- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Talousromahdus 2015: 11 näkökulmaa

Kriittinen talousjulkaisu The Economic Collapse ennustaa, että 2015 tulee olemaan finanssikriisivuosi. Edellisestä suurromahduksesta on jo lähes seitsemän vuotta, ja yhä useampi talousasiantuntija uskoo, että rahoitusmarkkinoiden kupla puhkeaa tänä vuonna. The Economic Collapse kokosi 11 mielenkiintoisinta näkökulmaa:

Bill Fleckenstein [1]: ”Taloutta yritetään piristää puskemalla osakemarkkinat nousuun. Se ei kuitenkaan tule onnistumaan, vaan kehitys johtaa onnettomuuteen. Kun sijoittajat huomaavat, että kyse on huijauksesta, dollari ja osakemarkkinat tulevat sukeltamaan. Toivottavasti sama tulee tapahtumaan joukkovelkakirjalainamarkkinoille.”

John Ficenec [2]: ”Yhdysvaltoja vaivaa osakemarkkinoiden yliarvostus. S&P 500:n (eli yhdysvaltojen 500 markkina-arvoltaan suurimman yrityksen) inflaatiokorjattu voittokerroin (CAPE) on tällä hetkellä 27,2. Lukema on runsaasti korkeampi kuin historiallinen keskiarvo, 16,6. Vuoden 1882 jälkeen luku on ollut vain kolmesti korkeampi – vuosina 1929, 2000 ja 2007.”

Lehman-Brothers-collapse [3]Ambrose Evans-Pritchard [4]: ”Euroalue tulee siirtymään deflaatioon helmikuussa ja tilanne tulee vaikuttamaan toivottomalta. Reaalikorko ampaisee nousuun. Velkaantuminen kasvaa BKT:ta nopeammin. Koronkorko tulee rampauttamaan koko alueen.”

The Jerome Levy Forecasting Center [5], joka ennusti 2007 Subprime-kriisin: ”Uutiset kansainvälisiltä markkinoilta ennakoivat, että 2015 on laskun vuosi.”

Paul Craig Roberts [6]: ”Länsimaisen talouden korttitalo tulee romahtamaan millä hetkellä hyvänsä. Osakemarkkinat on rakennettu tyhjän päälle, niihin ei voi luottaa. Dollarin arvo voi romahtaa hetkessä.”

David Tice [7]: ”Minulla oli samanlainen tunne 1998 ja 1999 sekä 2005 ja 2006. Tämä tulee päättymään huonosti, siitä voimme olla varmoja.”

Liz Capo McCormick ja Susanne Walker [8]: ”Yhdysvaltojen hallituksen joukkovelkakirjalainat tulevat kokemaan katastrofin, arvioi Wall Street.”

Phoenix Capital Research [9]: ”Kehitys tulee vaikuttamaan kaikkeen. Suurin osa viime vuosien ’kasvusta’ on saatu aikaan lainaamalla halpoja dollareita. Dollarin vajotessa yhä useampi lainarahalla rahoitetuista riskisijoituksista tulee räjähtämään käsiin. Öljy on vasta alkusoittoa.

Jos kriisi etenee täydellä vauhdilla, kiehuu Yhdysvalloissa jopa 9 biljoonan dollarin katastrofi. Ongelma on kokoluokaltaan sama kuin jos Saksa tai Japani yhtäkkiä pyyhittäisiin maailmankartalta.”

Rob Kirby [10]: ”Raakaöljyn hinnan lasku tulee aloittamaan uuden finanssikriisin. Kriisi on tiukasti sidoksissa roskalainoihin, joilla rahoitettiin Pohjois-Amerikan liuskeöljykokeilua. Kun lainat (joita on noin puoli biljoonaa dollaria) alkavat luisua, joutuvat etenkin länsimaiset pankit vaaraan. Yhdysvaltojen keskuspankki tuskin ryntää enää apuun.

rahanpaino [11]

Seuraava elvytysohjelma (QE4) tulee todennäköisesti sisältämään bail-inejä (pankin velkojen arvonalentaminen tai muuntamien osakepääomaksi), sillä bail-in-lainsäädäntö on ollut pöydällä kaikkialla länsimaissa. Pankkieliitti on jo sepittänyt liudan tekosyitä, jotta rahaa voidaan alkaa taas painaa. Rahoja tullaan takavarikoimaan säästö- ja eläketileiltä.”

John Ing [12]: ”2008 romahdus oli kenraaliharjoitus varsinaista katastrofia varten, joka on nyt edessämme. Valtiot ovat nyt vielä pahemmin velkaantuneita kuin yksityinen sektori oli tuolloin. Tällä kertaa romahdus tulee olemaan vielä monta kertaa raskaampi kuin 2008.”

Gerald Celente [13]: ”Turvallisuudentunteemme on rakennettu valheen pohjalle. Sijoittajat menettävät pian itseluottamuksensa, sillä taloutemme on Ponzi-huijaus. Mitä sitten tehdään? Korkotasoa ei voida nostaa. Näimme joulukuussa miten kävi, kun pääomamarkkinoihin alkoi tulla säröjä. Luottamus on häviämässä. Pian Wall Streetin ja maailman valtaa paniikki.”

The Economic Collapse [14]