- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

”Terrorismia” käytetään jälleen tekosyynä yksityisyydensuojan kaventamiselle

Amerikkalainen tiedustelutuomioistuin vahvisti tiistaina, että keskusrikospoliisi FBI saa käyttää hyväkseen vakoilujärjestö NSA:n keräämiä tietokantoja. Kansalaisten yksityisyydensuojaa vaalivien lakimiesten mukaan tämä on jälleen uusi askel kohti poliisivaltiota, kirjoittaa LA Times [1].

Kuten viime vuosien tietovuodot ovat osoittaneet, Amerikan kansallinen turvallisuusvirasto NSA vakoilee järjestelmällisesti lainkuuliaisia ihmisiä ja kerää esimerkiksi jättimäisiä puhelintietokantoja ”terrorismin torjumisen” varjolla.

Asianajaja Amy Jeffers on huolissaan siitä, että nykyolosuhteissa myös NSA:n ulkopuoliset viranomaiset voivat päästä vakoilumateriaaliin käsiksi, vaikka tutkittavat rikokset eivät millään tavalla liittyisi terrorismiin.

Länsimaissa on meneillään dominoteoriaa muistuttava kehitys, jossa kansalaisten yksityisyydensuojan loukkaamista laajennetaan vähä vähältä lisää. Samalla lisääntyy myös niiden määrä, joilla on oikeus päästä tietoihin käsiksi. Toimet, joita käytettiin ennen vain kansainvälisiä terroristeja vastaan, arkipäiväistyvät.

Tavallisia rikoksia tutkivien poliisien käytössä on muun muassa NSA:n keräämiä puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita, varsinaisia puhelinkeskusteluita ja tekstiviestejä.

Myös keskusrikospoliisi FBI kerää nykyään suuria tietokantoja kryptatusta eli salatusta tietoliikenteestä siinä toivossa, että jossain vaiheessa salaukset saadaan murrettua. Jeffersin mukaan FBI ylittää lain suomat valtuutensa, mikäli se alkaa toimia kansainvälisen tiedustelupalvelun tavoin. Tuomioistuin oli kuitenkin eri mieltä.

nsa-prism1 [2]

Lisää vakoilua vaaditaan myös Suomeen

Kansalaisten oikeuksia vaalivat järjestöt epäilevät nyt, että poliisijärjestöt alkavat kerätä entistä suurempia tietokantoja lainkuuliaisten ihmisten välisestä viestiliikenteestä siltä varalta, että nämä syyllistyvät myöhemmin rikoksiin!

Siirtymä Neuvostoliiton kaltaiseksi poliisivaltioksi ”oikeutetaan” terrorismin [3] vastaisen sodan nimissä.

Amerikkalaiset viranomaiset ovat viime aikoina vaatineet yksityisiä teknologiayhtiöitä asentamaan esimerkiksi takaportteja tuotteisiinsa, jotta kansalaisten vakoilu olisi valtion kannalta helpompaa. Samalla kansalaisista tehdään helppoja uhreja hakkereille ja ulkomaiden tiedustelupalveluille.

Yhdysvaltojen kehitys on suomalaisten kannalta tärkeää siksi, että myös täällä Perskeko-hallitus on ”terrorismiin” vedoten vaatinut poliisin vakoiluvaltuuksien laajentamista. Kasvava terrorismin uhka johtuu siitä, että sama hallitus tahtoo väkisin hukuttaa Suomen laittomiin tunkeutujiin [4].

Muun muassa kokoomuksen juutalainen kansanedustaja Ben Zyskowicz [5] sekä perussuomalaiset [6] ministerit Jari Lindström ja Jussi Niinistö tahtovat kaataa nykyisen perustuslain kohdat, jotka suojelevat kansalaisten yksityisyyttä yli-innokkailta viranomaisilta.

 

Lue myös: Kultaranta: poliisin vakoiltava suomalaisten Internet-käyttäytymistä tehokkaammin [7]