- Magneettimedia - https://magneettimedia.com -

Syyttömänä tuomittu kolesteroli

Uudet tutkimukset osoittavat, että kolesterolin tai rasvan syöminen ei kohota kolesterolia eivätkä ne lisää myöskään sydäntautiriskiä.

Ihmisiin on iskostunut syvälle uskomus kolesterolin haitallisuudesta ja sitä pidetäänkin kansan keskuudessa edelleen syypäänä sydänsairauksiin. Nykytutkimukset osoittavat selkeästi, ettei kolesterolitaso ole yhteyksissä sydänsairauksiin, eikä siten esimerkiksi korkeasta kolesterolitasosta voi ennustaa sydänkohtaus- eikä halvausriskiä.
Näistä faktoista huolimatta lääkärit määräävät ahkerasti potilailleen statiinilääkkeitä, jotka ovat arvatenkin suurta bisnestä lääkevalmistajille.

Ironista statiinilääkkeissä on yhdysvaltalaisen lääkäri Joseph Mercolan mukaan se, että niitä määrätään sydänsairauksien ehkäisemiseksi, vaikka samalla maailman eniten myydyn statiinilääkkeen Lipitorin kyljessä todetaan, ettei sen ole osoitettu estävän sydänsairauksia tai sydänkohtauksia.
Herää kysymys, miksi potilaille annetaan lääkettä, jolla ei ole minkäänlaista vaikutusta ehkäistä sitä sairautta, johon se on määrätty? Vastauksen saimmekin jo aiemmin, eli syy siihen, miksi kolesterolitason alentaminen ei voi estää sydäntauteja on se, että kolesteroli ei alunperinkään aiheuta niitä, toteaa tohtori Mercola.

•••

Statiinilääkkeiden sen sijaan on todettu aiheuttavan muun muassa lisääntynyttä syöpäriskiä, maksaongelmia, muistokatoa, masennusta ja lihasheikkoutta – sydänlihas mukaanlukien. Toisin sanoen, statiinilääkkeillä ei näytä olevan minkäänlaisia positiivisia vaikutuksia. Mihin niiden räjähdysmäinen suosio sitten oikein perustuu?

Kaikki sai alkunsa häpeällisen huonosta tieteestä vuonna 1913, kun venäläinen tutkija nimeltä Anitischkov syötti kaneille runsaasti kolesterolia sisältävää ruokaa. Kanit saivat valtimotukoksia, jotka olivat täynnä kolesterolia ja kuolivat. Kanit syövät kuitenkin luonnostaan ruohoa eivätkä kolesterolia, eikä niillä näin ollen ole mitään keinoa sulattaa sitä. Anitischkovin tekemän tutkimuksen lopputulos  ei siis ole sovellettavissa meihin ihmisiin,  mutta näin alkoi lähes 100 vuotta kestänyt kolesterolihuijaus – kolesteroli oli pidettävä mahdollisimman alhaisena tai sai kärsiä sen seuraukset.

Vastoin yleisiä luuloja, alhainen kolesterolitaso (<4 mmol/l) on parempi halvausriskin ennuste kuin liian korkea (yli 6 mmol/l), kummankin tilan ollessa yhtä vaarallisia. Eräässä hollantilaisten tutkijoiden suorittamassa laajassa tutkimuksessa todettiinkin, että miehillä, joiden kolesteroliarvot olivat alhaiset, oli suurempi riski saada masennusoireita. Kymmenet tutkimukset tukevat myös alennettujen tai alhaisten kolesteroliarvojen ja väkivaltakäyttäytymisen välistä yhteyttä.

Lisäksi yli 41 000 potilastietoa koskevassa meta-analyysissä todettiin, että ihmisillä, jotka ottavat statiinilääkkeitä kolesterolin saamiseksi mahdollisimman alhaiseksi, on suurempi syöpäriski, kun taas muut tutkimukset ovat liittäneet alhaisen kolesterolin Parkinsonin tautiin.


Mikä kolesteroli?

Lähde: Suuri kolesterolihuijaus, http://www.lootuskirja.fi/products?catid=59.

Kuinka alentaa kolesterolia luontaisesti?

Tohtori Joseph Mercola neuvookin tulehdustilan ja kolesterolin alentamiseksi sekä sydän-ja verisuonitautien ehkäisemiseksi välttämään seuraavia:
– hapettunutta kolesterolia (kolesterolia joka on härskiintynyt kuten esimerkiksi kovaksi keitetyt munat)
– runsasta sokerin ja viljojen syömistä
– korkeassa lämpötilassa valmistettuja ruokia
– transrasvojen syömistä
– paikallaan olevaa elämätapaa
– tupakointia
– tunnestressiä

Mercolan mukaan nykysuositusten mukainen, vähärasvainen ja runsashiilihydraattinen ruokavalio, on myötävaikuttanut alati laajenevaan diabetes- ja lihavuusepidemiaan lisäämällä tulehduksia ja siten kolesterolia kehossa. Nykytiede onkin osoittanut sen, minkä luonto on tiennyt aina: Tyydyttynyttä rasvaa ei tarvitse pelätä – se on vain hyväksi.