"Poliitikko tahtoo luoda uraa, mutta me tahdomme rakentaa kauniin ja vahvan isänmaan."

Corneliu Codreanu

Kuva: iStockphoto

Sotaa karjankasvatusalueella

HuonoVälttäväIhan okHyväErinomainen 5,00
Ladataan...
Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Yhdysvaltain ympäristöviranomainen EPA (Environment Protection Agency) on julistanut tavallisen heinän, jolla ruokitaan karjaa, vaaralliseksi ympäristön saastuttajaksi.

EPA haluaa vast´edes maitotilallisten ja pihvilihan tuottajien ruokkivan elikkonsa erillisessä, eristetetyssä ruokintatilassa. Samoin heinän varastointi tulee suorittaa erillisessä tilassa. Pihamaalle jätetty heinäpaali katsotaan EPA:n säännösten rikkomiseksi ja rikkoja on tällöin EPA:n rangaistustoimien kohde.

EPA:n erikoislaatuiset säädökset ovat saaneet pienempien tilojen omistajat päättelemään, että tarkoitus on savustaa loputkin pientuottajat ulos isojen korporaatioiden jaloista ja pois kilpailemasta nk. vapailla markkinoilla.

EPA:n uhkaavia heinäpaaleja vahtivan toiminnan kohteeksi ovat nimittäin joutuneet vain pienet ja keskisuuret tuottajat, joilla on 1000–16 000 päätä karjaa.

Isommat alan toimijat kuten JBS Brazil, Cargill, Cactus Feeders Inc ja Friona Industriesin, saavat EPA:n puolesta rauhassa pöllyttää heinää megasyöttö (jopa 900 000 päätä karjaa) alueillaan.

Karjankasvattajien mielestä EPA:n kumppanuus isojen yhtiöiden kanssa on yritys saada suoraan kuluttajille markkinointi loppumaan, ja pakottaa kuluttajat isojen yhtiöiden asiakkaiksi.

Lähde:
R Calf USA http://r-calfusa.com/news_releases/2011/110901-epa.htm

Tulosta Artikkeli Tulosta Artikkeli

Tietoa Toimitus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei tulla julkaisemaan.Pakolliset kentät on merkitty *

*