"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko."

George Orwell

Kuva: iStock

Tiedemies kehitti hengenvaarallisen version H5N1-viruksesta

27 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 527 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 527 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 527 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 527 ääntä, keskiarvo: 4,67 / 5 tähteä 5 (27 ääntä, keskiarvo: 4,67)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

National Public Radio, NPR, raportoi hollantilaisessa Erasmus Medical Center -tutkimuskeskuksessa työskentelevän tri Ron Fouchier´in ilmoittaneen hiljattain Maltalla pidetyssä flunssakonferenssissa onnistuneensa kehittämään tavan, jolla lintuinfluenssa -viruksen H5N1 saa muuntumaan nisäkkäissä helpommin leviäväksi kannaksi.

Virologi Fouchier on muokannut viruksen geenejä niin, että se on nyt helpommin tarttuva.

Luonnontilassa oleva H5N1 ei tartu linnuista ihmiseen kovinkaan helposti. Fouchier´in muunnos sen sijaan on tuntematon suure.

Fouchier sanoo muokanneensa virusta tarttuvammaksi, koska halusi nähdä ”mihin se pystyy”.

Pittsburghin yliopiston bioturvallisuusosaston johtaja, bioterrorismiasiantuntija tri Thomas Ingleby kommentoi Fouchier´in koetta: ”Se, että tiedemies muuntaa tappavan viruksen tappavaksi ja erittäin tarttuvaksi virukseksi, on huono idea. Toiseksi huonoin idea on julkaista tutkimustulokset niin, että muut voivat kopioida ne.”

Fouchier ei ole saanut vielä bioturvallisuuskomitean lupaa julkaista tutkimustuloksiaan.

 

Lähteet:

http://www.npr.org/blogs/health/2011/11/17/142453447/bird-flu-research-rattles-bioterrorism-field

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

2 Kommentit

  1. Tuhannen taalan paikka, Riikka ja Magneettimedia !

    Jos HS ja muu valtamedia kieltäytyy julkaisemasta tuota metodia (tai linkkiä metodisivustolle) jonka minä suomentaisin, niin julkaisisitteko Te metodin suomennokseni sensuroimattomasti ?!

    (Eli pitääkö kaiken tiedon olla julkista ? VAi sittenkin salattava kansalta tärkeää biotietoa ?)

    (0)(0)
  2. Tuon artikkelin jujuhan on siinä, mitä tieteen nimissä pystytään tekemään ja tehdään enemmän ja vähemmän yleisöltä salassa. Pahalta näytää, että on odotettavissa taas yksi tappava tauti lisää, johon kas kas on myös lääke, jota myydään poikkeusolosuhteiden varjolla maailmanlaajuisesti, kuten viimeksi sikapiikitystä. Asiaahan – siis markkinointia- on jo muutamaan kertaan maailmanlaajuisesti harjoiteltu lintuinfluenssan, sikainfluenssan ja sarsin avulla. Ei mitenkään yllättävää, että uutta tautia pukkaa kehiin. Ja mitä salaukseen tulee, sotateknologia on 15 vuotta edellä siitä mitä rahvas tietää. Siihen kuuluu myös biologisten aseiden käyttö.

    (0)(0)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*