ja muiden yksityisasioiden kanssa tulee olla tarkempi.

Netin käyttäjän tulee suojella myös toisten ihmisten yksityisyyttä: älä kerro muista enempää kuin he itse haluavat.

Olennainen osa turvallisuutta ovat salasanat: tee niistä riittävän vaikeita ja pidä ne vain omana tietonasi.

Verkko-ostamisessa tärkeää on tarkistaa nettisivujen luotettavuus, josta kertoo selkeät yhteystiedot ja käyttöehdot. Verkkokaupoissa voi maksaa luottokortilla, kunhan tietoja annetaan suojatun yhteyden kautta. Nettisivun osoitekentässä on silloin lukon tunnus ja osoitteen alku on muotoa https://

Luottokorttitietoja, verkkopankkitunnuksia tai salasanoja ei saa lähettää koskaan sähköpostitse.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*