- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Sisäministeri Petteri Orpo vastasi juutalaisyhteisön kutsuun

Suomen pakolaiskriisin ytimessä vaikuttava sisäministeri Petteri Orpo [1] sai hiljattain yllättävän kirjeen [2] Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvostolta. Neuvoston mukaan Orpo aikoo tavata juutalaiset piakkoin.

Sisäministerille lähetetyn kirjeen voi lukea kokonaisuudessaan Helsingin juutalaisen seurakunnan blogista. Juutalaisjohtaja Yaron Nadbornikin [3] allekirjoittamassa kirjeessä sisäministeriltä ja koko suomalaiselta yhteiskunnalta vaaditaan kovia otteita antisemitistisen ajatusrikollisuuden tukahduttamiseksi.


Video: Orpo nolasi itsensä hiljattain maahanmuuttopoliittisessa haastattelussa.

Kirjeessä suurin huoli liittyy Suomen Vastarintaliikkeeseen, kivääriyhdistys NRA Finlandiin sekä Magneettimediaan. Sisäministerille luetellaan Magneettimedian viimeaikaisten artikkeleiden otsikoida mutta ei eritellä tarkemmin, missä artikkelissa julkaisu olisi syyllistynyt rikokseen. Ilmeisesti neuvostoa ärsyttää artikkeleiden yleinen ilmapiiri, ei varsinaiset perättömät väitteet tai kunnianloukkaukset.

Huvittavaa on, että Nadbornikin listaamiin otsikoihin lukeutuu muun muassa ”Taistelu koronkiskontaa vastaan [4]”. Onko Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvosto sitä mieltä, että koronkiskonnankin vastustaminen tulisi kieltää?

Nadbornikin mukaan on ”aivan oikein”, että kun Olli Immonen [5] julkaisi monikulttuurisuutta vastustaneen Facebook-tekstin, ”koko Suomi raivostui”. Nadbornikin mielestä olisi kuitenkin oikeus ja kohtuus, että kansa ”raivostuisi” myös Magneettimedian kirjoituksista.

Kirje päättyy sanoihin:

”Toivomme keskustelua kanssanne Helsingin seurakuntakeskuksen turvallisuustilanteesta, johon saimme rahallista avustusta sisäministeriön avustuksella tälle vuodelle. Haluaisimme havainnollistaa teille konkreettisesti vierailunne yhteydessä, mitä tarkoittaa olla jatkuvan uhan alainen vähemmistö tämän päivän Suomessa.

Näin ollen pyydämme Teidät ystävällisesti vierailulle Helsingin juutalaiseen seurakuntaan, toiminta- ja kulttuurikeskukseemme, jossa meillä on mm. päiväkoti ja koulu. Vierailun voisimme toteuttaa Teille sopivana ajankohtana mahdollisimman pian.”

Blogitekstin lopussa kerrotaan, että Orpo on vastannut myöntävästi juutalaisten kutsuun: ”Valmistelut on jo aloitettu”! Nadbornik myös muistuttaa, että hallitus myönsi tänä vuonna historiallisen suuren rahapotin Suomen juutalaisille, 100 000 euroa [6].

 

Lue myös: Helsingin juutalaisseurakunta: rajat auki pakolaisille! [7]