- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Sosiaalinen koe: kenen hengellä on väliä?

Sosiaalisista kokeista ja käytännön piloista tuttu Youtube-käyttäjä JoeySalads teki ajatuksia herättäneen tempauksen, joka osoitti räikeällä tavalla eron satunnaisten valkoisten ja mustien suhtautumisesta eri ihmisryhmien ihmisarvoon.

Koejärjestely oli yksinkertainen. Ensimmäisessä vaiheessa Joey Salads seisoi valkoisen lähiön kaupan ovella pidellen valkoista kartonkia, johon oli kirjoitettu Black Lives Matter (”Mustien hengellä on väliä”). Hän kysyi jokaiselta ohikulkijalta tämän mielipidettä lausahduksesta. Suurin osa valkoisista ohikulkijoista joko sivuutti miehen tai sanoivat tukevansa sanomaa. Kaikki valkoiset eivät pitäneet sanomasta, mutta Salads saattoi jatkaa toimintaa kaikessa rauhassa koko kuvaussession ajan.

Seuraavaksi Salads siirtyi mustaan naapurustoon. Black Lives Matter –tekstin tilalle vaihdettiin All Lives Matter (”Kaikkien hengellä on väliä”). Pian paikalle ilmestyi kaksi mustaa, jotka alkoivat käyttäytyä uhkaavasti Saladsia kohtaan. Saladsin tiedustellessa miesten mielipidettä, seuraa lyhyt sananvaihto:

M: Mitä v*ttua teet täällä?
S: Kaikkien hengellä on väliä.
M: Mitä p*skaa tämä on?
M: Eli mielestäsi mustien hengellä ei ole väliä?
S: Yritän vain sanoa, että kaikkien hengellä on väliä.
M: Ei kaikkien, vaan mustien!
M: Painu v*ttuun täältä!
S: Mitä vikaa siinä on?
M: Painu v*ttuun täältä!

Salads kuitenkin palasi paikalle, jolloin kolmas ohikulkenut musta mies repi kartongin tämän käsistä, työnsi ja yritti potkaista miestä. Kiivastunut ohikulkija ei rauhoittunut, vaikka Salads totesi että kyseessä on piilokamera.

Seuraavassa otoksessa neljäs ohikulkenut musta mies tulee kertomaan Saladsille, että hänen esittämänsä viesti voi aiheuttaa hänelle ongelmia ja hänen tulisi poistua paikalta. Video päättyy tilanteeseen, jossa aiemmin paikalle tullut mies käy Saladsin ja tämän avustajan kimppuun.

Lue myös:

”Mustien oikeuksien liike” – valehtelua, rikoksia ja hysteriaa [1]
Mustien rikollisten kuolemat laukaisseet mellakoita Yhdysvalloissa [2]