- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Suomen suhde kansainväliseen oikeuteen: Iranin ja USA:n välinen konflikti

Hiljattain valtamedioissa ja myös Magneettimediassa [1] uutisoitiin, kuinka Yhdysvaltojen korruptoitunut sionistipresidentti Donald Trump salamurhautti Irakissa Bagdadin lentokentällä Lähi-idän ansioituneimman antisionistin, kenraali Qassim Suleimanin ohjusiskulla, jonka vaikutuksesta kenraali sai marttyyrin viitan maanpäälliselle muistolleen. Tästä johtuen Iran joutui tekemään vastaiskun ohjuksilla Yhdysvaltojen tukikohtiin Irakissa, mutta tarkoituksella niin kirurgisesti, että vahinkoa ei juuri tullut. Huolimatta Yhdysvaltojen edellä mainituista terroriteoista, Suomen ”tasavallan” presidentti Sauli Niinistö tuomitsi [2] juuri Iranin suvereniteettiaan puolustavat iskut. Mikäli Suomi olisi toiminut kansainvälisten oikeudellisten periaatteiden mukaisesti, olisi sen pitänyt tuomita Yhdysvaltojen tekemät salamurhaiskut.

Kansainvälinen oikeus: Suomen törkeä julkilausuma Iranin puolustautumisen tuomitsemiseksi

YK:n määrittämä [3] kansainvälisen oikeuden kunnioittaminen perustuu vastavuoroisuuteen. Sen mukaan valtioiden tulisi noudattaa tiettyjä normeja, koska ne haluavat muidenkin noudattavan niitä. Kansainvälisen oikeuden säännökset toteutuneena hyödyntäisivät valtioita, koska niiden tarkoituksena on tuoda valtioiden välisiin suhteisiin vakautta ja ennustettavuutta. Tässä mielessä kansainvälinen oikeus on kuin valtioiden yhteinen kieli, joka osaltaan minimoi väärinkäsitysten ja siten myös konfliktien vaaraa.

Yhdysvallat on yksi räikeimmistä poikkeuksista, jotka eivät noudata ensinkään yllä mainittuja normeja.

Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan periaatteiden mukaan voimankäyttöön voidaan turvautua ainoastaan turvallisuusneuvoston valtuuttamana tai noudattamalla YK:n peruskirjan artiklan sääntöä 51, jonka mukaan kuitenkin itsensä puolustaminen on sallittua.1

Myös Iran joutui puolustautumaan Yhdysvaltojen taannoista valtioterrorismia vastaan.

Tästä yllä mainitusta huolimatta Suomi Niinistön kautta tuomitsi Iranin oikeutetut puolustusiskut, jotka tällä erää näyttävät pelastavan Lähi-idän ja muun maailman suuremmalta sodalta ja onnettomuudelta. Suomi asettui valtioterrorismin tueksi, jota Yhdysvallat enimmäkseen edustaa. Virallinen Suomi ihannoi sionistisen Yhdysvaltojen globaalia ja veristä valtapolitiikkaa.

Niinistön ”hallitsema” Suomi vaati myös Iranin viranomaisia antamaan ”täyden selvityksen toimistaan”. Tätä säesti pääministeri Sanna Marin kirjoittaessaan iskuista Twitterissä [4]. ”Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut ja edellyttää, että Iran antaa selvityksen toimistaan”.

On toki hyvin ymmärrettävää tällaisen Marini-Niinistön Suomen suhtautumisen Yhdysvaltoihin ja yleensä Nato-maista koostuvaan koalitioon, sillä onhan Suomi sitoutunut laittoman isäntämaasopimuksen kautta vesi-, ilma- ja maa-alueensa varauksettomaan luovutukseen mahdollisten Nato-joukkojen käytettäväksi. Suomessa on jo parveillut Yhdysvaltojen asevoimia ja sotilaita. Suomi on niin lähellä Natoa kuin se ilman sopimuksen ratifiointia voi olla. Tällaisella Yhdysvaltoja liehakoivalla ”ulkopolitiikalla” Suomen poliittinen mafia suosii ISIS-terroristen voimistumista, sillä olihan ISIS Israelin ja Yhdysvaltojen luomus, jota vastaan juuri Iran ja edesmennyt Suleimani ovat taistelleet.

YK:n peruskirjan artiklan säännön 51 mukaan jäsenvaltiolla on luonnollinen oikeuden suvereniteettinsa puolustamiseen, jota oikeutta Iran on myös käyttänyt. Koska virallinen Suomi asettui Yhdysvaltojen ja Iranin välisessä konfliktissa aukottomasti USA:n puolelle ja Irania vastaan, vaikuttaa siltä, että Suomen poliittinen johtajisto tuomitsee YK:n määrittämän kansainvälisen oikeuden, kuten myös YK:n artiklan säännön 51.

Itse asiassa YK:n normistojen mukaan Yhdysvaltojen hiljattaiset iskut Irakissa Irania vastaan ovat sotarikos, jota Suomi läntisen liittouman militaristisena alueena puolustaa.

Ihmettelyä myös herättää se, että miksi virallinen Suomi ei vetänyt suomalaisjoukkoja pois Irakista, vaikka tiedettiin konfliktin alkavan?

Valtamedia luonnollisesti tukee virallisen Suomen linjaa, niinpä uutisointi Länsi-Aasian tapahtumista keskittyy propagandistisesti Yhdysvaltojen johtaman läntisen liittouman linjoille. Yhdysvaltojen mielistely myös Suomen valtamediassa on jo ylittänyt mauttomuuden rajat.

Iranin tarkoituksellisesti sovinnollinen ohjusisku

Iranin ohjusiskulla puolustettiin oikeutetusti Iranin suvereniteettia, mikä oli samalla kosto Yhdysvaltain viime viikolla tekemälle ilmaiskulle, jossa Suleimani salamurhattiin.

