"Tietääksesi kuka hallitsee, selvitä, ketä et saa arvostella."

Voltaire

Isovanhemmat välittävät lapsille tärkeää tietoa omasta elämästään ja menneisyydestä. Kuva: Jari Kautto.

Sukupolvien välistä vuorovaikutusta

9 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 59 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 59 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 59 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 59 ääntä, keskiarvo: 5,00 / 5 tähteä 5 (9 ääntä, keskiarvo: 5,00)
Sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä antaaksesi arvostelun.
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Monelta lapselta puuttuu kokonaan suhde isovanhempiin tai ylipäätään iäkkäisiin ihmisiin.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kylämummit ja kylävaarit pyrkivät korjaamaan tilannetta.
Kun sukujen ja paikallisyhteisöjen verkostot ovat harventuneet, yhteisöllisyyttä ja välittämistä kaivataan lisää. Jokainen varmasti muistaa, miten arvokkaita ovat ne hetket, jotka on saanut viettää omien isovanhempiensa kanssa.

Esimerkiksi tarinoiden ja kertomusten kautta senioreiden elämänkokemus välittyy luontevasti eteenpäin. Entisaikojen tarinat kiehtovat lapsia ja näin arvokasta perinnetietoa siirtyy uusille sukupolville. Samalla isovanhemmat saavat lasten kanssa vietetystä ajasta iloa ja onnellisia hetkiä omaan elämäänsä.

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Jokaisen tiedot ja taidot ovat tärkeitä. Kylämummit ja -vaarit eivät ole yksittäisten lasten varamummeja tai vaareja, vaan toimivat esimerkiksi päiväkodeissa ja MLL:n perhekahviloissa ja kerhoissa.

Kylämummit ja -vaarit voivat mm. lukea lapsille kirjoja, tehdä heidän kanssaan lämpimiä voileipiä ja järjestää heille luontorasteja. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen. Toimintaan mukaan pääsee, kun ottaa yhteyttä oman alueen MLL:n piirijärjestöön. MLL:n piirijärjestöt vastaavat kylämummien ja -vaarien ohjaamisesta ja perehdytyksestä sekä paikallisyhdistysten tukemisesta.

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*