- Magneettimedia - https://www.magneettimedia.com -

Siemenöljyt altistavat Parkinsonin taudille – vältä näitä!

Michael J Fox, Muhammad Ali, Billy Connolly ja yli 100 000 australialaista sairastavat sitä. Australiassa diagnosoidaan joka päivä yli 30 uutta Parkinson-tapausta. Jos et halua sairastua, älä käytä siemenöljyjä.

Kirurgi, geologi ja paleontologi James Parkinson kuvaili Parkinsonin tautina tunnetun sairauden oireet esseessään vuonna 1817. Hän syntyi 11. huhtikuuta 1755, minkä vuoksi huhtikuun 11. päivä vietetään kansainvälistä Parkinson-päivää. Taudin oireisiin kuuluvat lepovapina, lihasjäykkyys, liikkeiden hitaus, taipumus kallistua eteenpäin ja kävelyaskeleen lyhentyminen. Taudin syytä ei tunnettu eikä siihen ole parannuskeinoa.

Nykyään tiedämme, että Parkinsonin tauti kehittyy, kun aivojen pars compacta –osan solut kuolevat. Tämä aivojen osa säätelee motorisia toimintoja ja vastaa liikkeistä, huomiointikyvystä, oppimisesta ja palkitsemismekanismista (jotta söisimme ja harrastaisimme seksiä).

Pars compacta säätelee toimintaa dopamiinilla. Normaalisti par compactan sisältävä aivojen osa estää liikkeet, mutta kun päätämme liikuttaa silmiämme tai raajojamme, par compacta vapauttaa dopamiinia, jolloin jarrut menevät pois päältä.

Dopamiinia tuottavien neuronien vahingoittuminen aiheuttaa Parkinsonin taudin. Aivomme sietävät häiriöitä hyvin, sillä menetämme noin puolet dopamiinia tuottavista neuroneista ennen kuin oireita ilmenee. Mutta kun neuronit kerran kuolevat, ne eivät enää uusiudu. Mitä suurempi kato on, sitä vaikeampaa Parkinsonia sairastavan on tuottaa liikkeitä.

Sairautta voidaan hoitaa tehokkaasti vain lääkkeillä, jotka lisäävät jäljellä olevien neuronien dopamiinin tuotantoa (dopamiinia ei voi antaa suoraan, sillä se ei läpäise veri-aivoestettä). Ja jos neuronien määrä vähenee jatkuvasti (kuten yleensä käy), kyseessä on vain tilapäinen ratkaisu. Ennen lääkkeiden tuloa 1970-luvulla, Parkinson-potilailla arveltiin olevan 9,5 vuotta elinaikaa diagnoosin jälkeen. Lääkkeillä elinajanodote on nykyään 15 vuotta.

Koska sairaus johtuu etenevästä rappeutumisesta, sitä esiintyy eniten yli 50-vuotiailla. Tästä huolimatta 20 prosenttia tapauksista saa diagnoosin 20–50-vuotiaana. Michael J Fox oli vasta 30-vuotias saadessaan diagnoosin.

Vain muutamassa maassa on kerätty pitkän aikavälin tilastotietoa Parkinsonin taudin esiintyvyydestä. Olmstead Countyssa, Minnesotassa (väestömäärä: 100 000) on tehty näin. Tutkijoiden mukaan uusien tapausten määrä on lähes kaksinkertaistunut siellä vuosien 1944 ja 1984 välillä (diagnosointikriteerit pysyneet muuttumattomana). Aivan kuten tyypin 2 diabeteksen tapauksessa, muiden tutkimusten mukaan Parkinsonin tautia esiintyy huomattavasti harvemmin populaatioilla, jotka eivät syö länsimaisen ruokavalion mukaisesti (prosessoitua ruokaa).

Virallisen kannan mukaan kukaan ei tiedä mikä saa dopamiinia tuottavat neuronit kuolemaan. Ainoa virallisesti tunnustettu riskitekijä on ikä.

Runsaasti siemenöljyjä sisältävä ruokavalio nostaa nopeasti omega-6-rasvojen osuutta solukalvoissa. Nämä rasvat reagoivat helposti hapen kanssa ja ajavat elimistön soluvaurioita aiheuttavaan tilaan, jota kutsutaan hapetusstressiksi. Omega-6-rasvojen keskeisin hapettumistuote on jotain niinkin hurmaavaan kuuloista kuin 4-hydroksinonenaalia (josta käytän lyhennettä 4-HNE). Ja tiedämme että 4-HNE, vaikkakin yleisesti vaarallinen, on erityisen myrkyllinen neuroneille, jotka tuottavat dopamiinia aivoissamme.

Siemenöljyjen (tai mikä tahansa mikä sisältää runsaasti omega-6-rasvoja) nauttiminen saa elimistön tuottaamaan molekyylejä, joiden tiedetään tappavan dopamiinia tuottavia neuroneita. Kun tarpeeksi suuri määrä kuolee, sairastut Parkinsonin tautiin.

Kiitos ruokateollisuuden, ruokavaliomme on kyllästetty omega-6-rasvoilla. Niitä on kaikissa valmisruoissa. Niitä käytetään uppopaistamisessa. Niitä käytetään leivonnassa. Ja joka ikinen tippa tappaa neuroneita, joita tarvitset välttyäksesi Parkinsonin taudilta.

Mikään ei tuo takaisin kuolleita neuroneita, mutta voit välttää tappamasta niitä yhtään enempää.

Älä siis käytä siemenöljyjä.

Elimistö tarvitsee rasvoja solujen uusiutumiseen ja hormonien tuotantoon, mutta se voi käyttää vain niitä rakennusaineita joita annamme sille.

[1]

Vältä näitä öljyjä ja rasvoja

Kasviöljyjä ja niiden rasvoja tulisi välttää. On olemassa huomattavasti terveellisempiä vaihtoehtoja, eikä tämäntyyppisten rasvojen käytölle ole minkäänlaista perustetta. Näitä rasvoja tulisi välttää:

Nämä öljyt eivät ole välttämättömiä, ja muut rasvat sisältävät huomattavasti enemmän ja paremmassa suhteessa terveellisiä rasvoja. Näiden öljyjen välttely on helppoa, mutta on haastavampaa välttää kaikkia ruoka-aineita, joiden valmistuksessa niitä on käytetty. Käytännössä kaikki prosessoidut ruoat sisältävät vähintään yhtä näistä öljyistä. Pakkauksessa voi olla merkintä ”osittain hydrogenoitu maissi-, tai soijaöljy jne.” tai ”saattaa sisältää soija- tai rypsiöljyä.” Seuraavat valmisteet sisältävät usein yhtä mainituista, epäterveellisistä öljyistä:

Näitä öljyjä ja rasvoja voit käyttää mielesi mukaan

On olemassa monia terveellisiä rasvoja, jotka ovat hyödyllisiä elimistölle. Ei siis ole mitään syytä käyttää edellämainittuja, epäterveellisiä rasvoja. Näitä rasvoja voit käyttää mielesi mukaan: