"Toimittajat tuhoavat totuuden, valehtelevat, vääristävät, panettelevat ja polvistuvat rahan vallan edessä. Heidän ammattinsa on pettää heidän isänmaansa ja rotunsa. Olemme valtamediassa kasvottoman eliitin palvelijoita, sätkynukkejä; he vetävät naruista ja me tanssimme."

John Swinton, New York Times

Superkasvihuonekaasut valloillaan Euroopassa

5 ääntä, keskiarvo: 4,20 / 5 tähteä 55 ääntä, keskiarvo: 4,20 / 5 tähteä 55 ääntä, keskiarvo: 4,20 / 5 tähteä 55 ääntä, keskiarvo: 4,20 / 5 tähteä 55 ääntä, keskiarvo: 4,20 / 5 tähteä 5 (5 ääntä, keskiarvo: 4,20)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Euroopan kemianteollisuus päästää salaa suunnattomia määriä voimakasta ”superkasvihuonekaasua” HFC-23:a ilmakehään, selvittää sveitsiläinen valtion EMPA-laboratorion tekemä tutkimus.

Geophysical Research Letters-julkaisussa ilmestyneen EMPA:n raportin mukaan HFC-23 päästöt läntisessä Euroopassa ovat 60–140% korkeammat kuin on virallisesti raportoitu.

Empan Jungfraujoch-mittausasema sijaitsee Sveitsin vuoristossa 3580 metrin korkeudessa ja se mittaa ilmakehästä yli 50 kasvihuonekaasun pitoisuuksia. Useassa tapauksessa tutkijat pystyvät myös määrittämään päästöjen lähteen tietokonemallinnosten avulla.

– Tutkimuksemme osoittaa, että mittausmenetelmällä voidaan arvioida luotettavasti kansainvälisten sopimusten noudattamista, EMPA:n tutkija Stefan Reimann sanoi.

Tiedemiehet ovat jo pitkään epäilleet, että joissain maissa päästöjä ei raportoida oikein. Ilmasta tehdyt mittaukset ovat jo aiemmin viitanneet siihen, että viralliset raportit eivät täsmää todellisten päästöjen kanssa.

HFC-23 eli fluorattu hiilivety on erittäin pitkäikäinen ja voimakas kasvihuonekaasu. Sen elinaika ilmakehässä on 270 vuotta, ja lämmitysvaikutus hiilidioksidiin verrattuna jopa lähes 15000-kertainen. HFC-23 muodostuu sivutuotteena HCFC-22:n tuotannossa, jota käytetään muun muassa jäähdytyslaitteissa ja teflonin valmistuksessa.

Lähes kaikki HFC-23 päästöt tulevat HCFC-22-tehtailta, joita löytyy Länsi-Euroopasta vain kuusi.

Asiasta kertoi EurActiv.

 

Lähde:

http://www.euractiv.com/en/climate-environment/europe-emits-huge-unreported-gas-cloud-report-news-507124

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*