Iran iski vastottain USA:n Irakin-tukikohtiin ballistisilla ohjuksilla. Kuva on sotaharjoituksista.
Iran iski vastottain USA:n Irakin-tukikohtiin ballistisilla ohjuksilla. Kuva on sotaharjoituksista.

Mediatietojen [5] mukaan Iran kuitenkin oli varoittanut iskuista naapuriaan, joka puolestaan varoitti Yhdysvaltoja. Kun Penceltä kysyttiin asiasta CBS:n lähetyksessä, hän vastasi maan saaneen tiedustelutietoja sekä kuulleen Iranin uhkaukset.

Huomioita Yhdysvaltojen sionistisesta salamurhasta

Irakin pääministeri Adil Abdl Mahdi [6] on virallisesti paljastanut, että Yhdysvallat oli pyytänyt häntä toimimaan sovittelijana Yhdysvaltojen ja Iranin välillä sekä kenraali Qassem Suleimania tulemaan keskustelemaan hänen kanssaan ja antamaan hänelle vastauksensa sovittelupyrkimyksiinsä.
Täten Suleimani oli virallisessa diplomaattisessa tehtävässä osana Yhdysvaltojen aloittamaa diplomaattista aloitetta. Tämän mukaan Yhdysvallat on syyllistynyt äärimmäiseen raukkamaisuuteen sekä samalla hyvin alhaiseen petokseen murhaamalla Suleimanin.

Irakin parlamentti äänesti päätöslauselmasta, jossa hallitusta vaaditaan painostamaan Washingtonia ja sen liittolaisia vetämään joukkonsa Irakista.

Tuoreiden uutisointien mukaan Irakin (pm) Adil Abdul-Mahdi [7]on pyytänyt Yhdysvaltoja lähettämään Irakiin delegaation, jonka on määrä valmistella Yhdysvaltojen joukkojen poistumista maasta.

Huomioita Ukrainalaisen matkustajalentokoneen pudotuksesta

Torstai-iltana kansainväliset mediat uutisoivat, että keskiviikkona tuhoutunut ukrainalainen matkustajalentokone ammuttiin maahan Iranista ilmatorjuntaohjuksella. Mediat perustavat tietonsa tiedustelulähteisiin.

Tuoreimpien uutisointien mukaan Iranin viranomaiset ovat vahvistaneet sen, että ukrainalaisen matkustajakoneen putoamisen syynä oli ilmatorjuntaohjus, jonka Iran laukaisi vahingossa.

Iranin viranomaiset tiedottavat, että kone lensi lähellä ”herkkää” armeijan aluetta ja sitä luultiin viholliskoneeksi. Viranomaisten mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe.

New York Timesin mukaan [8] virheen taustalla oli matkustajakoneen odottamaton kääntyminen kohti sotilastukikohtaa.

Kommenttina todettakoon, että onnettomuus johtui osaltaan Yhdysvaltojen alistumisesta Israel-lobbyn painostukseen, jonka tuloksena se aloitti salamurhaavat terroritekonsa Irakissa kohdistaen ne Iranin korkeantason sotilaallisiin toimijoihin. USA:n seikkailupolitiikalla oli todellakin järkyttävän surullinen hintansa. Ikävää, että tämä jättiläisvaltio työntää likaisen valtioterroristin kärsänsä joka paikkaan.

Lopuksi

Lähi-idässä on enää vain kaksi kansainvälisestä finanssijärjestelmästä riippumatosta valtiota, jotka muodostavat vastavoiman angloamerikkalaiselle ja sionistiselle Israelin hegemoniapyrkimyksille. Miksi Suomi ja myös monet muut EU-maat kannattavat varauksettomasti ”Yhdysvaltojen” johtamaa globaalia valtapolitiikkaa, joka antaa esimerkillään myös muille suurvalloille ”suostumuksen” mielivaltaisuuksiin? Myös Suomessa niin kutsuttujen kansallismielisten tahojen kannattaisi miettiä ”Yhdysvaltojen” imperialististen strategioiden tuhoisuutta pakolaisvirtoineen, ja valita puolensa siten kriittisemmin.

Markku Juutinen

Lähteet

Verkkouutiset (8.1.2020). Sauli Niinistö: Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut. Saatavina:

https://www.verkkouutiset.fi/sauli-niinisto-suomi-tuomitsee-iranin-tekemat-ohjusiskut/?fbclid=IwAR0m6X2bju4RrWhiBJ49rnqIYmkfmuxd0PQXYtfA_3fGksbV-i79eyHoly8 [2]

BCC New (8.1.2020). Saatavina: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51042156 [5]

The Saker (5.1.2020). The USA is now at war, de-facto and de-jure, with BOTH Iraq and Iran (UPDATED 6X). Saatavina: http://thesaker.is/the-usa-is-now-at-war-de-facto-and-de-jure-with-both-iraq-and-iran/ [6]

https://www.reuters.com/article/us-iraq-security/washington-spurns-iraqi-call-to-remove-troops-idUSKBN1Z80P5 [7]

The New York Times (10.1.2020). Saatavina: https://www.nytimes.com/2020/01/10/world/middleeast/missile-iran-plane-crash.html [8]

Reuter (11.1.2020). Iran says its forces shot down passenger plane due to human error. Saatavana:

https://www.reuters.com/article/us-iran-crash/irans-zarif-says-ukrainian-plane-crash-caused-by-human-error-and-us-adventurism-idUSKCN1ZA04Y [9]

………

  1. Chomsky, Noam (2008). Savijalkainen jättiläinen. Gummerrus Kirjapaino Oy.